dilluns, 4 de gener del 2010

Proliferació de botigues de compra d'or a la ciutat: un negoci "cutre" per la ciutat

Espero que a ningú li senti malament aquesta crítica a un comerç de la ciutat, però és que el que vaig veure ahir em va semblar massa cutre per als ulls dels rubinencs. Al carrer Major hi ha una botiga de roba anomenada OBN des de fa anys. Té un estil particular, però per gustos els colors... Ara bé, el que han fet en aquesta botiga és preocupant.

Com ja vam comentar fa uns mesos, Rubí i moltes ciutats de l'entorn s'estan omplint de comerços xinesos (basars, botigues de roba i ara compren bars i forns de pa de tota la vida...). Una altra moda recent és la proliferació de botigues de venda i compra d'or. A Rubí ja en tenim 3, i no són precisament un dels negocis que donin millor imatge al centre ciutat comercial que desitgem els ciutadans. Doncs bé, en aquesta botiga de roba han partit el local en dues parts i han creat una espècie d'habitació de paret blanca cutre, on, al fons, trobem un home tancat en un vidre que pretén "guardar-nos" les nostres joies a canvi de diners, i que en cas de voler ser recuperades caldrà pagar més del que ens han donat. La nova botiga té una estètica preocupant i a més, l'asfalt del carrer Major s'està omplint de billets de 500 euros promocionals que reparteixen els promotors d'aquesta botiga. És aquest el model de ciutat comercial que volem?
Esperem que aquest model de negoci no prosperi i s'hagi tractat d'una petita moda sorgida en temps de crisi, i si s'han de muntar negocis d'aquestes característiques, almenys, que es facin amb una miqueta més de pressupost i amb una imatge més cuidada. M'agradaria aportar fotos, però no tenia càmera en aquell moment.

Per cert, fa un mes també vaig informar en aquest bloc que la botiga Yves Rocher havia tancat. Doncs bé, la mateixa empresa s'ha posat en contacte amb aquest bloc per informar que van tenir un problema amb el local i que estan buscant un nou emplaçament al centre, però que, de moment, no troben locals adients al seu model de negoci.

28 comentaris:

Anònim ha dit...

Al carrer monturiol n'han posat un altre....

Anònim ha dit...

Ja fan 4 doncs!

El que si que sobta el tema dels bars i dels negocis xinesos que cada cop n'hi ha més. No sé a quin fenomen social pot ser degut...

Yasmina ha dit...

Això del compramos oro a la botiga OBN, no em sorpren gens!

El que no es creu ningú son les raons que han donat els de l'Yves Rocher... Si busques un local, es realment rentable deixar el que ja tens per buscar-lo?

En fi, la crisi fa fer coses que no fariem mai!!

Álvaro Salomón Rodríguez ha dit...

La proliferació de basars, panaderies i d'altres negocis que passen de ser de families de "tota la vida" de Rubí per ser ara d'amos d'altres nacionalitats té una explicació. Aquesta nova immigració està disposada a treballar 7 dies a la setmana i fins i tot a obrir 24 hores al dia per no gaires beneficis. Aquesta tendència és també molt visual al barri de l'Eixample de Barcelona.

La precarietat laboral i el fet de que alguns així ho acceptin, està darrera de tot això... i en temps de crisi, encara més.

Anònim ha dit...

Hace dias que vi lo de la tienda OBN, y cada vez que paso me pregunto lo mismo ¿es legal?, o sea yo puedo alquilar un local y dentro de este local pudo montar varios negocios diferentes? cuando coges un local para montar un negocio no tienes que declarar qué tipo de nogocio vas a poner? Creo que esto,como siempre,solo pasa en Rubi.

Anònim ha dit...

Alvaro se te ha olvidado añadir que no pagan impuestos, si a mi me dajesen abrir un negocio sin pagar impuestos a lo mejor me lo pensaria.

Jo@net ha dit...

