dijous, 3 de març del 2011

Control de velocitat a l'avinguda Estatut

>> Des de fa uns dies uns grans plafons reflectants alerten de la presència de radars a l'avinguda Estatut. El límit de velocitat en aquesta via és de 50 km/h
Els conductors ja no podran circular a la velocitat que vulguin per l'avinguda Estatut. Des de fa uns dies, uns grans plafons situats en diversos punts de la via alerten de la presència de radars en aquesta avinguda tan transitada. En cas de superar els 50 km/h, els conductors s'exposen a una fotografia i la seva corresponent multa per excés de velocitat. Es tracta d'una nova mesura per aconseguir pacificar una de les vies urbanes amb més càrrega de trànsit. Des de la rotonda d'accés a Rubí des de Sant Cugat i fins la rotonda del Molí de la Bastida la velocitat màxima permesa és de 50 km/h. Tot i això, són molt els vehicles que superen aquesta velocitat malgrat que ara aquesta antiga carretera ja és una via urbana.
Durant els últims anys, la fesonomia de l'avinguda Estatut ha canviat força. Diversos grups semàforics, una rambleta a l'alçada del parc urbà de Ca n'Oriol i la construcció d'habitatges i un institut han aconseguir dotar a aquesta via d'un caràcter molt més urbà. Tot i això, no s'ha aconseguit reduir en excés el nombre de vehicles que utilitzen aquesta avinguda per travessar Rubí de nord a sud. Amb la nova senyalització s'espera advertir als conductors d'aquests canvis. Malgrat els rètols, La petjada no ha vist cap radar instal·lar, fet que fa pensar que es tractaria de radars mòbils camuflats en vehicles, una mesura més eficaç a l'hora d'enxampar els conductors temeraris. Caldrà veure quin és l'efecte d'aquesta mesura.
Finalment, caldrà veure quins partits polítics programen la pacificització del trànsit i quins aposten per ampliar l'actual rambleta, de tan sols 300 metres. Caldrà estar atents als programes electorals... 

20 comentaris:

Anònim ha dit...

1. Els conductors que volguessin evitar l'avinguda de l'Estatut per travesar Rubí, per on haurien de passar?

2. Els que proposin eliminar la rambleta hauran d'explicar què s'hi guanyaria. Tant abans com després es hi ha només un carril en cada sentit de circulació.

Anònim ha dit...

Pots circumval·lar Rubí per la B30/AP7 i la C16/E9 sense trobar-te un semàfor i a 120km/h

Joanetcc ha dit...

Al.leluia!!!!!

Jo que visc de cara a aquesta Avinguda, quan la temporada de Fórmula-1 s'acaba i en espera de la següent, m'aboco a la finestra per veure els "Fitipaldis" com hi passen a tota pastilla, com a substitució. De vegades fa esgarrifar les velocitats que s'agafen.

A dia d'avui l'Avinguda de l'Estatut ja és una barrera que separa zones de la ciutat ocm al seu dia ho feia la via del tren respecte a la zona de Les Torres o encara ho fa la riera respecte a Can Fatjó. Amb la situació de crisi actual, ni la Diputació ni l'Ajuntament, amb un POUM aturat, fara gaire coses en el curt termini, però almenys, la reducció de velocitat ja serà un respir per als que hi vivim a prop. Això si, qui la faci, que la pagui, perquè quedo estorat de la permisivitat que hi ha a la ciutat amb tota mena d'actes incivics.

Anònim ha dit...

Haurien de fer tota l'avinguda en una rambleta, que la gent està molt ben acostumada que doni la volta que tenim altres solucions com dieu, B30/AP7 o C16/E9

Albert ha dit...

Està previst ampliar aquesta mesura de limitació de velocitat al Passeig de la Riera- C1413?

Anònim ha dit...

No veig tan clares les opcions de circumval·lació que es proposen. Tampoc és que les necessiti, havia preguntat perquè justament no m'ho havia plantejat.

El cas és que, si tants cotxes passen per l'avinguda de l'Estatut, o hi ha molta gent que tampoc ho veu clar, o que la circumval·lació no és el problema...

Anònim ha dit...

Potser és qüestió de senyalització i de donar a conèixer el descompte i gratuïtat del peatge de les Fonts en alguns supòsits.

Potser també és degut a la manca de senyalització informant d'aquesta alternativa. Quan arribes a Terrassa per tot arreu veus senyals que recomanen l'ús de les Rondes...

Aquest eix fa vergonya i encara no sé com s'aguanten els pocs comerços que hi ha. Una alternativa seria que el tramvia que es proposa des de la Plataforma Tramvallès passés per aquest eix, tot promovent una millora urbanística i una millora del transport públic de la ciutat (més que necessària)

Anònim ha dit...

Jajajajajajaja un tranvia en Rubí?!?!?! pero si no tenemos carriles bicis, ni zonas verdes, ni aceras en el centro donde quepan 2 personas, ni calles bien asfaltadas..... ¿tu espereas que pongan un tranvia? si si, y yo que arreglen, pongan aceras, iluminen y a condicionen la entrada a Rubí desde el centro comercial de Sant Cugat....pero como yo ESPERA SENTADO!

Anònim ha dit...

totalmente de acuerdo con el último comentario. Y puntualizar que la entrada de Rubí al Eroski es un VERGÜENZA!!!

Anònim ha dit...

"Potser és qüestió de senyalització i de donar a conèixer el descompte i gratuïtat del peatge de les Fonts en alguns supòsits"...? Potser. Jo no savia que el peatge de les Fonts podés ser gratuït!!! Quant a la senyalització, no estaria de més.

