divendres, 10 de desembre del 2010

El pàrquing de Duet Sports deixa de ser gratuït

Es tractava d'una promoció inicial. El nou aparcament del Mercat només oferirà als seus clients una hora gratuïta per un mínim de 40 euros
Rubí va estrenar al setembre l'equipament esportiu Duet Sports conjuntament amb un aparcament soterrani amb un total de 190 places. El pàrquing, gestionat per l'empresa municipal Prousa i Parmer, ofereix places de rotació i lloguer per als veïns de la zona. Tot i això, durant unes setmanes aquest aparcament ha estat gratuït per als residents de la zona i per als clients del gimnàs (com mostra la fotografia). Unes lones anunciaven que aquesta promoció era gentilesa de Duet Sports i de Parmer.
Tot i això, aquesta bona notícia ha desaparegut aquesta mateixa setmana. Les lones ja no estan i uns rètols anuncien la opció de lloguer d'una plaça d'aparcament a partir de 69 euros al mes. Pel que fa a l'aparcament de rotació, el seu cost és de 2 cèntims el minut, 1.20€ per hora i un màxim de 5€ per la tarifa d'un dia sencer. De moment, l'Ajuntament no ha informat de si s'han llogat moltes places d'aquest aparcament soterrat o no, situat en una zona densament poblada de la ciutat.
Un mínim de 40€ per aparcar una hora gratis al Mercat
D'altra banda, les obres de reforma i ampliació del Mercat ja han acabat i això ha permès obrir el nou aparcament, que té un total de 344 places (219 més que fins ara) repartides en dues plantes. La nova façana s'inaugurarà dissabte 18. Malgrat aquesta ampliació, les condicions per aparcar-hi s'han fet més severes. A partir d'ara, els paradistes del Mercat donaran tiquets gratuïts de només una hora d'aparcament gratuït per compres superiors a 40 euros. Són, sens dubte, unes condicions massa
exigents, i que no faciliten que la gent s'acosti al comerç de la zona. Per posar un exemple, l'aparcament del Mercadona (a només 400 metres) és gratuït durant la primera hora i per la segona hora només cal fer una compra superior a 12€.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

doncs tothom anirà al mercadona i ningu comprarà al mercat... es de ser inútiles..

Anònim ha dit...

hombre para hacer una compra de 12€ me voy al super de la esquina,pero si quiero hacer una compra superior a 40€ voy a un sitio que me ofrezcan calidad, no creo que se pueda comparar hacer compras en mercadona o en el mercado.

Yáiza ha dit...

És més complicat que això, diria jo: qui paga aquestes places de pàrquing són, en última instància, els botiguers. Per tant, als botiguers no els surt gens a compte que la gent aparqui al mercat i que no els compri res. El mercat està situat en una zona molt comercial i amb poquíssim aparcament. Evidentment, si fos gratuït, qui no deixaria el cotxe allí per anar a fer qualsevol altre encàrrec fora del recinte del mercat? I al cap i a la fi, si no necessites gastar-te 40€, i només te'n gastaràs 10, tampoc necessitaràs 1h per fer aquestes compres... possiblement amb 15 minuts ja ho tens llest (o potser, pel que pots comprar amb 10€ no et cal anar-hi en cotxe i hi pots anar a peu!). No hi ha l'opció d'estar 30 minuts, fent compres pel valor de 20€?

Anònim ha dit...

i quin incentiu tenim els que anem a peu i fem compres superiors a 40€?

Anònim ha dit...

El parking del 25 de setembre, haurien de deixar una hora com a mínim gratuita als clients del gimnàs. No tothom pot anar a peu!!!I com dieu és una zona molt poblada i difícil d'aparcar.

Anònim ha dit...

Home, crec que si pagues la matrícula del gimnàs pots fer front als 0,02€ que costa cada minut. Si estàs una hora al gimnàs només has de pagar 0,30€...

A més, hi ha una parada de bus (molt mal condicionada, per cert) just davant, on hi paren diverses línies de bus.

El que més em sobta és que no és possible arribar en bicicleta al gimnàs en condicions de seguretat per l'absència de carril-bicicleta a tota la ciutat!!!! Passegeu per Cerdanyola, Terrassa o Sant Cugat, és molt més senzill desplaçar-se en biciccleta que a Rubí

Anònim ha dit...

a l'últim anònim:
saps multiplicar? jeje la foto et pot ajudar a veure que t'has equivocat

i tens raó amb lo dels carrils bici!

Anònim ha dit...

