diumenge, 29 de novembre del 2009

Ha tancat Yves Rocher, una de les primeres franquícies de la ciutat

Aquesta setmana ha tancat el centre de bellesa Yves Rocher de Rubí, situat a l'avinguda Barcelona. Evidentment a Rubí tanquen i obren moltes botigues però si destaquem el que ha passat amb aquest comerç és pel fet que era una botiga que venia molt i per haver estat una de les primeres franquícies que es van instal·lar a la ciutat.
Yves Rocher va tancar el passat dijous. Segons ha pogut saber La petjada, sembla ser que les treballadores van arribar dijous al matí a la botiga, abans d'obrir com cada dia, i un membre de la cadena els va comunicar el tancament. Ja no van arribar a obrir el centre. Les clients que tenien cita van rebre un SMS notificant el tancament i dirigint-les als centres de la franquícia de Sant Quirze, Sant Cugat, Barberà i Terrassa. Fins al moment es desconeixen les causes oficials del tancament, però la botiga ja està totalment desmuntada.

Així doncs, una altra botiga que tanca en ple carrer Major. A més, és estrany que hagi estat ara, just en plena campanya nadalenca. Caldrà veure quin és el proper comerç que s'hi instal·la, tot i que ara mateix hi ha diversos locals buits per ocupar a l'avinguda Barcelona i passeig Francesc Macià. Un altre fenomen curiós que haurà percebut el lector és l'obertura de dos centres de compra d'or i joies al centre, un sector que està creixent considerablement a conseqüència de la crisi econòmica.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

rubí cada vez da mas asco. Hay pocas cosas y las que hay están rotas, mal ciudadas y sucias. Y respecto a las tiendas pues ¿¿que esperais?? sólo se abren comercios de compra de oro, bazares chinos, tiendas de ropa de chinos, etc y las franquicias cierran las que están y las otras no vienen. Que pena de ciudad y que cutre es todo, aquí sólo funcionan las carnicerias de musulmanes, las peluquerías de musulmanes o de sudamericanos, bares y tiendas de chinos...¿porque será? ese el futuro comercio de rubi, tiendas de estilo y el resto de gente que no compramos en esos sitios pues en coche al centro comercial de Sant Cugat, es decir como pasa ahora pero cada vez más. Es cierto que muchos pequeños negocios han cerrado en todas partes y Rubi no es un caso aislado, pero lo que sí es cierto es que tanto local cerrado en pleno centro comercial de la ciudad solo pasa aquí, no se cual será el % de locales sin ocupar pero es claramente superior al resto de zonas comerciales de otras ciudades.

Anònim ha dit...

Divendres vaig sortir ha donar una volta i comprar alguna cosa de decoració nadalenca i no vaig trobar absolutament res, la veritat que el comerç de Rubí està cada vegada pitjor, vaig notar una gran diferència entre ciutats del voltant, sincerament no tornarè a baixar al centre, només tenim: Botigues de xinesos (no entenc a l'ajuntament com pot donar tanta llicència per a aquest tipus de botiga), el que em va impactar va se la botiga OBN de "roba" mare meva quina "roba", això s'ho posa algú, deu meu quin poc estil!!!!La veritat que dona vergonya veure un centre "comercial" amb botigues que per res criden l'atenció!!!Nomé es pot contar quatre botigues bones: Sabateria Progrès, Sabateria Bendranas, Tejanoteca i interSport, la resta no serveix de res...sincerament Rubí necessita més franquícies bones!!!Aneu a donar una volta pel centre de Sant Cugat, això sí que dona ganes de comprar de tot!!!Rubí un altre cop és queda a la cua de tot!!!
Regidoria de Comerç feu alguna cosa collons!!!!!!!!!!!!!!

Jo@net ha dit...

Estic d'acord en moltes de les vostres apreciacions. Jo mateix vaig quedar garratibat en veure com la ferreteria Cofac del costat del mercat municipal tancava portes (pensava que hi fèien reformes) i obren una botiga de roba immensa regentada per xinesos. Aquella zona s'està configurant com el "Chinatown" de Rubí. Pobres els que han compratu n habitatge a la zona doncs el preu els caurà en picat....

