dimarts, 17 de maig del 2016

Rubí commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

 >> Els actes s'inicien avui amb un passi de curtmetratges de temàtica gai, lesbiana i trans a La Biki

Rubí s’adhereix enguany al Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, que es commemora el 17 de maig, amb diverses activitats organitzades per l’Ajuntament i el col·lectiu LGTB de Rubí. L’objectiu d’aquestes propostes és conscienciar la ciutadania sobre la situació de desigualtat que pateixen les persones homosexuals, transsexuals i bisexuals, sensibilitzar sobre els diferents models de família, i formar i generar debat al voltant de les diverses formes de viure el cos, la identitat i la sexualitat.

Els actes s’inicien avui dimarts 17 de maig, dia de la commemoració, amb un passi de curtmetratges de temàtica gai, lesbiana i trans. La proposta, organitzada pel col·lectiu LGTB de Rubí amb el suport de l’Ajuntament, tindrà lloc a partir de les 20 h al local de La Biki  (carrer Justícia, 11).

De cara al 24 de maig, el consistori ha preparat una jornada de formació sobre diversitat sexual i de gènere a càrrec de Miquel Missé, sociòleg i activista trans. En el marc d’aquesta activitat, s’explicarà en què consisteixen les diferents realitats sexuals i de gènere, s’obrirà un espai de reflexió sobre l’assetjament homo-transfòbic i es plantejaran eines per acompanyar els joves LGTB i el seu entorn. La formació, de quatre hores, tindrà lloc en horari de matí a l’Auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

En darrer terme, el 2 de juny a les 18 h, l’associació Acord oferirà en aquest mateix equipament una sessió de contacontes sota el títol La família del Rubèn. La proposta, organitzada per l’Ajuntament, servirà per sensibilitzar els infants i les seves famílies sobre els diferents models de família.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha animat la ciutadania a participar d’aquestes activitats: “Malauradament, a dia d’avui les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals encara pateixen greus desigualtats, així com processos personals de por i incertesa. Per això és tan important estar informats i promoure activitats de sensibilització com aquestes”.

Servei de consultes de diversitat sexual
L’Ajuntament de Rubí disposa des de fa anys d’una Consulta de diversitat sexual prestada per Acord, una associació sense ànim de lucre que lluita per normalitzar i fer visible l’homosexualitat femenina. Des d’aquest servei, s’ofereix informació i assessorament psicosocial a dones lesbianes, bisexuals i transsexuals, als seus familiars i amics, se’ls ajuda viure la seva sexualitat sense culpa i se’ls acompanya durant el procés de revelar-la. Per poder acudir a aquesta consulta, cal concertar visita trucant al telèfon 93 581 39 00.