¿de verdad os pensais que el mercado perderá algún cliente por esta medida?, es una medida completamente normal. Quien va en coche a comprar normalmente es para hacer una compra mínimamente decente, y es en este caso que los comerciantes les regalan el parking. Nadie deja una hora el coche en el mercado para hacer una compra de 10 euros...quien va en coche para hacer una compra de 10 euros lo lógico es que pague los 5-10 minutos que va a tardar en zona azul de los alrededores o en el mismo parking del mercado, ya que no le llegará ni a los 50céntimos, precio que de sobras ya se ha gastado por ir en coche a comprar al centro.
No es normal que los paradistas estén manteniendo más de 200 plazas de parkings para que la gente los llene mientras compran, hacen gestiones fuera del mercado o visitan a sus familiares y luego sólo compren por ejemplo patatas para que le saliera gratis el parking.
Lo del mercadona no es comparable, ya que en horas punta está lleno y aunque está cerca realmente queda apartado de esa zona donde hay más tiendas, bancos, etc

Anònim ha dit...

cierto que no hay carriles bicis, es una vergüenza, pero tampoco exageremos que es imposible llegar en bici sin seguridad.....depende donde vivas sí es cierto, pero si vives por cualquier parte del centro sí puedes ir, ya que esas calles de Rubí son pequeñas y los coches no pueden adelantarte, y una vez que llegas a los ferrocarriles coges el interior de la avenida de los ferrocarriles hasta llegar. Yo lo hago y no hay ningún tipo de peligro añadido, es como si fuera en moto.
Otra cosa es que no puedas cruzar el pueblo con carriles bici, y eso sí es una vergüenza de este ayuntamiento, ya que tenemos la carretera de la riera, la avenida barcelona y la avenida estatut y en todas ellas se podría poner una carril bici para cruzar la ciudad con seguridad y de forma muy rápida.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb que necessitem carrils bici, al POUM crec que no hi ha present construir-hi...quina vergonya, on són els partits d'esquerra demanant aquests serveis per a la ciutadania? Si passegeu per SantQ veureu que tota la ciutat està plena de carrils bici ben condicionats...hi governa un partit centre-dreta....

Anònim ha dit...

Al que diu que si pago la matrícula del gimnàs no em ve de pagar uns 0.50 cèntims per una hora de parking, contestar-li que amb més raó de pagar la quota mensual tinc més dret que un altre persona a gaudir de com a mínim una hora gratuïtament com ho fan a la majoria de parkings comercials que s'estàn parlant, mercadona, mercat...etc...són els socis entre altres els que paguen les despeses d'aquest gimnàs i d'aquest parking!!!!

Anònim ha dit...

aleshores, els qui accedeixen a peu els han de fer una rebaixa del preu de la matrícula ja que no fan ús de l'aparcament?

Fins a quin punt és coherent anar a fer esport en cotxe? No seria part del teu "entrenament" anar en bicicleta o a peu fins al gimnàs?

Carrils bici JA!
Sabíeu que es pot anar des d'Hospital General fins a l'estació de Renfe de Cerdanyola en bicicleta per carrils bici?

Anònim ha dit...

Potser anar en bici o caminant des de Can Mir em seria bastant difícil...tambè pensa que molta gent treballa fora de Rubí i abans d'arribar a casa marxa directament al gimnàs, la gent que viu al costat doncs te la sort de tenir-ho tant a prop, mira quan em posin un gimnàs al costat de casa no necessitarè deixar el cotxe en un gimnàs...

Suposo que tú no tindràs cotxe, no?Perque a tots els llocs es pot arribar caminant o en servei públic...La gent que va a Can Rosès, la gran majoria puja en cotxe, però hi ha la sort de tenir espai per a poder aparcar...

Anònim ha dit...

I des de L'Hospital General fins a Rubí que el tenim a 1km si arriba, hem de patir el perill de creuar carreteres...quina pena de poble, quina merda de partits tenim...quin partit vol posar carrils bici que els voto de seguida!!!

Anònim ha dit...

El problema que tenim a Rubí és la seva gent, hi ha gent que passa de tot i l'únic que sap fer és queixar-se i no donar solucions!!!
No els importa la ciutat, viuen dia a dia i ja els està ve...
canviant de tema, últimament estic veient una gran quantitat de pintades amb spray per tota la ciutat, al costat de les noves escoles i del nou institut veig que a augmentat el nombre....de qui depèn que tingui una pintada a la façana de casa meva?Ho ha de netejar la comunitat de veïns? Ho ha de fer l'ajuntament?

Sílvia ha dit...

Pel què fa al pàrquing del Duet, no estaria de més oferir un tracte especial pels socis, ja sigui gratuït o algun tipus de tarifa preferent... Ja que paguen les quotes que hi ha, bé ho podrien ajustar...

En el mercat, si que em dóna la sensació que la gent compra 4 tonteries i aprofita el pàrquing per fer les gestions del voltant. Em sembla bé que això no ho mantinguin les parades. 40€ és prou raonable per una compra de qualitat.
En el mercadona, si es comença a usar d'aquesta manera (ara no hi ha els mateixos serveis que al mercat tant a prop), en el moment que no els surti rentable ja canviaran el sistema. Són una empresa i si no facturen pel volum del pàrquing mentre tenen clients que es queixen de que està ple, els pot crear un problema.

Carrils bici... res a dir, si no n'hi ha no se'n pot parlar d'ells, no? O això és el que ens volen fer creure? Lamentable...

S'haurien de promocionar els transports alternatius al cotxe, pels problemes d'aparcament que comporten (entre altres coses). Des d'anar a peu, la bici, patinets, moto, transport públic...

Anònim ha dit...

