dijous, 19 de maig del 2016

Universitaris voluntaris de la UAB treballen per millorar les habilitats de 80 estudiants d'ESO de Rubí

>> El grup d'alumnes de 1r i 2n d'ESO han visitat l'Autònoma aquest dimecres i han posat en pràctica els coneixements adquirits fins ara

Estudiants de la UAB participen com a voluntaris i voluntàries al Programa UniX de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i acompanyen nois i noies de 1r i 2n d'ESO que estudien a Rubí. Als tallers, que realitzen per les tardes a la nostra ciutat, es treballa per millorar les habilitats matemàtiques dels alumnes i la competència d'aprendre a aprendre. L'activitat es du a terme en grups petits, el que permet, a més, crear una relació entre iguals entre els i les joves adolescents i l'estudiant universitari o universitària, que esdevé un referent pròxim en qui poden projectar-se i que els hi fa créixer el seu interès pels estudis.

Amb l'objectiu de fer un pas més perquè vulguin continuar la seva formació, els 80 joves que hi participen han visitat aquest dimecres el campus de la UAB. El grup ha anat en tren a la universitat i al campus han participat en diverses activitats.

Un dels voluntaris amb una estudiant. Foto: FAS
Una de les dinàmiques ha estat dinamitzada per estudiants atesos pel PIUNE, el servei d'atenció a la discapacitat, amb l'objectiu que els adolescents prenguin consciència de com és l'accessibilitat a l'educació per a persones amb diversitat funcional. També han participaran en jocs dinamitzats pel Departament de Didàctica de les Matemàtiques, on han posat en pràctica els coneixements adquirits a l'aula i als tallers. Paral·lelament, el grup de 2n d'ESO ha participat en un geocaching per endinsar-se en la universitat i descobrir l'origami, també amb un enfocament matemàtic.

La jornada s'ha acabat a la Plaça Cívica amb un dinar conjunt i el llançament d'estels construïts anteriorment per tots els participants en la sortida.

El grup d'estudiants de Rubí a la Plaça Cívica. Foto: FAS