diumenge, 31 de gener del 2010

Èxit de convocatòria del Gra i de la nova biblioteca

Aquesta setmana La petjada us havia informat de dos actes que es portaven a terme a la nostra ciutat: la festa popular per inaugurar la nova biblioteca i l'estrena del cicle "Explica'ns el teu rotllo" d'El Gra. Els dos esdeveniments han estat un gran èxit.

La nova biblioteca Mestre Martí Tauler
Impressionant, gran, bonica, útil, necessària, sorprenent... Són alguns dels adjectius que s'han pogut escoltar durant aquest cap de setmana a la nova biblioteca Mestre Martí Tauler, situada a la plana de Can Bertran. El nou equipament, de quatre plantes, ha superat les expectatives i molts rubinencs comentaven que la biblioteca era un nou referent de la ciutat. L'acte d'ahir dissabte va ser un èxit de convocatòria, al qual van assistir-hi centenars de ciutadans (1500 dissabte i 500 diumenge, segons l'Ajuntament).
La inauguració va iniciar-se amb la visita de les autoritats a la nova biblioteca. Després, parlaments oficials de l'alcaldessa, de José Montilla, del president de la Diputació, del president de l'AV Plana de Can Bertran i del rubinenc Albert Bové. El conseller Tresserras no va parlar, tot i també estar a l'escenari, potser per no allargar encara més l'acte institucional, un pèl llarg. Un fet a tenir en compte va ser que l'acte va comptar amb una intèrpret per a persones sordes.
Després, tothom va poder entrar a la nova biblioteca, on destaquen els grans espais, el gran nombre de punts de lectura, la terrassa, l'espai chill-out, l'ampli catàleg, la zona per a nens i una excel·lent exposició d'Eduard Puigventós sobre el passat industrial de la zona que ocupava abans BJC Josa, entre d'altres.
Ara caldrà que els rubinencs utilitzin aquest nou equipament, el cuidin i se'l facin seu. Rubí necessitava i es mereixia una gran biblioteca com aquesta, tot i que en un futur caldran petites noves biblioteques a barris i urbanitzacions.


Explica'ns el teu rotllo... amb Mireia Gascón

La coordinadora del cicle Mireia Gascón va ser l'encarregada d'iniciar el nou cicle organitzat pel Grup Fotogràfic El Gra. L'acte, al qual van assistir-hi una quarentena de persones, va deixar petita la sala d'actes que l'entitat té a l'antiga Estació.

En aquesta xerrada es van poder veure fotografies sobre l'estada de la rubinenca a l'Equador, país que va visitar en motiu de la recerca que ha fet la biòloga sobre els efectes de les petroleres en paratges naturals d'aquest país. Va ser un acte molt interessant i on els participants van demanar una segona part, per poder conèixer encara millor la diversitat de paisatges que es poden veure en aquest país sud-americà. La propera xerrada es realitzarà el proper 25 de Febrer.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Tots els rubinencs estem contents amb la nova biblioteca, que mereix tots els adjectius que se li etan dedicant. Ara bé, com diu Murphy, tot es pot espatllar si ens deixem, i sembla que ja comença a haver-hi rumors de que l'espai ha agradat molt als funcionaris de Cultura de l'Ajuntament, que volen instal.lar-hi les seves cadires i utilitzar espais com a oficines. Espais que estan destinats a sales d'estudi, despatxos del personal de la biblioteca, se'ls volen fer seus. Hem d'estar vigilants.

Anònim ha dit...

ayer vi que al lado de la expo hay unas oficinas cerradas q son para Cultura... invasión?
¿y en q parte va la radio y el museo? yo no vi mas puertas

Irene

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Hi hem passat aquest matí i la veritat és que és espectacular: per la llum, la combinació dels colors, la distribució de l'espai, els racons com el chill-out o la terrassa...

Pegues:
* És possible que l'endemà de la inauguració les escales mecàniques ja estiguin espatllades?

* Cal fer un pas de vianants just enfront de la porta d'accés per tota la gent que ve per la zona peatonal de c/ Machado.

* No m'ha semblat veure l'auditori, no serà on hi havia l'audiovisual de presentació de la biblioteca, no?

* Per cert, el personal de la biblioteca d'on l'han tret? A la web de l'ajuntament no he vist que hagin convocat cap procés de selecció de personal...

* Finalment, trobo a faltar una cafeteria que sigui un espai de trobada després d'estudiar o d'anar al club de lectura.


