dilluns, 9 de novembre del 2009

Rubí-BCN en FGC: 1h20minuts en el dia d'estrena dels nous horaris

Avui Ferrocarrils de la Generalitat i els seus clients hem començat malament el dia. Avui dilluns s'estrenaven els nous horaris de FGC, els quals incorporen nous trens a les línies S1 Terrassa, S2 Sabadell, S5 Rubí i S55 Universitat Autònoma en ambdós sentits a la franja del matí (7-9) i es redueix sensiblement el servei entre les 10 i les 13h. Durant el cap de setmana es mantenen les freqüències de la línia del Vallès (S1 Terrassa i S2 Sabadell), però hi haurà menys trens a les línies urbanes (L6 Reina Elisenda i L7 Avinguda Tibidabo).
Tot i això, avui dues avaries han causat greus retards a la xarxa. Segons informa l'ACN, els retards han estat de 5 i 10 minuts. Tot i això, per pròpia experiència puc afirmar que això és fals. Així doncs, els rubinencs que hem agafat el S5 de les 08.06 hem arribat a plaça Catalunya a les 9.27, és a dir, més d'una hora i vint minuts. A Hospital General el tren ha estat aturat 15 minuts, a Mirasol 10 minuts i a diverses estacions ha estat aturat gairebé 5 minuts. A més, ha parat a estacions on no para la línia S5 com Les Planes o Baixador de Vallvidrera.

La informació proporcionada per FGC ha estat escassa. El conductor només ha informat als passatgers d'aquest tren quan estavem aturats a l'estació de Mirasol i en cap moment més ho ha tornat a fer. Segons explicaven alguns viatgers, a les estacions només es deia que els trens no seguien els horaris habituals.

L'Eladi, un barceloní lector de La petjada però que treballa a Rubí s'ha posat en contacte amb el bloc per informar que la situació a Provença en direcció al Vallès era força preocupant degut a les aglomeracions d'aquesta estació però que els retards no eren tant importants com en el sentit invers del trajecte.

7 comentaris:

Lluís Martí ha dit...

Efectivament, jo he arribat una hora tard a la feina (a Sabadell) gràcies a aquestes averies. Per megafonia no paraven de repetir que els trens circulaven amb deu minuts de retard aproximadament, quan estava bastant clar que no baixava de la mitja hora. Ho repetien tant sovint que més que informar insultaven.

Anònim ha dit...

doncs a les notícies de tv3 han dit que tot bé...

Escardívol = parc central de Rubí ha dit...

Després de mirar-me els nous horaris, els usuaris que fem transbordament a Sant Cugat per agafar els S55 (UAB) o S2 (Sabadell) ens haurem d'espera entre 7 i 8 minuts per fer el transbordament quan fins ara els trens estaven ben coordinats i el temps d'espera era inferior a un minut.
Total, que han desvestit un sant per vestir-ne un altre...

estel ha dit...

Jo m'he trobat amb el mateix problema anant a treballar a Barcelona. Agafo el tren a Les Fonts i a la mateixa estació cada 10 minuts anaven informant que per una avaria els trens circulàven amb deu minuts de retard (Tal com comenta en Lluís), m'imagino que aquests deu minuts eren acumulatius perquè efectivament el retard no baixava de la mitja hora. També he arribat una hora tard a la feina.
Això si, crec que és important dir-ho, a Plaça Catalunya el treballador de FGC que m'ha atès quan m'he anat a queixar perquè ja no podia fer el transbord de metro amb el bitllet integrat (Feia més d'1h i 3/4 que estava encallada al transport públic), no m'ha posat cap tipus de problema per retornar-me l'import del bitllet que havia pagat (M'ha fet un bitllet integrat nou, restant el viatge que ja havia picat a Les Fonts).

viatger emprenyat ha dit...

Totalment d'acord amb la resta de comentaris que s'han fet. Ahir jo també vaig arribar tard al curro, la informació que es donava de la incidència era bastant penosa (això dels 10') i per altra banda, abans de pujar al tren (de les 8'15) a Cat. Ràdio informàven d'incidències però només en la línia de Sabadell, Hahaha quina gràcia!

Avui, quan el servei se suposava normalitzat ens hem trobat amb la sorpresa que trens que apareixien marcats com a S5 eren només de 3 vagons i paraven a totes les estacions, total: sardines enllaunades.

Ja fa anys que FGC cada nadal ens "regala" un augment de les tarifes bastant per sobre de l'IPC, jo crec que a més cada cop més debem ser més gent el que els utilitzem però en canvi no tinc la sensació que hi hagi una millora del servei. Tenen vocació de servei públic o de fer calés?

Quina barra! Ah i suposo que l'Ajuntament poca cosa farà perquè si amb el Nitbus la seva acció ja ha fet riure suposo que amb els FGC ja seria demanar massa que els ajuntaments del Vallès es reunissin per quadrar els de FGC (que per altra banda suposo que els jefes de FGC estan posats allí pels mateixos polítics). Qui s'han pensat que són aquests ciutadants demanant serveis!

Meritxell ha dit...

rrpp@fgc.cat

jo he enviat un correu de queixa per tal de que el pròxim cop que facin canvis d'horaris s'hi mirin més a l'hora de concordar trens entre S1 i S2... avui just arriba el de Terrassa que marxa el de Sabadell!
Indignant...

Anònim ha dit...

Jo també acabo de fer arribar un mail de queixa a FGC. Al menys, que quedi constància que no tots els usuaris es beneficien del canvi d'horaris.