Estem en un mercat lliure on tothom, sigui d'on sigui, ha detenir les mateixes oportunitats en gunyar-se la vida honradament amb les mateixes regles de joc. Però n'hi ha que juguen amb avantatge. És un fet conegut que els comerços xinesos compten directament amb el recolzament i subvencions del seu propi govern per expandir-se a d'altres països. És per això que poden fer front al lloguer o compra de locals grans i en zones cèntriques. És una mena de conquesta submergida en tota regla.

Aquests comerços fan molt de mal a tot el petit comerç de les rodalies doncs aquests de cap manera podran competir en preus amb els xinesos i es veuran abocats al tancament tard o d'hora. I no poden competir en preus doncs els xinesos treballen com a comunitat i no reben un sou com entenem nosaltres. Tots els beneficis recauen sobre la comunitat que fins i tot sovint, els seus integrants, dormen tots al darrera la botiga que regenten i per tant viuen amb poca cosa. A més del sou, treballen molts més hores i no els hi cal tenir personal diferent per cobrir tot l'horari comercial. Amb tot això, no els hi cal incrementar els preus per tenir el marge que qualsevol altra botiga necessitaria per ser rendible. Amb aquestes diferències, el petit comerç està sentenciat de mort.

La regiduria de comerç ha d'ésser l'instrument que garanteixi els compliments d'horaris comercials, vetllar per la diversitat de comerços a cada zona del municipi i evitar situacions de concentració de comerços regentats per les mateixes comunitats de nouvinguts per evitar ghetos o monopolització de la zona. Haurien d'estar dispersos per afavorit tamber la integració amb el teixit local.

I si això és un fet que passa a molts municipis, Rubí si que és veritat que va a remolc en els temes de comerç. Des de l'any passat per fí tenim una aposta tímida de zona de vianants que funciona. Però justament per la seva timidesa molts ciutadans la veuen com a provisional. Cal impulsar-la més encara i fixar-se com ho han fet els municipis del nostre voltant. I això, de manera gairebé natural, farà que atraigui l'establiment de comerços franquiciats com alguns reclament en aquest foro o de més qualitat. I pel que fa a bastants comerciants, caramb! poseu-vos al dia! Que teniu comerços que no s'han renovat gens en 20 anys!!.

xinès ha dit...

Bla bla bla, bla bla ba ,bla bla y más bla, si tú bla yo bla bla si tú bla bla yo bla bla bla y más blá...

Es malo tanto odio hacia els nouvinguts...

Anònim ha dit...

Xinès,

No t'han enterat de res.

ODIO: (Del lat. odĭum).

1. m. Antipatía y aversión hacia algo o hacia alguien cuyo mal se desea.

En els comentaris anteriors no he vist ningú que desitgi el mal de ningú. I si tu entens això, és que tú ets el que té prejudicis.

Anònim ha dit...

Si hi ha multitud d'espais comercials buits i en llocs cèntrics com el DINOsaurio, com volen omplir el CC previst a l'estació d'FGC?

Totalment d'acord en que alguns dels comerços del carrer MAjor necessiten alguna cosa més que una capa de pintura. El problema és quan aquests comerços entel·len la (bona) feina de la resta de comerços.

xinès ha dit...

Estoy un poquito cansado de que cuando uno dice algo, siempre te contestan con que no te enteras, que si ls prejuicios los tienes tú,que si lee bien,que si no tienes ni idea de nada,que si no sabes lo que te dice, que si patatín que patatán...

Anónimo eres un listeras de tres paraes de cojones!!! está muy bien que copies del google la definición de ODIO,y la pegues aquí, pero menos criticar y más hacer.

Jo@net, es totalmente mentira que tengan ventajas los que vienen desde muy lejos para trabajar,por parte del ayunta-MIENTO, estoy tan casado de escuchar siempre lo mismo,a ver si os inventais otra cosa por que eso ya está muy sobado...

A los pijos que les gusté el estado de las tiendas del centro tal y como están pues que se vaya a París que allí las tiendas son muy fashion...

Al 1 anónimo, si no te gusta Rubí con tantas cosas rotas y sucias, pues ya sabes te vas a barcelona chato...

Todo lo que estáis hablando es el mismo discurso que hacen los asquerosos de plataforma....


El que siembra odio recoje tempestades....

Jo@net ha dit...

Per alusions:

En cap moment he dit que tinguin avantatges per part de l'Ajuntament. Nomes faltaria!. El que he dit es que juguen amb avantatge, doncs malgrat jugar amb les mateixes regles: llicències, impostos, IAE,... la seva organització i manera de fer els fa imbatibles en preu davant el comerç tradicional.