Apa, a disfrutar de la biblio!!

ruben ha dit...

Jo encara no he entrat a la nova biblioteca, només la he vist per fora i la veritat que ha de ser ben maca, potser el lloc no és ideal, però bueno més val això que no res...en quant a les reivindicacions que veig, espero que poc a poc es solucionin els temes que dieu, vaig sentir que la biblioteca tenia un servei de cafeteria, potser encara no està operatiu però la intenció serà de tenir-ho, suposo...la part de darrera de la biblioteca, que hi ha un descampat, sabeu si faran alguna cosa?No estaria malament que fecin un bon parc ARBRAT!!!

Anònim ha dit...

Crec que es un espai de cultura polivalent,tot i que la part publica a de ser respectada.

Aviam si tenim el seny,de cuidar.la i es possen les mesures de manteniment adecuat.

Cal donar suport al personal de la Biblioteca de que les normes organitzatives i de convivencia son per cumplirlas, tan de bo ,nosaltres els clients les cumplim i les fem cumplir

FELICITATS a la Directora que tot i l´afonia que presentaba ens va fer una lloable presentacio.

Per cert i vaig anar el diumenge gracies a la "Petjada de Rubí".
Ja que no vaig sapiguer veure cap nota a cap mitja informatiu, de que estaria oberta.

Un Soci de la Bibli. "molt content"

Meritxell ha dit...

Vaig sentir que el bar de la biblioteca encara està en construcció però que hi serà :)

x cert, m'ha sobtat que dilluns i dimarts al matí estigués tancat... sobretot en època d'examens!

Anònim ha dit...

mucha biblioteca en poca ciudad....con esto quiero decir que por mucho que le des caviar a un burro este prefiere una lechuga! por desgracia hay mucho vago, inculto y burro en Rubí y esta biblioteca no va acorde con la gente que vive en la ciudad. Pero verdades a parte es cierto que al menos tenemos algo bueno y que la gente que quiera estudiar, leer, etc pueda hacerlo en un espacio adecuado. Gracias a quien haya hecho posible esta biblioteca en Rubí y ánimo a todos los jóvenes de la ciudad a que la utilicen en épocas de exámenes en vez de quedarse en sus casas donde sus padres no hacen ni el más mínimo esfuerzo para que puedan estudiar y ser algo más que ellos.

Anònim ha dit...

Jo he sentit que el bar al final no saben si el faran o no. Podria ser que sigui aixó de fer-lo servir d'oficina? No crec que s'atreveixin, no?

Anònim ha dit...

Per el penúltim anònim


aquí de burros els justos, vigila amb les paraules si us plau, jo com a rubinenca m'he sentit ofesa.
Estàs qualificant els meus familiars, els meus amics, a les persones que m'envolten dia a dia, que són rubinencs i que s'estimen el seu poble de burros?

Segurament tu no l'hauries visitat gaire la biblioteca ni cap complex cultural de la ciutat, però a Rubí, són moltes les persones, que van i han anat a la biblioteca a estudiar, a l'escardívol a aprendre dansa, música i belles arts...

No sé... fes-t'ho mirar!

Jo he conegut l'antiga biblioteca de la plaça del Dr.Guardiet (la de la iglesia por si no sabes donde está), la de l'escardívol i la nova... i si cada vegada s'ha hagut d'anar ampliant serà per alguna cosa, no?

Anònim ha dit...

A veure, que puc respondre algunes de les preguntes o dubtes que heu expressat aquí:

La nova biblioteca tindrà una cafeteria, però s’ha de fer un concurs per fer la concessió. L’espai és el que hi ha al fons del hall d’entrada a la dreta. Està sense acabar, perquè s’ha de condicionar com a cafeteria.

L’espai de la ràdio està a una planta inferior (-1, com si diguéssim), que no està actualment oberta al públic. L’espai no està condicionat perquè ara com ara no hi ha el pressupost per fer-ho. Condicionar-lo serà el proper pas, però no serà immediat. No es pot visitar, però vaja, si a algú li fa molta il•lusió, s’hi pot anar, eh??

El Server de cultura no s’instal•larà pas allà. De fet fa relativament poc q es van instal•lar, juntament amb serveis socials, educació, etc., a l’edifici Pearson, el mateix on s’ubica Proursa.

L'auditori està just l'entrada, a mà esquerra! Ara no sé si hi havia l'audiovisual, allà... Hi caben unes 150 persones, i està condicionat per fer conferències, passis d'audiovisuals, xerades, concerts, etc.