En linies generals estic d'acord amb la majoria de comentaris que s'estan vessant en aquest fòrum de discussió respecte a aquest tema. També és clar el sentit de totes les aportacions. No anem bé.

Amb tot això, no sé com pot lligar aquest sentiment que tots estem expressant amb la campanya engegada per Esquerra anomenada "m'agrada Rubí!". Més aviat, i utilitzant el mot de moda, cada cop hi veig més desafecció i que en comptes d'anar avançant per poder dir amb orgull "m'agrada Rubí" en un temini de temps relativament curt, ens estem anant just en direcció oposada. D'aquí el títol de la petjada "s'ha de ser cutre i cutre!". No anem gens bé, repeteixo!.

Ja que n'Arés Tubau té al seu bloc un enllaç a la Petjada de Rubí, n'estic segur que tots els nostres comentaris se'ls llegirà i seria molt d'agraïr alguna aclaració davant els senyals d'alarma que la majoria qe hi participem al fòrum detectem. Al cap i a la fí, representem una minoria de la ciutadania, però almenys en parlem i ja estem aixecant la veu d'alarma. Potser tenim les mires massa curtes i no som capços de veure l'estratègia al darrera de la campanya "m'agrada Rubi!" i només veiem els petits moviments tàctics... No ho sé, però agrairia que m'ho expliqués, de debó.


Es preocupant. Molt preocupant.

Meritxell ha dit...

totalment d'acord amb el títol del bloc i amb tots els comentaris. jo també em vaig quedar de pasta de monitato al veure-ho.
pero si realment tots aquests tipus de locals proliferen és perquè alguna mena d'ingressos tindran i que, per tant, algú bé hi deu anar... i el que realment és preocupant és la ràpida expansió de locals adquirits per xinesos. No tinc res en contra del col·lectiu, tot el contrari, crec que són realment amables i respectuosos, pero per altra banda no crec que aportin res de nou i com ja es va comentar en algun altre apartat d'aquest bloc, d'alguna manera o altra s'hauria de controlar, tot i que clar, si els locals d'estrangers no paguen impostos (com bé a dit l'anònim) no m'extranya que passi el que passi... (així es potencia el comerç local oi??)

Anònim ha dit...

La veritat que en alguna notícia del comerç en aquest bloc ja vaig comentar alguna cosa sobre aquesta botiga, cada cop que paso per allà em dona vergonya mirar l'aparador amb aquella roba tan "quilla", sense molestar a ningú...però la veritat que dona molt mal efecte al comerç, i ara amb això de l'or encara més...crec que com a ranquing de botiga cutre aquesta es porta el premi per golejada, i mira que hi han botigues cutres al centre....Crec que això de tenir dos negocis en un mateix local si no està declarat potser perfectament denunciable!!!L'ajuntament no té res a dir?
Per a quan un centre atractiu i amb botigues que valguin la pena?

Anònim ha dit...

Al bloc de l'Arès deia que s'estaven obrir noves franquícies al centre de Rubí, espero que no es refereixi a les botigues dels xinesos i les de compra venda d'or perque amb això l'únic que fa es perjudicar molt més al comerç de Rubí. A més de desprestigiar els barris convertint-se en xinatowns!
On compren els nostres polítics la seva roba i les seves coses de la llar? Als xinesos o al OBN?

Anònim ha dit...

Els nostres polítics deuen anar a Sant Cugat xD (és més guai!)

Anònim ha dit...

Pobre iaia que se ha quedado sin tienda para comprar el jabón de coco!jejeje
Muy chulo el blog, eh?

Anònim ha dit...

Doncs ja podeu llegir la meva opinió i algun aclariment al meu bloc! Gràcies per interessar-vos pel comerç local! Si tothom hi estigués igual d'interessat les coses segur que anirien un mica millor!! :)

Arés

Anònim ha dit...

