dilluns, 11 de juliol del 2011

Els róvers de l'AE Albada fan voluntariat a Hongria

>> La resta d'escoltes de l'agrupament rubinenc estan de campaments a Esterri d'Àneu o de ruta per la Pica d'Estats
Els escoltes de l'Agrupament Escolta Albada, vinculat al col·legi Maristes, ja estan gaudint aquests dies de les activitats d'estiu. En funció de la seva edat, els nens i adolescents estan repartits en diferents branques, cadascuna de les quals fan activitats diferents.
Un dels molins de Karcag
Enguany, els róvers (17 i 18 anys) han decidit dedicar dues setmanes a fer voluntariat a un casal d'estiu marista d'Hongria. Durant l'any han estat treballant de valent per aconseguir aquest objectiu, a banda de recollir diners per tal de subvencionar l'activitat. A la localitat de Karcag, una desena de joves rubinencs acompanyats de dos monitors estan realitzant activitats per als nens d'una escola. Segons estan explicant al bloc creat per l'ocasió, malgrat els problemes evidents d'idioma s'estan entenent molt bé amb els nens i estan gaudint molt d'aquesta experiència. Les paraules Barça, Messi, Shakira i Waka-waka els estan ajudant molt, asseguren.
D'altra banda, els llops i daines (10-12 anys) i els ràngers i guies (12-14 anys) ja estan gaudint de la natura. En aquesta ocasió, l'AE Albada ha triat el prat d'Unarre, a Esterri d'Àneu per gaudir de quinze dies d'aventures i jocs. A més, els llops aniran d'excursió als llacs del peu del Mont-roig, mentre que els més grans intentaran fer el cim del Mont-roig, de 2.290 metres. A més, el proper dissabte s'incorporan a aquests campaments els més petits del cau, els castors i llúdrigues (8-10 anys). Una de les activitats més esperades, el joc de 24 hores, estarà ambientat en Harry Potter.
Finalment, els pioners i caravel·les (14-17 anys) han marxat de ruta a la Pica d'Estats. Una quinzena de joves rubinencs caminaran durant dues setmanes per aquestes valls catalanes, faran algun cim i realitzaran tota mena d'activitats. 

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Petjada i gent de Rubí!

Som els monitors de róvers de l'AE Albada i us escrivim des de Karcag, Hongria.
Agraim la notícia i esperem que molts de vosaltres us animeu a seguir el nostre blog i us animeu a viure una experiencia semblant!!

Salutacions hongareses, SZIA!!!

(Perdoneu les faltes, pero els teclats hongaresos no ho permeten tot! ;) )

Anònim ha dit...

quina bona iniciativa!

felicitats

p.d. se nota que a maristes tenen pasta eh?

Anònim ha dit...

Fareu la mateixa promoció dels altres caus, espalais i/o associacions?

Anònim ha dit...

Ei companys!

En resposta a l'anonim només volíem puntualitzar que portem tot l'any treballant i preparant activitats per poder subvencionar aquest voluntariat.

Agraim la solidaritat que ha demostrat la gent de rubí amb aquest projecte!

RÓVERS, AE ALBADA.

Anònim ha dit...

Tothom que vol i pot participar en camps de treball o voluntariat durant l'estiu, uns més aprop, d'altres més lluny.

Qui no coneix algú que ha anat al tercer món 1 o 2 mesos a l'estiu a través d'una ONG? I tenen pasta? No, sencillament han estalviat durant un temps.

Les coses no estàn tant relacionades com semblen. El que avui estan vivint els ròvers de l'albada és una experiència inolvidable que els farà crèixer com a persones i veure, conèixer i conviure realitats noves realitats.

Ells que han tingut la possiblilitat de fer-ho, gràcies en part, a formar part dels Maristes que els hi deu haver facilitat els tràmits i les gestions, doncs perfecte, endavant i que ho gaudeixin un munt! Però la part economica segurament l'han posat els propis ròvers de les seves butxaques.

Guspira ha dit...

Des del Guspira només dir que la petjada s'ha ofert vàries vegades a fer-nos propaganda dels capaments d'estiu i altres activitats, si no ho hem fet servir ha estat perquè ja teníem totes les places plenes, però de favoritismes cap a l'Albada res, i, si us plau, no critiqueu sense saber.

Felicitats pels ròvers de l'Albada, no dubto gens que la pasta se l'han guanyat ells, igual que l'any passat els klaners del Guspira es van guanyar la seva pasta per anar a Polònia.

Anònim ha dit...

Algú sap si els pioners han pogut fer cim a la Pica amb aquest temps???
Força als Rovers a Karcag, segur que fan bona feina (amb les ganes que hi possen no potser d'altre manera), i no, no hi cal tenir pasta per ser part de l'albada i gaudir, aprendre i disfrutar del cau.

Anònim ha dit...

Esclar que la vam fer, ha havia boira però no ens vam aturar