Anònim ha dit...

Joanet i cia., no val la pena discutir amb xinès, primerament no és xinès...jejejeje, un xinès:
1-mai entraria a aquesta pàgina.
2-no escriuria en castellà.

Tan sols vull dir-li una cosa, a Rubí el que necessitem són gent com Joanet i tots els anònims que ens pronunciat, Rubí necessita gent crítica, no gent amb el que tot li està bé. Primerament perquè molt poques coses estàn bè a les ciutats i cal pronunciar-se i dir les coses que cal arreglar, i en aquest cas el que és urgent és un centre comercial que sigui viu, amb botigues que cridin l'atenció, amb un centre maco i net. Potser xinès el que hauria de marxar de Rubí ets TÚ!

La veritat que entre botigues de xinesos, compra i venda d'or i les quatre que dona pena veure-les, vull ser crític i posar noms: Llera, OBN, ferreteria Paloma, Sabateria Esteve, Sabateria Rosa per favor que fagin un canvi però ja, aquesta gent ha hagut de guanyar calers per a fer alguna reforma a la seva botiga dona pena i por entrar, a part de canviar el seu gènere...
En quant al DINO la veritat que caldria fer alguna cosa allà estaria bè que l'ajuntament ho comprès per a fer alguna cosa com un centre de llengues o escola de música...etc...alguna cosa per als rubinencs, la biblioteca està bastant a prop i escoles als sus voltants...
Per cert que es sap del centre comercial Rubí+D? Ja haria d'estar fa temps fet no?Si us plau que posin franquícies a Rubí de roba, hogar però ja!!!

xinès ha dit...

JAJAJAJAJA anónimo, la verdad es que me he pegado unas risas con lo de que tengoque marchar yo de rubí. me vas ha hechar tú???

Si me conocieras sabrias que yo soy muy crítico con lo poco que tenemos en rubí, pero yo por lo menos hago cosas para dinamizas esta vila que tanto no te gusta, tú que haces???

Yo de momento estoy en tres entidades culturales sin ánimo de lucro, haciendo cositas para rubí, y además, yo soy uno de los que han montado el cso la fabri-k, como puedes ver en la agenda tenemos una programación de los espacios abiertos,que gentecomo tú pueden utilzar sin más, tú que haces????

Lo que yo critico es que con los primeros que os metéis son con los comercios de los immigrantes, y el resto son unos guarros por que no arreglan sus pequeños comercios,por que a tí no te gustan....

Además pides un centro comercial lleno de franquicias, lo que necesita esta vila para acabar de rematar a los comerciates...

Por que no montas tú algo en la vila, para que el resto podamos comprar o tomar algo, en vez de criticar pedir a los políticos que hagan algo.

Anònim ha dit...

Per a la teva informacio ja tinc el meu propi negoci a Rubi i et puc assegurar que ja li agradaria a molts tenir-ho tant be com ho tinc!
Mare meva tu a entitats CULTURALS?penso que lo primer que et falta es cultura!ja m'ho has dit tot, prefereixo no discutir...com aquesta pagina es per a opinar ho sento opino que Rubi no te ni a kilometres un centre comercial atractiu per res del mon!si a tu t'agrada perfecte pero que sapigues que les franquicies son el futur de les ciutats i del comercos!!!i si no t'agrada ves-te'n a la xina!!!

xinès ha dit...

Anonimo, como puedes decir que me falta cultura, me conoces de algo para saber si me falta a mi cultura???

Es gracioso que juzgues a la gente de esa manera sin saber, ni conocer.

Si eres comerciante, me alegro,si tu local lo tienes super arreglado perfecto, no tengo nada que decir al respecto, pero creo que no has entendido lo que trato de decir.Además no entiendo como puedes decir que hace falta una gran superficie en rubí, es la sentencia de muerte de los comerciantes de la vila.

Yo en algún momento te he dicho que no puedes opinar o alg por el estilo??? creo qu no....

Por que metengo que ir yo a la china?? a mi la vila me gusta, es a ti que no te gusta no se quien se tiene que ir...

A este pueblo le faltan muchas cosas es más que evidente, pero precisamente cuando se han montad cosas, las hemos matado nosotros mismos yendo a otros sitios, como ejemplo te pongo los cines que se cerraron, culpa del centro comercial de sant cugat..