Comentaris sarcàstics apart, en un món ideal el tramvia passaria per aquí. Tal com estan les coses, dubto que mai ho veiem. I gràcies si, esperant temps millors, no hi ha morts i ferits entre les persones que van a o venen a peu del centre comercial de Sant Cugat. Em sembla que a més d'un li ha faltat molt poc per acabar a l'hospital.

Ah, pel que a mi fa, canya als "Fitipaldis". I també espero que qui la faci, que la pagui.

Aprofito per treure un tema que no té res a veure (disculpeu) però potser servirà per a encetar una nova entrada al bloc: hi ha carrers a on l'enllumenat públic no s'encèn fins que ja és ben fosc, i sort en tenen els vianants si ve llum d'alguna finestra o entrada d'edifici... Mala regulació dels mecanismes o part d'una campanya d'estalvi d'aquestes tan originals?

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

La gratuïtat del peatge en alguns supòsits és de fa uns 5 anys. Més info: http://www.autema.com/cat/tarifes.htm

(està una mica amagat a l'apartat tarifes i descomptes/ descomptes/bonificació peatge de les Fonts)

L'entrada a Rubí comença a partir del nou edifici d'oficines, enfornt de la Repsol. El Caprabo i l'espai on aparquen els camions als vespres és de Sant Cugat (però no tenen cap interés en millorar en voreres o il·luminació).

Anònim ha dit...

Para que revisen el horario del encencido automático de las luces de algunas calles, puedes enviar la solicitud desde la web del ayuntamiento.
Desde que obligan a poner dni, nombre y domicilio siempre te contestan y revisan el tema, otra cosa es que finalmente lo arreglen, pero estate seguro que si varios vecinos os quejais de lo mismo lo tendrán en cuenta. Todo lo que se notifica por la web queda registrado y puedes hacer un seguimiento con el nº de caso, en cambio si nos quejamos nadie se entera ni hace nada.

Jaume Comas Pallarès ha dit...

En el passatge de les Torres qualsevol dia hi haurà una desgracia pel mateix tema, l'acces de Velocitat.

Anònim ha dit...

Algú sap perquè s'han tret els ressalts dalguns carrers de la ciutat? (c/ Llobateras o c/ Espoz i Mina?)

Cal recordar que són carrers amb una elevada presència d'escolars i estan al centre de Rubí.
Fins ara, dissuadien una mica de còrrer als cotxes però tornen a córrer! Caldrà esperar que l'ajuntament reaccioni quan hi hagi un atropellament?

Anònim ha dit...

Es cierto, en varias calles han quitado las elevaciones de la calzada.....¿porque? es increible, estaban puestas y encima hacían su función: INTENTAR QUE NO HAYA UN ATROPELLO MORTAL POR UN FITIPALDI DE LOS COJONES.
Es ridículo quitarlos, y más cuando se han de gastar dinero en enviar a alguien que lo haga. VERGONZOSO

Esperemos que un fitipaldi de los típicos que circulan impunemente por el centro no se le vaya el coche y se suba a la acera, porque hay final trágico seguro!!. Entonces sí se moverán para poner de todo, pero mientras como siempre mirando para otro sitio.

Y otra gran duda, ¿porque la policía nunca para a los coches que van con la música a lo "discoteca"? es imposible que ese conductor pueda oir lo que pasa por la calle, es un peligro!

Anònim ha dit...

No paren als fitipaldis dels cotxes discos perque la policia és igual de garrula que ells!!!

marta ha dit...

tornant al tema de l'article, i ja que des de la Petjada ens instaven a estar atents a les propostes electorals sobre l'av. de l'Estatut, us informo que ICV defensem pacificar el trànsit d'aquesta avinguda, que ja no és esquerda de ciutat, sinó via urbana plenament integrada. I defensem fer-hi un carril bici tot al llarg de l'avinguda, i fer-hi passar el tramvia que, com bé deieu, es projecta com a transport de connexió amb la resta de la comarca (el Tramvallès).

Anònim ha dit...

Si claro, por prometer que no quede. Vaya morro teneis en todos los partidos políticos, lo importante no es prometer sino CUMPLIR, cosa que luego siempre os olvidais.
Prometeis hacer carriles bici y un tranvía ¿algo más? aprovechad que es gratis ¿porqué no prometer pleno empleo en la ciudad? total el psoe lo prometió y mira ahora... O podemos poner ejemplos locales, como el preciado hospital de Rubí, que tiene nombre, 3 primeras piedras y hasta fotos digitales del proyecto ¿pero donde está? y eso que hace años ya tenía que estar abierto y en pleno rendimiento. Más tonta es la gente que os cree.

Sólo pediría más seriedad a los partidos políticos, ya que si algo va en el programa debería ser obligatorio realizarlo, y dudo muuuuucho que con las cuentas como están y lo complejo del tema, vaya a venir ahora un partido político a levantar la av.estatut y meter un tranvia.
¡¡Seamos serios por favor!! vaya cara más dura que teneis

ruben ha dit...

A los que se quejan de empleo en la ciudad? Que tiene que ver el ayuntamiento? Para aquellos vividores, chupones del paro, que tal si en lugar de pasarse el día en la calle o en el bar, un pequeño esfuerzo para sacarse una carrera o simplemente un graduado escolar? Ah no que eso no les deja tiempo para irse de fiesta!!!
Con eso no digo que por tener estudios no estes desempleados pero siempre te va a ayudar a encontrarlo antes!!!

Anònim ha dit...

Marta: què voldria dir, de manera concreta i específica, "pacificar el trànsit" a l'Avinguda de l'Estatut?