dilluns, 9 de maig del 2016

Milagros Calleja, a un pas de convertir-se en la nova Síndica de Greuges de Rubí

>> El seu nomenament està previst per aquest mateix mes de maig, un cop consensuat el seu nom amb la resta de formacions polítiques

Des de la renúncia de Maria Palau com a síndica de Rubí al febrer de 2014, la ciutat porta gairebé dos anys sense aquesta figura. Segons ha pogut saber La petjada de Rubí, aquesta situació podria corregir-se aviat, ja que el govern va posar sobre la taula dels partits de l'oposició ara fa dos mesos el nom de Milagros Calleja i fins ara cap partit s'hi ha pronunciat en contra. Es tracta d'una persona amb formació i experiència laboral en el món social i també una llarga trajectòria a l'Ajuntament, on ha ocupat diversos càrrecs. S'espera que la proclamació de Milagros Calleja com a nova Síndica de Rubí es produeixi durant aquest mateix mes de maig, un fet que permetria recuperar a la ciutat aquesta figura absent fins ara.

Milagros Calleja va ser gerent de l'IMCO. Foto: Ràdio Rubí
Calleja és diplomada en Treball Social i té un màster en Desenvolupament Organitzacional. Té àmplia experiència professional en l'administració pública. Als anys 80, va treballar amb famílies acollidores al Tribunal Tutelar de Menors i a l'equip psicosocial d'assessorament en processos de divorci als Jutjats de Família de Barcelona. En l'àmbit més local, Milagros Calleja va treballar a l'equip psicosocial de l'Ajuntament de Barcelona com a coresponsable del servei d'atenció a la infància i l'adolescència en el període 1985-1989.

Tot i així, el gruix de la seva experiència laboral es troba a l'Ajuntament de Rubí. Ha ocupat diversos càrrecs en diverses àrees diferents, una experiència que podrà ser-li d'utilitat en la seva nova tasca com a Síndica. L'any 1990 va ser proclamada cap de Serveis Socials d'Atenció Primària, tot i que l'any 1992 va ser nomenada cap de l'Àmbit de Salut Comunitària, càrrec que va ocupar fins l'any 1997. En aquest moment passa a ser gerent de l'Institut Municipal de Comunicació durant tres anys. Finalment, és adscrita a Serveis Centrals en el període 2000-2003 per acabar sent cap del Servei d'Atenció Ciutadana fins l'any 2015, any de la seva jubilació.