dissabte, 23 de gener del 2010

La CNT es concentra demanant la dignitat dels treballadors de l'Aldi de Rubí

El sindicat obrer CNT-AIT de Terrassa va organitzar una concentració el passat dissabte 23 de gener a les portes del supermercat de baix cost Aldi de l'avinguda Estatut de Rubí. Aquesta és la segona concentració que s'organitza, després que CNT organitzés una altra el passat 19 de desembre.

Les protestes del sindicat contra l'empresa alemanya Aldi i els gestors de la botiga de Rubí es deuen al fet que el comitè d'empresa denuncia que els treballadors es veuen obligats a realitzar jornades laborals de més de 12 hores diàries, tot i que només cobren 8. A més, segons la CNT-AIT, no poden gaudir dels drets de maternitat i se'ls exigeix realitzar treballs pels quals no han estat contractats, amb la amenaça de ser acomiadats si fan cas omís a les ordres del cap. També s'acusa als directius de la botiga rubinenca a burlar-se dels seus treballadors i emetre falses acusacions sobre els seus treballadors.

Finalment, cal destacar la història personal d'una empleada d'Aldi de Rubí i que és la delegada sindical de la CNT. Aquesta treballadora està de baixa per depressió a causa d'una agressió física que presumptament va fer-li un dels responsables de l'empresa. La dona, amb 5 anys d'antiguitat a la cadena de supermercats, va començar a patir assetjament laboral en el moment qye va demanar una reducció de jornada per maternitat. Una forta discussió va acabar amb un fort sacseig que va acabar amb la dona ferida al CAP Mútua de Terrassa de Rubí i amb una denúncia, la qual està pendent de judici penal.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

si la gente no fuera a estos supermercados de bajo coste esto no pasaría. Somos unos egoistas y sólo miramos por nosotros para ahorrarnos 4 míseros céntimos en estos supers dándonos igual si los trabajadores de esos centros están bien tratados o los productos que compramos son de marcas reconocidas o de una empresucha que hace esa comida bajando costes a base de maltratar a sus animales y aprovecharse de sus empleados. Estas cosas son fáciles de erradicar si tuviéramos más conciencia de las cosas pero en casos en que es imposible de ver tendríamos que cambiar y no ir a comprar a estos sitios. Yo al menos al ALDI de Rubi no pienso ir en mi vida mientras los sindicatos y trabadores denuncien estas cosas.

Anònim ha dit...

jornadas de 12h cobrando 8, amenazas de despido, trabajo bajo coacciones, etc.......parece ser que dueños alemanes de estos supermercados descienden de familias nazis! seguro que a sus trabajadores de Alemania no les tratan así.

Anònim ha dit...

És el que fa viure en crisis... si no ho acceptes molt bé, fora... segur que en troben un altre que farà aquesta feina!

Mentres hi hagi gent que accepti treballar amb condicions "no humanes" seguirà l'explotació!