Teniu raó amb que falta un pas de vianants just davant!

El personal que treballa a la nova biblioteca és el que ja treballava a l’altra biblioteca + personal de l’ajuntament que ha fet promoció interna. Per això no hi ha hagut oferta pública, perquè ha estat reubicació de personal propi de l’ajuntament.

I em sembla que més o menys ja està, no??

Val molt la pena anar a veure-la. I, sobretot, val molt la pena gaudir-la!

Molt bon reportatge!!

Arés

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

gràcies per la informació

Anònim ha dit...

Alguien sabe porque el conseller de cultura no hizo un parlamento...

Porque, parece vergonzosa que el presidente de la AAVV y el de la diputación tuvieran su espacioy un CONSELLER de la Generalitat y de cultura y de Rubí.... no.

Aquí lo dejo. Arés, tu nos puedes decir algo?

Anònim ha dit...

no se como alguien se puede sentir ofendida cuando se dicen verdades. Guste o no oirlo es cierto que en esta ciudad hay mucho burro e inculto y quien no lo vea es que vive en una casa alejada de la ciudad y no se entera de nada. Nadie ha insultado a tu familia ni a nadie, sólo se ha dicho que esta biblioteca es mucha biblioteca para esta ciudad pero ya que está pues genial. Sólo has de mirar el nivel de estudios de la gente que aquí vivimos y precisamente no es la más alta de la provincia.

Anònim ha dit...

La Biblioteca està funcionant molt bé, jo hi vaig gairebé cada dia i dona gust trobar un equipament així a Rubí.
Cal tenir en compte que estem parlant d'una Biblioteca pública, que ha d'atendre a tot tipus de públic: nens, joves, gent gran, estudiants, curiosos, despistats...i que en unes quantes setmanes segur la farem nostra i cadascú trobarà el seu racò.
Hem de tenir una mica de paciència amb els problemes tècnics, segur que en pocs dies quedaran sol·lucionats. El que hem de fer es respectar i fer respectar l'equipament entre tots.
i felicitats al personal de la Biblioteca, antic i nou. Magnífics.
I per cert Ares:
1)La cafeteria estava prevista al fons a l'esquerra, i al final no es farà. Si, has llegit bé!!!
2)Al fons a la dreta hi haurà oficines municipals. Si, has llegit bé!!!
3)El Servei de Cultura ja està instal·lat allà!!! Si, has llegit bé!!!
4)La Ràdio anirà a la planta 0, però trigarà, com l'Arxiu, que anirà a la planta 1.
5)Al sòtan anirà el magatzem del Museu
...
ANÒNIM

Anònim ha dit...

Disculpeu, no havia vist aquests missatges.....

És cert, el servei de cultura es trasllada allà. Jo no en sabia res, per això vaig dir que no fa dies. Però es veu que estava planificat des d'un inici. I així deixen més lloc a l'edifici Pearson per serveis socials.

El bar/cafeteria jo diria que si que es farà. Però no serà imminent. De totes aneres ho tornaré a consultar... Esperem que sigui aviat xq a l'estiu, amb la terrasseta de dalt seria fantàstic poder comptar amb una cafeteria allà.....

I la ràdio i l'arxiu es traslladaran quan es pugui acondicionar l'espai. Perdó, la ràdio no va a la -1, sinó a la 0. (Carai, si que filem prim....jejeje.). tant de bo pogués ser aviat, però sincerament crec que haurà de passar un temps... Ara, quan hi siguin tindran unes condicions molt millors que les actuals!

I el Conseller no va intervenir, perquè el protocol de la Generalitat així ho marca: quan hi assisteix el president, encara que tb hi assisteixi el conseller, aquest no fa discurs.
Personalment tb em va saber greu: sempre és un luxe escoltar a en Tresserras!

Arés

4 ha dit...

Coincideixo en que la Biblioteca està funcinant bé. Hi ha molts usuaris, i alguns passejants. Confiem que aquests darrers, amb la bona hora i el pas dels dies, passegin per la Rambla del Ferrocarril i no pels passadissos de la Biblioteca.

Està sempre molt neta i el personal, a tots els nivells, és molt competent, tot i que potser, en caldria més.

I no entenc com espais que estaven destinats a ser sala d'estudi acaben sent oficines de l'ajuntament i els despatxos es destinen a persones que no hi estan treballant TOTA la seva jornada laboral. Com és que la REgidoria de CUltura necessita UN ALTRE despatx al carrer Aribau?