divendres, 6 de novembre del 2009

El cas Pretòria encén la rivalitat política entre PSC i ICV a Rubí

ICV-EUiA i PSC semblava que cada cop es feien més amics i en alguns entorns fins i tot es comentava que els partits liderats per Marta Ribas i Carme García podrien acabar treballant junts després de les properes eleccions municipals. De fet, fa unes setmanes Carme García, alcaldessa de Rubí, manifestiva a Diari de Rubí la bona entesa amb l'oposició i destacava el bon ambient polític que es vivia a la ciutat, després d'un període molt intens políticament ara farà uns anys.

Aquesta setmana, però, el cas Pretòria sembla que ha sacsejat la coordialitat política que existia entre les dues formacions. Fa una setmana, La petjada de Rubí informava que el complex esportiu de Duet Sports al 25 de Setembre s'estava construint per Proinosa, l'empresa de Josep Singla, detingut per presumpta corrupció en el cas Pretòria, operació liderada per Garzón i que ha fet força mal a la política catalana. Tal i com aquest mateix bloc informava, Proinosa va guanyar el concurs públic que l'Ajuntament de Núria Buenaventura va convocar l'any 2002. En aquell moment, l'equipament esportiu s'havia de construir a Cova Solera.

7 anys després, aquest gimnàs ja està en execució, però al Parc de la Pau i la Natura, i amb un nou govern, el del PSC-ERC. ICV ha demanat aquesta mateixa setmana "més informació" i "més transparència" al govern municipal envers aquestes obres. Marta Ribas demanava que el govern expliqués si les obres es veurien afectades arran de la detenció de Josep Singla i demanava a l'Ajuntament "un exercici de transparència" i fes públics els contractes i convenis establerts amb Proinosa per tal que la ciutadania no sospités dels polítics rubinencs.

La resposta
de l'Ajuntament no s'ha fet esperar. Roger García, regidor d'Urbanisme, comunicava la setmana passada que Duet Sports els hi havia comunicat que les obres seguirien amb el calendari previst, i l'Ajuntament ha fet públic un comunicat on demana a ICV-EUiA que no contribueixi a generar més desconfiança entre els ciutadans. Aquest comunicat recorda que va ser el govern d'ICV el que va convocar i resoldre aquest concurs i qualifica d'"acció d'extrema irresponsabilitat" l'actuació d'Iniciativa. Us sembla encertada la postura d'ICV-EUiA? I la del govern?

Per acabar, sembla que el complex esportiu s'inaugurarà la tardor de 2010, tal com estava previst. Segurament, aquest serà un dels equipaments que haurà provocat més polèmica en els últims anys i que haurà causat més desgast polític a uns i altres.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

oleee con un par!

ICV: la ha cagado
PSC: tiene miedo de q salga la mierda e?

Anònim ha dit...

Mira't el comentari editorial d'avui del Rubí Notícies on foten canya tant a ICV com al govern dels socialistes i ERC per embolicar-se en aquesta polèmica de polítics de quarta fila i fer el ridícul que estan fent tots. A les properes eleccions, vot en blanc i que se'n vagin a passeig!

Anònim ha dit...

ICV pregunta sobre aquesta empresa???? ¡¡¡¡Si van ser ells els que la van portar a Rubí!!!!!

¿¿¿Aquests d'ICV vivien a Rubí quant governaven ells????

Escardívol = parc central de Rubí ha dit...

Podria ser que el gimnàs sigui l'únic equipament de la ciutat que s'inauguri segons el calendari previst? Parlo d'equipaments com l'Hospital, la reforma del mercat, els nous jutjats, la biblioteca, etc...

Anònim ha dit...

Fa molt temps que vaig deixar de votar a ICV, però cada cop està més lluny que els pugui tornar a votar. Quanta hipocresia!

Anònim ha dit...

La Tubau fa alcaldades...

Sabeu que el dia 10 a la Sala s'havia de fer l'acte del voluntariat per la llengua i ella el presidia.Fent una alcaldada l'ha suspès per portar el seu jefe Puigcercós!! És molt fort suspendre un acte de ciutat per la llengua per fer-ne un de polític mateix dia i mateix lloc...i ningú diu res!!!Per la Tubau abans el partit que la llengua!!

Anònim ha dit...

És cert que Proinosa va guanyar el concurs amb ICV.

Però no és això el que ha d'explicar el PSC, sinó perquè no es va fer un nou concurs quan es va traslladar el complex al Parc de la Pau i la Natura.

El plec de condicions va canviar substancialment.

I més encara, sense un nou concurs, ara Duet Sports està fent allà uns aparcaments privats, que inclús gestionarà una altre empresa.

On està el concurs públic que autoritza això?

Això és el que ICV hauria d'haver demanat que expliqués clarament l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

Dubto molt que el complex estigui acabat quan diuen.

El primer que faran els bancs, si no ho han fet ja, és tancar-li les linees de finançament a Proinosa.

Llavors, com podrà acabar l'obra quan diuen?

Anònim ha dit...

Aqui lo que hace falta es un par de cojones y denunciar una concesión administrativa fraudulenta, y saber donde tenien el negocio inmobiliario los de proinosa, los de duet (que son los mismos) y algunos del ayuntamiento.
ICV que vaya directo al grano.

Anònim ha dit...

Por fín veo que se empiezan a llamar las cosas por su nombre.

Menos discurso político y más acción.

Es tan culpable el Ayuntamiento por conceder permiso para hacer plazas de parking sin un nuevo concurso, como los partidos de la oposición, que no lo denunciaron en su día, sabiendo las irregularidades que había.

En vez de hacer acampadas para salvar 4 árboles, deberían haber puesto una demanda judicial, para impugnar la concesión.

¿Por qué no lo hicieron entonces? ¿Por qué no lo hacen ahora?

Anònim ha dit...

Llegeixo a l'acta de la Junta de Goven del passat 2 de Novembre que s'han fixat els preus de cessió dels parkings que es construeixen a la instal.lació de Duet Sports i que seran gestionats per Par-Mer SL (empresa propietat al 50% de Proinosa).

Entre 16.900 i 24.000 Euros, els 184 parkings que es contrueixen. No està malament el preu, més tenint en compte que seran cedits, no venuts. És a dir, qui pagui aquesta quantitat no serà propietari i al cap de X anys perdrà el parking.

Si considerem un preu mig per parking de 20.000 €, surt:
184 parkings x 20.000 € = 3.680.000 €

Està clar que aquest ha sigut el "pelotazo" que ha fet Proinosa a Rubí. I com tots sabem, aquests parkings es van adjudicar sense el pertinent concurs.

A més, quina poca vista l'Ajuntament: aproven això pocs dies després de que esclatés l'operació Pretòria.