divendres, 29 de juliol del 2011

Joan Fosas s'acomiada d'Andorra

>> Un article de Núria Julià / Fotografia de Josep Aznar
El passat 23 de juliol, l’escenari del Teatre de la Creu del Roure d’Escaldes-Engordany, va mostrar el seu millor espectacle de dansa, amb el Festival que l’Esbart Santa Anna va organitzar i dedicar al seu mestre Joan Fosas, que durant quinze anys, s’ha fet càrrec de la direcció artística de l’entitat. No van faltar les emocions, les paraules de gratitud i merescut reconeixement envers la seva persona i la feina tan excel·lent i aplaudida que durant tants anys ha vist enaltir el nom d’aquest esbart andorrà als millors teatres internacionals.
Un treball de formiga, amb el segell tan personal que Fosas posa sempre en allò que fa i que desprès de seixanta-cinc anys en actiu dins del món de la dansa, cal destacar. Deixa un llegat important amb vuit coreografies a Andorra i tres a Rubí, que ha coreografiat seguint de manera fidedigne les arrels tradicionals i populars dels pobles i ciutats, sota el paraigua extens de cadascun dels passos que composen la dansa tradicional i popular catalana.
Fosas passa el relleu al jove coreògraf cubà Iván Betancourt, amb qui ha treballat conjuntament durant anys, però no descarta seguir col·laborant puntualment amb l’Esbart Santa-Anna amb el qual tantes il·lusions i records ha viscut. Podem dir que Fosas s’acomiada d’Andorra, però seguirà sempre treballant per la dansa.