Jo proposo un tramvia que passi per tota l'Av de l'Estatut des de Can Rosés (aprox) fins a l'estació dels FGC (aprox) per enllaçar amb els trens cap a BCN (la rambla que hi ha ara mateix a aquesta Av no la fa servir gaire gent per caminar, ja que menjar el fum dels cotxes no és gaire agradable...per allà podria passar el tramvia). Pel què fa a carrils bici...sí que hi ha partits que els han defensat i els defensen i que fins i tot els han proposat dintre del famós POUM, però pels qui manen hi ha altres prioritats...
Respecte al penúltim anònim, hi estic d'acord; tenim el poble que ens mereixem perquè deixem fer als qui manen. Si volem canvis els hem d'exigir (hi ha varies formes de fer-ho). Aquest Ajuntament quan sent soroll és quan es mou...

Anònim ha dit...

¿carriles bici? no os digo que no sea una vergüenza, pero antes de un carril bici creo que hacen falta aceras lo suficientemente anchas para que cuando pase un coche no te de con el retrovisor en el brazo.....
Si no hay aceras en condiciones en decenas y decenas de calles, ¿como van a hacer un acarril bici? para este ayuntamiento lo primero sonlos coches, sólo teneis que ver como están las calles del centro llenas de coches mientras que en sus aceras no caben dos personas cogidas de la mano.

Al que comenta lo de las pintadas le diría que PACIENCIA y DINERO si quiere quitar lsa pintadas de sus paredes, ya que cada vez hay más pintadas y el ayuntamiento no saca ninguna normativa punitiba útil ni la policía detiene a esta chusma. Y si, las pintadas de tu finca te las has de pagar tú, en la nuestra ya nos ha pasado varias veces y el ayuntamiento mira para otra parte como siempre, creo que sólo te la quitan (y no estoy seguro) si pone algo muy muy ofensivo sino no.

Anònim ha dit...

pues sera cuestion de bajar con la pintura y poner al lado de las pintadas algo ofensivo contra el ayto.,asi seguro que las quitan.

Anònim ha dit...

Potser carrils bicicleta sí que serien factibles entre edificis i equipaments: anar a la biblioteca (la gran fita d'aquests govern!!!?, anar als IES de forma sostenible, anar fins l'estació d'FGC o de RENFE (per la qual només passa un tren cada hora!! i que l'ajuntament no ha mogut ni un sol dit reclamant millores de freqüències), o poder anar a la zona esportiva de Can Rosés en bicicleta per fer una mica de natació (hi ha una avinguda ben ample on de ben segur hi podríem fer passar un carril bicicleta...).

Però deu ser que per aquest ajuntament la mobilitat només s'associa a anar en cotxe, quan una gran part de la població resulta que no l'utilitza i es depslaça a peu o en bus.
Per què no es posen pilones d'una vegada en aquelles zones on SISTEMÀTICAMENT hi ha cotxes aparcats sobre les voreres.

Si els cotxes pugen a les voreres permetrà l'ajuntament que els vianants anem per la calçada?

Realment és un equip de govern molt covard per emprendre mesures en favor dels vianants. Els meus amics flipen quan els dic que Rubí te una benzinera dins de la zona peatonal!!!

Anònim ha dit...

¿que flipan tus amigos? joder si flipo yo y vivo en Rubí, ¿quien no flipa con esa aberración? y si no me equivoco pasa o pasaba un bus...no hay nada mas que decir. Lo raro es que hayan hecho una calle peatonal y algunas aceras más anchas de 3 palmos!! este ayuntamiento no es que sea cobarde, es que es inútil, lo hacen todo a medias y mal.
Viendo como hacen todo la verdad es que prefiero que no hagan carriles bicis, me da miedo pensar las burradas que se les ocurrirán, ya que seguro que lo harían en medio de las pocas aceras amplias que hay poniendo a los peatones en peligro, o al lado de un carril mal indicado poniendo a los ciclistas en peligro. En serio, prefiero que no hagan nada, total para que hagan una chapuza que no sirva para nada más que para llenarse la boca diciendo lo buenos que son por haber hecho X metros de carriles bici, prefiero que se queden quietecitos. Creo que antes podríasn hacer cosas para favorecer que las bicis y peatones puedan ir más seguros por nuestras calles: aceras anchas, buen asfalto, multar a TODOS los coches que no están bien aparcados, etc SERÁ POR COSAS A HACER EN ESTA CIUDAD!!!! DIOS MIO!!!

Anònim ha dit...

Per aquests impresentables, que no graffiters, que embruten els nostres carrers sense que cap autoritat els posi la mà a sobre jo votaría per ficar-lis els spray pel cul. D'aquesta manera sentirien el mateix que tots nosaltres quan veiem les seves horribles firmes a tot arreu....MOLT DE MAL!

Anònim ha dit...

a ver si hay suerte y en las proximas elecciones los podemos echar

Anònim ha dit...

ojalá los mandemos para sus casas, pero mucho me temo que quien llegue sea igual o más inútil que los de ahora. La clase política en este país hace muchos años que está corrupta y alejada de la sociedad a la que dicen representar y de la cual cobran sus magníficos sueldos y pensiones.

Anònim ha dit...

Si, y a los pocos que valen la pena los echan