dilluns, 31 de gener del 2011

Una hora per arribar en bus a l'hospital de Terrassa (I)

>> Presenten una queixa a la Generalitat sobre el funcionament de la línia B8. Anar en FGC + bus urbà és més ràpid però menys còmode i costa el doble
Notícia elaborada amb la col·laboració d'Agustí Martínez
L'hospital de Terrassa és el centre sanitari de referència per a molts rubinencs i això fa que es produeixin molts desplaçaments. Ara que sembla que no es construirà el futur hospital de Rubí, l'equipament de Terrassa continuarà mantenint la seva importància per a la ciutat. L'hospital es troba situat als afores de Terrassa, a tocar de la carretera de Torrebonica, a uns deu quilòmetres del centre de Rubí (15 minuts aproxidament). Tot i això, anar-hi en transport públic no és tan ràpid. Actualment hi ha dues maneres per arribar-hi:
Línia B8
Es tracta d'una línia d'autobús interurbà operada per Sarbus. S'ofereix un autobús per cada hora i sentit i realitza un llarg recorregut (veure horaris). Així doncs, el B8 es pot agafar a l'entrada de Rubí des de Sant Cugat, al CAP Anton de Borja o a l'estació, entre d'altres parades. El trajecte continua per Les Fonts, el polígon de Parc Vallès i arriba fins a l'estació d'autobusos de Terrassa. Allà, s'atura una estona, i prossegueix el seu recorregut cap a l'hospital a través de la carretera de Montcada. En total, 60 minuts i 0.82€ (si paguem amb una T-10 d'1 zona).
FGC + bus urbà de Terrassa
L'altra opció per anar fins a l'hospital és fent ús de Ferrocarrils de la Generalitat fins a Terrassa-Rambla i després utilitzar els autobusos urbans de Terrassa. A la mateixa estació es poden agafar les línies urbanes L1 i L11. Si tenim sort, aquest desplaçament serà proper als 30-40 minuts. Ara bé, aquesta segona opció ens costa el doble (cal pagar amb una T-10 de 2 zones o bé picar una vegada la T-10 d'1 zona al tren i un segon cop a l'autobús). A més, aquesta opció és menys agradable per a persones grans o persones amb mobilitat reduïda. 
Un rubinenc presenta una queixa a la Generalitat
Per tal d'acabar amb aquest mal servei, Agustí Martínez va enviar a la Generalitat el mes de desembre passat una queixa. En aquesta, plantejava la necessitat de molts rubinencs de desplaçar-se fins a l'hospital i denunciava que es trigués menys temps agafant dues modalitats de transport que fent ús d'una línia directa. A més, en aquesta carta recordava el doble cost que té per als usuaris fer ús d'FGC i del bus urbà de Terrassa.
Dimecres, els lectors de La petjada podran llegir la resposta que la Generalitat ha donat a aquest lector. Què en penseu vosaltres d'aquesta situació? Aneu en tren, en bus, en cotxe?

9 comentaris:

Nemo ha dit...

Impresentable!!!

Afortunadament, no he tingut encara necessitat d'anar a aquest hospital, així que no puc opinar a partir de la meva experiència. Tanmateix, el que s'explica sembla ben fonamentat i creïble, i no és de rebut que l'accés per tanta gent a un centre sanitari públic (al qual, addicionalment, hi han d'anar sí o sí) passi per fer aquest "safari". Per no parlar de la pèrdua de temps i, si no, anem sumant: temps d'anar i tornar en les condicions descrites, temps d'espera fins l'hora "oficial" de la cita, temps d'espera afegit pels retards habituals i mai explicats, el temps de la visita o la prova en sí... parlem d'unes quantes hores, no?.

Em pregunto què passa amb els que puguin o vulguin anar-hi en cotxe. Com està l'aparcament?

Sí que puc parlar d'anar a una visita d'especialista a la Mútua de Terrassa en transport públic (FGC + caminant), i ja vaig tenir la impressió que aquell trajecte no el podia fer una persona gran o amb segons quins problemes físics. Ah, i vaig perdre pràcticament tot el matí per una visita que no va durar ni 10 minuts. Sense comentaris.

Per cert, donat el panorama a l'Hospital General, més aviat saturat amb tota la clientela privada, m'agradaria que l'alcaldessa de Sant Cugat expliqués com s'ho farien per encabir-hi els que vinguéssin de la sanitat pública. Amb l'ajut del Mag Lari?

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Sarbus és l'empresa que gestiona el servei i la qualitat d'aquest deixa molt a desitjar...
Mai passen a l'hora, la informació brilla per la seva absència, a la parada de l'estació d'FGC no tenen marquesina ni pal de parada ( únicament dues enganxines enganxades a un senyal de trànsit), alguns dels autobusos deuen tenir més de 15 anys i no estan adapatats a persones amb mobilitat reduïda, l'atenció telefònica és patètica...
Però que es pot esperar d'una empresa que al seu web anuncia una xarxa de concessionaris de cotxes? Quin interès pot tenir un grup empresarial a que funcioni el seu servei? La idea és: com que no faig res perquè el busvagi bé, per què no em compres un cotxe a la xarxa de concessionaris que tinc?