Ruben ha dit...

Xinès és una falta de respecte els teus: "blablabla blablabla blablabla" veig que ens els teus últims escrits has canviat bastant la manera de raonar les coses i donar la teva opinió.
El tema dels cinemes no van tancar perquè la gent no hi anava que ho tinguis en compte, recordo que els diumenges al matí a la sessió matinal es feia cua per a entrar, quan s'ha vist que a un cinema diumenge al matí hi hagi cua?Això volia dir que funcionava, ho tancarien per altres interessos, potser polítics....o no, ni idea!
M'agrada Rubí, m'estimo Rubí, però està clar que canviaria moltíssimes coses d'ella, començaria per fer un bon centre de vianants i sobretot un comerç de qualitat que és el que busca la gent d'avui dia, no potser que hi hagin botigues que no han remodelat res en tota la seva vida, tu o veus bè?En quant a les franquícies, és la única manera que els comerciants de Rubí s'espavilin i facin cosetes per a modernitzar i atreure clients!Sense un aparador atractiu ningú entrarà o es pararà a mirar res!Ho sento xinès si t'ha ofès el meu comentari, però no entenc com pots dir que el centre comercial ja t'està bé....de veritat que no ho entenc...qui vingui de fora i li diguis mira quin centre comercial més maco i quina quantitat de bones botigues tenim a Rubí!!!Ho sento però es riurà de tú...

xinès ha dit...

Ruben, yo en ningún momento he dicho que haya mucho comercio y variedad de comercios, no, evidentemente son muy pocos, pero tabién veo el esfuerzo de los comerciates, que cada sábado dinamizan el centro con malabares,música,teatro o con lo que está en sus manos.

Las franquicias sólo matarán a los comerciantes que con poco o muchos recursos tiran adelante su negocio.

Lo del bla bla bla, es por que leyendo las primeros comentarios, sólo eran quejas hacia los egocios de los comerciantes, y eso lo siento me parece una auténtoca falta de respeto hacia ellos, no dejan de ser comerciantes, en un pais con una cultura muy diferente de la suya,y la vida se la tiene que ganar como pueden.

la solución no pasan por las franquicias, pasa por que los comerciantes se curren la clientela y nosotr@s no nos vayamos a un centro comercial como el eroski.

Yo todas las compras las hago en los comercios de rubí,en los pequeños comercios, no las grandes marcas como condis,mercadona, prefiero la calidad y el servicio más cercano que ofreceis los comerciantes pequeños, aunque sea un poco más caro.

ruben ha dit...

Doncs jo no em puc permetre pagar mes per tenir la mateixa qualitat, potser estem en altre nivell economic...

Anònim ha dit...

A mes no per venir franquicies ens carregarem el petit comerc tot el contrari ho dinamitza molt mes, com ja he dit el petit comerc es posaria les piles per a subsistir!creus que les botigues de xinesos no es carreguen el petit comerciant???et dic que molt mes que les franquicies!!!mes val que alguns petits comercos hagin de tancar (a alguns ja va sent hora) abans de que tinguem un centre mort amb bancs, botigues de xinesos, inmobiliaries, compra-venda d'or...que poc t'estimes Rubi xines!!!La majoria de rubinens el que demanem son botigues de qualitat!!!

Anònim ha dit...

Al menys en alguna cosa està d'acord tothom, Rubí necessita modernitzar i canviar una mica el comerç (tant de roba com de complements). La qüestió és si a partir de l'arribada de nous models de negoci (franquícies + CC a la zona de l'R+D) o a partir de la reforma de bona a part dels comerços actuals.

De totes maneres, si aquestes botigues més tradicionals es mantenen i no tanquen i les franquícies no s'instal·len o marxen de Rubí deu ser perquè el model vàlid és el del model més cutrillo? Bé deu haver algú que hi compra perquè no se'n vagin a la ruïna, no?

Anònim ha dit...

Ja hi ha prou!! xenofobs???racistes????Esta clar que tota la zona de l'estació i del carrer major estan plenes de botigues de moros i xinesos!Y aixó que es suposa que aquesta gent venen a viure aquí perque al seu pais no tenen diners.o no obro ningun negoci perqué aixó significa tenir molts gastos que pagar de veritat creieu que si els hi sortís tan car obririen tots aquests negocis?