dimecres, 25 de novembre del 2009

Com afectarà la tercera fusió de caixes catalanes?

La petjada ja va recollir setmanes enrere quina seria l'afectació de les fusions de caixes catalanes a la ciutat, és a dir, quin és el nombre d'oficines a Rubí i veure si són molt properes o no. Avui s'ha confirmat que Caixa Penedès i Caixa Laietana s'uniran en una mateixa marca, a l'espera de la decisió de la balear Sa Nostra. Segons publica el diari Avui i el portal 3cat24, fonts del sector pronostiquen que aquesta fusió comportarà el tancament de 180 oficines, el 20% del total.
Segons la seva pàgina web, Caixa Penedès disposa de 3 oficines a la ciutat: una al Mercat Municipal (la més emblemàtica de la ciutat), una altre al costat de l'edifici Dau i una tercera a la carretera de Sabadell. Tot i això, crec que recordar que hi ha una altre oficina al carrer Nostra Senyora de Lourdes, al barri de Ca n'Oriol. Potser la van tancar però recordo perfectament que la van obrir farà uns anys. D'altra banda, Caixa Laietana disposa d'una única oficina a la ciutat, al carrer Lumière.
Així doncs, aquesta nova caixa d'estalvis catalana només té 4 (o 5) oficines a la ciutat. A més, aquestes oficines estan relativament lluny les unes de les altres, fet que no hauria de comportar el tancament d'aquestes. Caldrà veure què succeix en un futur.

Cal recordar que la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa comporta que Rubí tingui 8 oficines d'aquesta nova caixa, una dada raonable i més tenint en compte que estan relativament distanciades. En canvi, la fusió de Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, Caixa Girona i Caixa Manlleu sí que podria tenir més conseqüències negatives per Rubí, ja que la nova caixa tindrà 17 oficines, algunes d'elles a tocar les unes de les altres.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb tanta fusió cada cop tinc menys clar que mai podré ingressar la meva nòmina a "Caixa Rubí, la de la mare que em va parí!" hahahah

Anònim ha dit...

volia dir MÉS clar