dissabte, 23 de juliol del 2011

A la caça del mosquit tigre

>> Un estudi científic de la UAB fet a Sant Cugat i Rubí revela que l'aplicació simultània de diverses mesures permet reduir la presència del mosquit
Des de l'any 2004 el mosquit tigre (Aedes albopinctus) ha deixat de ser un desconegut. Aquest molest mosquit va arribar a Catalunya l'any 2004 i des de llavors la seva propagació l'ha permès arribar a 170 municipis catalans. A hores d'ara es considera que és una espècie imparable i que és impossible eradicar-lo. Per tal de reduir la seva presència, la Universitat Autònoma de Barcelona ha dut a terme un estudi científic amb el banc de proves als municipis de Sant Cugat i Rubí.
L'estudi, publicat a la revista científica Transactions, demostra que l'aplicació simultània d'un conjunt de mesures pot reduir la presència del mosquit. Evitar l'aigua estancada als jardins i terrasses, utilitzar insecticides per eliminar larves i adults i netejar les zones de residus i escombraries són una combinació eficaç per reduir a la meitat la presència d'aquest dípter.
La investigació, de dos anys, ha consistit en aplicar aquestes mesures a Sant Cugat i deixar una zona de control (on no s'apliquen les mesures per veure què passa si no s'actua) a la nostra ciutat. D'aquesta manera, s'ha pogut comprovar com a Sant Cugat hi havia la meitat d'ous de mosquit tigre que a Rubí. Per això, l'estudi recomana aplicar aquestes mesures abans de l'estiu i evitar així la incòmoda presència del mosquit. En aquesta investigació catalana han participat experts de l'Estació Biològica de Doñana i la Universitat Autònoma de Madrid. 

7 comentaris:

Dani ha dit...

No tiene nada que ver con la noticia.

Alguien sabría decirme que ha pasado con el concurso de graffitis???

Anònim ha dit...

Este año, por suerte, se ven y se notan muchos menos....

Anònim ha dit...

menos graffitis o menos mosquitos? Graffitis seguro que hay mas, con los cerdos incivicos de esta ciudad y la permisividad de las leyes pues es normal

Anònim ha dit...

A ningú no li sona curiós que sigui Sant Cugat la ciutat on s'apliquen les mesures de reducció i Rubí que els mosquits vagin per lliure?

Sempre ens tractaran com a ciutadans de segona... I nosaltres som els primers en permetre-ho deixant que hi hagi els polítics que hi ha...

Anònim ha dit...

Jo també he dit carai, el mosquit neix a Sant Cugat i ha sigut ell qui ho ha propagat i després som nosaltres qui patim fins i tot a les proves...està clar que no anem bé, som els tontos del Vallès!!

Anònim ha dit...

si, som els tontos del vallés, o si mes no dels més tontos, ho diu qualsevol estudi que surt de la poblacio

Anònim ha dit...

quina coincidencia a Sant Cugat fan la neteja i per Rubí tots els mosquits. Que pasa que ens deixan per mes guarros que ells?