Potser quan els astres estiguin alineats i tinguem l'Hospital a Rubí (se'n parla de fa més de 8 anys i de la manera com l'han deixat perdre haurem d'esperar 8 anys més...) ho tindrem millor per anar a fer les visites...

Anònim ha dit...

hahaha

Dimecres la resposta? això és molt cebo tomatero eh?

sens dubte un bon tema i molt important! visca el transport públic!

Yáiza ha dit...

Uuuh! No em parleu del transport públic cap a Terrassa, que em poso nerviosa. Jo no he hagut d'anar mai a l'Hospital en transport públic. En cotxe és prou ràpid (segons el trànsit!) i s'aparca bé.
Ara, m'he passat el trimestre anant a fer pràctiques a la Mútua de Terrassa. Tren + caminar tot just són uns 20-30 minuts, està molt bé, almenys per qui pot caminar! El problema va venir quan FGC va fer les seves famoses vagues... En cotxe és poc pràctic, has d'aparcar força lluny, tens més estona de trajecte i més estona a peu. Però és que en autobús és una odissea terrible. Bé, el mateix que explicàveu de l'altre... més de 50 minuts de trajecte, horaris inexistents, parades mal senyalitzades, informació nul·la a internet, etc, etc. I a sobre, com que els FGC feien vaga, el bus ple fins dalt! De totes maneres, en aquell moment em va semblar bastant normal, perquè vaig pensar que, quan els catalans funcionen amb normalitat, ells deuen tenir molt poca clientela... i per tant, molt poc interès en donar un bon servei (es clar que això és un peix que es mossega la cua!). Bé, què hi farem. Creuem els dits per tenir algun dia Hospital de Rubí (i de passada, que m'hi contractin!)

Laura ha dit...

Tota la raó.
És francament una odissea arribar fins a l'Hospital de Terrassa en transport públic, i cal insistir en que aquesta és a la pràctica l'única opció per exemple per a la gent gran que no pot conduir, bé perquè l'edat ja no els permet agafar el cotxe amb seguretat o bé perquè no tenen carnet com és el cas per exemple de moltes dones grans i que alhora tampoc tenen prou recursos econòmics com per permetre's agafar un taxi cada vegada que han d'anar a l'Hospital, que a aquestes edats acostuma a ser sovint.
També és una qüestió de model de societat. Si pretenem que la gent faci ús del transport públic, aquest ha d'estar dimensionat de manera que se'n faciliti l'ús. Una periodicitat d'una hora i un trajecte embolicat implica a la pràctica tot un matí o una tarda "perdut" per una visita de posem 20 minuts.
Seria molt més racional una periodicitat de mitja hora entre autobusos, el que permetria dimensionar d'una manera raonable el temps invertit en el desplaçament respecte al del servei en sí mateix.
A veure què respon la Generalitat, però amb els temps que corren no en soc gaire optimista, com tampoc confio gaire en la sensibilitat de l'actual govern envers aquests temes, a veure si ens donen alguna sorpresa agradable, que no sigui retallar serveis i despeses.
Apa, sort amb la queixa!

Anònim ha dit...

Doncs, el problema el trobaríen exactamen els usuaris que haguessin de venir al que seria el futur H. de Rubí, haurien d'agafar FGC+Bus, no hi hauria un altre, o bé caminant que tindrien com 30 minuts. Però el problema ara és un altre si realment tindrà l'alcadessa de SantQ el seu Hospital públic-privat o els pobres rubinencs com sempre obrir la mà i esperar a que ens diguin algunca cosa, com sempre crec que perdrem la oportunitat que vam tenir al seu dia...

Anònim ha dit...

en rubi somos imbeciles por tener este desastre de comunicaciones con transporte publico desde siempre y seguir votando sin castigo; os hablo del enlace con la estacion de renfe y los horarios de los trenes que pasan? No hace falta no... aqui hemos perdido la unica oportunidad de tener alguna mejora en servicios, ya que habia bonanza economica+estaba el psoe en espana+psc en generalitat+psc en ayuntamiento..y que hemos conseguido? Nada! Ni hospital, ni nuevos juzgados, ni segunda estacion de fgc, ni nada. Ciu lleva 4 dias en el poder y ya ha salido la alcaldesa de sant cugat pidiendo el hospital y unos juzgados. Lo dicho, somos imbéciles y lo volveremos a demostrar en mayo votando de nuevo a la "todo lo prometo pero no lo hago" alcaldesa del psc

Anònim ha dit...

¿Qué quieres? Si para trasladar la parada del N61 de la carretera a la estación (300 m.) tardaron lo menos 1 año... Creo que con esto está todo dicho...

Xavier Lleonart ha dit...

Us recomano que segui aquest enllaç i les notícies relacionades:
http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=7032&utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+TerrassaDigital+%28TerrassaDigital%29&utm_content=Twitter