Arés gràcies per la teva notícia al teu bloc, crec que l'ajuntament el que podria fer és tal i com dius és tenir més mà dura alhora de controlar els horaris d'aquests negocis, em refereixo a les botigues de xinesos. En quant al tema de la botiga OBN i el seu zulo de compra-venda d'or, doncs comprovar si té llicència per a poder tenir aquest tipus de negoci.
I si l'ajuntament ha de fer una normativa del tipus de comerços que es poden obrir a l'eix comercial doncs que la facin. Aquetes botigues fan més mal que bé a la ciutat!
Els joves de Rubí crec que som molt crítics amb aquestes coses i som el futur de la ciutat, jo sincerament poques compres faig a Rubí en quant a tema moda i coses per a la llar, més que res perque no tenim res!

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Aquestes festes de Nadal he intentat comprar els regals i obsequis a Rubí, per fer ciutat i donar suport als veïns que tenen negocis. No ha estat capaç de comprar més del 25-30% de regals a la ciutat. La resta de coses he anat a Terrassa (zona peatonal com déu mana a peu de tren, sense vehicles que passen per enmig, diversitat de botigues, atenció al client, varietat de productes...) A Rubí només he pogut comprar coses més "bàsiques" i quan demanava alguna cosa més especial les dependentes em miraven com si fos un marcià arribat d'una altra galàxia, en més d'una ocasió m'ha donat la sensació que jo (client) molestava al botiguer, qui pot tenir ganes d'anar a comprar en aquestes condicions? En altres ocasions, el tracte ha estat exquisit però la mitjana no sé si arribaria a l'aprovat just...

Anònim ha dit...

Tu encara has pogut arribar al 25%-30% jo no he arribat ni al 10%...és que no tenim res de res...em dona molta enveja "sana" de veure com els centres d'altres poblacions s'omplen de bones botigues i amb un gust alhora en la decoració excel·lent, ja siguin tant botigues com cafeteries...etc...la veritat és que començo a dubtar si és l'ajuntament qui nega l'entrada al centre a les bones franquícies per tal de que alguns comerços que tenen poder a les associacions de comerciants o fins i tot a l'ajuntament hagin de tancar. A Rubí hi ha suficient gent com per a tenir potser un Zara, Massimo Dutti que són les més normaletes i hi ha a totes les poblacions...

Anònim ha dit...

gracias a la gente que veo que escribe en este foro me siento mas integrado en la ciudad y menos "bicho raro", ya que cuando veo vuestros comentarios me doy cuenta que somos muchos los que vemos las cosas del mismo modo y no conmo lo ven nuestros políticos que así de cutre y dejada tienen la ciuadad. Leyendo a "Escardívol=Parc Central de Rubí ha dit..." aparte de compartir lo que reclama en su título, me he sentido totalmente identificado ya que a mi me ha pasado lo mismo e incluso he comprado en Rubi menos que él...y eso que cada año me propongo comprarlo todo en Rubi y al final acabo comprando cada año menos y totalmente decepcionado con mi ciudad, triste y molesto por la mierda de comercio que tenemos (siento ser tan explícito con "mierda" pero es lo que tenemos, no hay que maquillarlo con bonitas palabras) y al final acabo comprando todo entre el centro peatonal de Terrassa y el centro comercial de Sant Cugat; hasta tiendas como Caribú o Yves Rocher donde compraba has cerrado!. Respecto al tema de lo comercios de chinos yo particularmente lo entiendo ya que son de los pocos colectivos que tienen dinero actualmente para comprar (tienen una forma de prestamos entre ellos que les permite ayudarse sin tener que acudir a bancos) y además son gente trabajadora y no como muchos de aqui; lo malo es como siempre si acaban siendo la única oferta de Rubi, ya que entonces sí sería malo. Y lo de las tiendas de oro es como todo en esta ciudad: UNA CUTREZ DE POBRES E INCULTOS...que tristeza me da verlo y encima saber que funcionan y que la gente lleva sus pertenencias a esta gentuza (espero que lleven control y no paguen por joyas robadas). Creo que no hay que ser muy listo para ver como el ayuntamiento lleva la ciudad y lo que espera de ella permitiendo que el centro se llene de comercios basura, pisos abandonados con escombros, no hace un centro peatonal como en otras ciudades, no ensancha aceras para favorecer la afluencia de peatones, no exige a los propietarios a mantener fachadas decentes, no mantiene limpia la ciudad, etc etc etc aunque desde siempre ha sido así por ejemplo en el boom de pisos todos recordamos ver el centro sólo lleno de immobiliarias. Es increible como no podemos tener un centro decente como cualquier otra ciudad, con regulaciones y demás...no no aquí tenemos que ser únicos pero únicos a lo cutre, es decir los más cutres siempre. Lo siento Alcaldesa y gente de ERC pero a mi cada año "m'agrada MENYS Rubí" i cada vez somos mas

