diumenge, 6 de setembre del 2009

Rubí i Sabadell, dues ciutats molt mal connectades

Rubí i Sabadell, dues de les ciutats més importants del Vallès Occidental estan força malament connectades. Actualment no existeix cap línia d'autobús que connecti les dues ciutats i la combinació ferroviària és poc còmode i funcional, ja que s'ha de fer transbord a Sant Cugat del Vallès, on no sempre els horaris dels trens estan coordinats, amb esperes que poden arribar als 30 minuts en les franges horàries amb menys combois.



Les dues ciutats estan a només 11 km de distància però per anar-hi a través d'autopista (AP-7 i C-58) cal donar-hi una volta considerable, fent que el recorregut arribi als 17 km i 25 minuts, segons indica Google Maps. La opció més ràpida és la C-1413, la carretera que uneix Molins de Rei amb Sabadell, passant per Rubí. Aquesta és una via amb molts revolts, alguns d'ells força tancats, i amb força trànsit, fet que col·lapsa aquesta carretera en alguns moments del dia. De nit, a més, la il·luminació és absent, fet que augmenta el perill d'una carretera molt utilitzada també durant les nits. Rubí i Sabadell no haurien d'estar millor connectades? Segurament una carretera amb menys revolt seria la solució, però sobretot caldria apostar per una xarxa de transport públic molt més eficient i adaptada a les necessitats de la població... el TramVallès podria ser una solució, però no té prevista la connexió entre Rubí i Sabadell passant per Sant Quirze del Vallès... una llàstima.

4 comentaris:

Lluís Martí ha dit...

Tens raó, fa uns dos anys també ho vaig posar de manifest a Rubí City i, evidentment, no va servir de res. Espero que et facin més cas que a mi. Potser ens hauríem de queixar d'una altra manera i no només a través dels blogs. Aprofito per comentar que la connexió amb Molins de Rei pateix els mateixos defectes que amb Sabadell.

Jo@net ha dit...

Hi ha una alternativa de transport públic poc coneguda per arribar a Sabadell o a la UAB que es fa mitjançant autobus i tren.

Davant de la porta de Top Cable, a Ca N'Oriol, té parada el bus que recorre tot el Parc d'Activitats Econòmiques de Can Sant Joan. Aquest bus, amb tarifa integrada, arriba fins la estació de Sant Joan dels FGC. Allí es pot agafar el tren fins a Sabadell. Aquests autobusos funcionen amb el servei tarifari integrat, amb la qual cosa, no cal pagar-los apart.

Ténen però un hàndicap. La freqüència de pas a Top Cable és bastant inferior a la d'altres punts dintre del polígon i a més, els caps de setmana no funcionen.

Amb l'autobús també es pot arribar al Centre Comercial Sant Cugat.

Anònim ha dit...

el vallés en general está fatal conectado...no es cosa de Rubi. ¿como está conectado Terrassa i Sabadell? y eso que están al lado...es ridículo que los buses no tengan coordinación horaria, los fgc no se conecten mas que en sant cugat (vaya lumbreras el que lo hizo...claro sería de ciu y sólo miró porque sant cugat estuviera bien conectada con ambas ciudades...y ahora los socialistas que son mas tontos que un burro pues ni caso...como ellos van con coche oficial no hay quien les haga mirar por el transporte publico) y en renfe es penoso...en fin que es tema del valles en general, donde estas obligado en el 90% de las veces a bajar a barcelona para poder luego ir a otra ciudad del valles. Por eso tanta gente coge el coche, ya que no es comodidad es NECESIDAD ya que hay poco transporte público, con poca frecuencia y mal interconectad ¿como puede ser que en 10-15 minutos en coche se llegue por la ap7 de rubi a mollet y en transporte publico se mas de 1h? es penoso!!

Anònim ha dit...

T'oblides de la importantíssima línia d'autobús que connecta Sabadell i Rubí i que presta el servei l'empresa Transports Públics SL, amb els següents horaris (web de mobilitat de la GENCAT): dissabtes surt a les 13.45 de SAbadell i arriba a Rubí a les 14.27h.
Una sola expedició a la setmana per connectar 2 municipis que conjuntament tenen uns 280.000 habitants! És com si Reus i Tarragona estiguessin connectades amb una sola línia de bus que fa un viatge a la setmana!
M'encanta...

A tot això quin és el posicionament de l'Ajuntament, en tant que gestor de les necessitats més properes dels ciutadants? No podria intercedir davant la Direcció General de Transport Terrestre (DPTOP) per millorar aquest dèficit? O potser amb la millora de la connexió de les rotondes de la carretera de Sabadell i Terrassa ja s'ha solucionat la qüestió?