Ruben ha dit...

Totalment d'acord amb tots, els nostres polítics potser tenen una imatge dels rubinencs que no és la que reflectim sobretot en aquest post, jo no em sento identificat en cap de les botigues que tenim a Rubí, almenys alhora de vestir, per dir alguna cosa, com a jove que soc i segons el meu gust només compro al Tejanotek i a la sabateria Bendranas o Progrés. Però penseu que val la pena baixar al centre per a dues botigues que tinc per a poder mirar alguna cosa que em valgui la pena?Doncs sincerament no. Directament marxo al centre comercial Sant Cugat o a Barcelona directament, i allà segur que compro alguna cosa. En quant a coses per a la llar, doncs està clar que no tenim ni una sola botiga on poder comprar coses per a la casa, ja siguin gots, plats, decoració...etc.
A l'Arés Tubau dir-li que està clar que es poden equivocar però en tres anys de mandat jo almenys no he vist cap millora en el nostre comerç potser tot el contrari. Si passegem pel centre de Sant Cugat, botigues de roba amb bons aparadors, botigues de coses per la llar, botigues de regals, bones cafeteries per pendre algo...quina llàstima que els rubinencs no tinguem res d'això i està clar que ens mereixem un centre digne per a poder gaudir!!
Els nostres polítics no promocionen la ciutat a l'exterior. Només cal veure el tipus d'empreses que tenim, no pensen en els joves amb estudis o capacitats per no estar en una cadena de muntatge d'una fàbrica. Amb això no vull dir que no siguin treballs respectats, però penso que els sector servei és el futur de Catalunya i la industria s'anirà fora!Rubí posa't les piles!!!!

Jo@net ha dit...

Ruben,

Ja que parles de Tejanoteca... i com a exemple il.lustratiu de per què el comerç d'aquí no funciona: Unes sabatilles esportives G-Star Raw que valen 120€ habitualment, ara a rebaixes, al Centre Comercial Sant Cugat, les han baixades a 84€. Per tal de voler fer "país" i anar a comprar a Rubí, les vaig anar a cercar al Tejanoteca. Continuaven a 120€. La resposta de la venedora va ésser que sobre calçat no feien rebaixes, només la fan al tèxtil. Son 36€ de diferència. Si al final les compro, tinc clar a on no anar... i al final acabaré tenint l'hàbit de no perdre ni un minut més de temps en cercar coses per Rubí si el comerç no em dóna cap estímul per anar-hi. Ja siguin preus, com tracte, con assortit, com estètica de la botiga... Tots aquests elements i d'altres son els que conformen l'experiència de mí com a client i de manera conscient o inconscient acabaré anant allà on ho trobi.

Del que no em puc queixar del tot es que per fi tinguen un pseudo carrer de vianants. Ara també els hi toca als comerciants posar-hi de la seva part per aprofitar-ho.

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Jo el problema el veig més en l’actitud dels botiguers (conservadors de mena, tret de comptades excepcions) que no pas amb l’ajuntament, de fet el negoci és del botiguer i la regidoria de comerç i altres institucions com la Diputació, Generalitat o la Cambra de Comerç faciliten i orienten al botiguer, sempre i quan aquest vulgui canviar el seu negoci, reciclar-se i millorar-lo.

Considero que molts botiguers ja els està bé el model de negoci que tenen perquè el públic a qui va dirigit ja està consolidat i ja el tenen, estan donant resposta a un públic concret. El que sí és cert, no obstant, és que a Rubí hi ha un col•lectiu de públic prou ampli que està desatès, entre ells m’incloc la meva parella i jo, els quals no acabem de trobar els serveis que necessitem: no només botigues de roba, de la llar o d’informàtica sinó també de restauració, oci o cultura.

Considero que aquells botiguers i grups d’empreses que apostin per donar servei a aquest col•lectiu tenen grans perspectives de creixement a Rubí ja que fins ara ens veiem obligats a marxar a Sant Cugat, Terrassa o BCN. De fet, sobta com municipis de la mateixa mida que Rubí o més petits i tot, tinguin casc urbà amb els serveis que tenen: Granollers, Vic, Vilafranca del Penedès, etc. Potser encara mantenim aquest passat de ciutat industrial i dormitori però considero que una cosa no està limitada amb l’altra.

¡Hagan juego senyores!

Anònim ha dit...

Escardivol=parc central Rubi,te doy la razon en casi todo lo que dices, porque yo si que creo que el Ayto.tiene gran parte de culpa,la culpa viene por no ampliar la zona peatonal, ni arreglar las acera y hacerlas más anchas de las calles adyacentes, esto provoca que no se creen mas comecios en los alrededores del carrer major y los comerciantes que hay ,como no tienen competencia, a ellos ya les esta bien, ademas esto provoca el encarecimiento de los locales en dicha calle.
Una prueba , ahora estan acabando el edificio que estan haciendo delante del ayto.,con un presupuesto de 6.000.000€, a continuacion,arreglaran la calle ese trozo de la calle Narcis Menard haciendola peatonal, pero dejaran el otro trozo sin hacer, ¿no hubiera sido mas facil acabar de arreglar el resto de la calle?son solo 30 o 40 metros más, de esta manera habria quedado toda la calle ya acabada.Pero no, para este ayto., es más fácil dejar todo a medias,y con el resto de calles pasa lo mismo,solo se arreglan las zonas que les interesan a ellos sin importarles los ciudadanos.

Ruben ha dit...

Us heu donat compte que està arreglant la botiga OBN?De moment està tancada fent obres...espero que sigui canvi de propietaris o li donin un altre aire a la botiga...potser han llegit aquest bloc?
Ahir a la tarda vaig anar a donar una volta pel centre i no sé si era pel fred o que, però el centre estava buit per ser dies de rebaixes...botiguers de Rubí, menys targetes i menys premis per a comprar i més restaurar les vostres botigues, formació...etc...

Anònim ha dit...

se me han ido los dedos al poner el presupuesto es 1.000.000€ y no 6.000.000

Meritxell ha dit...

Rubén! jo també he vist que feien reformes a la botiga OBN! vaig pensar si algú els havia donat agun avís o alguna cosa... perquè és extrany que reformin dos vegades en tant poc de temps.

Anònim ha dit...

acabo de pasar y continuan igual,lo unico que han quitado es el cuartucho que habian hecho, pero sigen con los letreros de compra venta de oro, creo que ahora lo deben hace dentro.
vaya MIERDA de tienda.

Anònim ha dit...

mas que "vaya mierda de tienda" sería VAYA MIERDA DE TIENDAS HAY EN RUBI o VAYA MIERDA DE AYUNTAMIENTO que tenemos que ya no es no haga un centro peatonal sino que ya ni es que se dignan a poner aceras donde quepa una persona sin andar como los egipcios...en fin esto acabrá siendo lo mismo que es ahora UN DESASTRE.

Anònim ha dit...

Que mala es la Envidia. Como se nota que teneis mucho tiempo libre, muertos de hambre

Anònim ha dit...

Es un negocio como otro cualquiera, que además ayuda a mucha gente a poder comprar algun mes su cesta de la compra.