diumenge, 27 de març del 2011

Els cinemes no es convertiran en un Hotel d'Entitats

>> La regidora Neus Muñoz ho descarta pel seu elevat cost i perquè formarà part del futur centre comercial i d'oci del Rubí Desenvolupament
Neus Muñoz, regidora de Cultura, va reunir-se fa uns dies amb representants de les entitats que van signar el manifest on es reclamaven millores en el teixit associatiu i en la gestió d'equipaments de la ciutat. Una de les demandes que les entitats feien era convertir els antics cinemes en un hotel d'entitats. En aquest espai proposaven ubicar un auditori, sales d'assaig per a músics, sales de reunions i fins i tot un rocòdrom tancat. El local, de propietat municipal, podria convertir-se així en un centre cultural de referència.
La regidora, però, va explicar que els cinemes no es contemplen en el Pla d'Equipaments Culturals, motiu pel que aquest projecte reivindicat per les entitats no es farà realitat. Muñoz va comentar que aquesta instal·lació tindrà un paper clau dins del projecte de complex d'oci i comercial que es pretén construir a l'actual aparcament del Rubí+D. L'alt cost de les reformes i l'incompliment de la normativa vigent haurien estar els motius que haurien fet descartar els cinemes com a hotel d'entitats, segons la regidora. Les entitats, però, lamenten aquesta decisió i no es creuen que si el local va acollir uns cinemes, ara no compleixi els requisits per poder fer activitats culturals. Per això, demanen un informe tècnic i el pressupost sobre el cost de les reformes.
Imatges dels antics cinemes Rubí Palace (fotos de Daniel Gallego)
Pròxima trobada abans de Festa Major
D'altra banda, a la reunió també es van tractar algunes de les altres reivindicacions d'aquest manifest. Així doncs, l'Ajuntament s'ha compromès a actualitzar la base de dades d'entitats de Rubí, a crear una agenda cultural completa i actualitzada, així com fer públic el Pla d'Equipaments Culturals. A més, la regidora va comprometre's a estudiar si les entitats podran disposar d'una pàgina a la revista La Ciutat i a respondre amb més rapidesa i eficàcia les instàncies. Sobre l'actual gestió privada de l'Ateneu, les entitats van exposar els seus dubtes sobre com està funcionant aquesta experiència, tot i que consideren que encara és aviat per fer-ne una valoració, entre d'altres assumptes tractats.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

No deuen tenir temps d'inaugurar-ho i ho deixen per més endavant. De moment uns centenars de m2 sense utilitzar esperant un projecte megalòman com la zona comercial de l'R+D

marta ha dit...

serà així si continuen sent ells els qui decideixen, no? Els altres partits portem altres propostes per a aquell espai. Per tant, serà el què voti la ciutadania a les properes eleccions municipals.
Nosaltres, ICV-EUiA, preferim que sigui un espai cívic i cultural. Però ens comprometem a acceptar la decisió que sorgeixi d'un procés participatiu.
Insto a la resta de partits a pronunciar-se. O a que esbrineu què en diuen i es faci públic.

Anònim ha dit...

M'agrada veure el que diu la Marta, tot i que Iniciativa va governar 30 anys a Rubí i no va tenir temps de fer un hotel d'entitats, quan en altres ciutats similars o més petites ja ho tenien totes.

Anònim ha dit...

Per ICV que segueixi esperant tindran el seu merescut de tal i com van deixar la ciutat durant els seus anys de mandat!!!

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Serà que el PSOE-ERC l'està deixant molt millor... la mobilitat deixa molt a desitjar, manca d'espais d'oci, comerç o restauració de qualitat (no frankfurts ni kebabs), manca de posicionament com a ciutat en l'entorn metropolità i per postres ens caurà l'abocador metropolità a Can Balasc ( i si no, al temps)

Anònim ha dit...

Pues PSC-ERC no llevan 30 años y ya han hecho más de lo que hicieron los mal llamados verdes...porque que yo sepa hasta ahora de verdes tienen sólo el nombre y el logo, sus políticas son sólo de nomenclatura y no de hechos, ¿acaso no ha sido así estando en tripartito en la generalitat? o es que ahora me direis que cuando mandaban Rubí tenías muuuuuchas zonas verdes que ahora no tiene porque los malos del PSC las han quitado jaja.
En los años que llevan PSC y ERC han cumplido más que de sobras las espectativas de muchos de nosotros, al menos las mias y las de mis allegados y muchos no somos votantes suyos, al menos yo hasta ahora no lo he sido nunca. Pero en pocos años Rubí ha cambiado bastantes cosas a mejor, por ejemplo yo ahora puedo disfrutar de la rambla de los ferrocarriles, la biblioteca, la calle peatonal y muchas calles de mi entorno tienen aceras y asfalto mejor, sin contar que en breve posiblemente aprovecharé el nuevo gimnasio.

Yo no se que haría ICV si llegara al poder, ni lo que haría el PSC o ERC o CIU o PP....lo que sí se es que hasta ahora de los muchos años que llevo viviendo en Rubí estos últimos 7 es cuando he visto más cambios a nivel de ciudad pensada para las personas, y eso que soy el primero en reconocer que faltan muchas cosas, entre ellas un centro cultural, un centro comercial de importancia, zonas verdes, una riera que no separe la ciudad, carriles bicis, mayor espacio para peatones en el centro, etc etc etc pero esto mismo faltaba ya antes de que llegara el PSC+ERC y no les podemos pedir que cambien Rubí totalmente en pocos mandatos.

PSC ha hecho cosas mal, PORSUPUESTO, y quien no, pero para mi ganan las buenas, cosa que no puedo decir de ICV, me parecen unos aprovechados de las circunstancias actuales, porque cuando tienen el poder demuestran su poca valía.

Aun así me parece ridículo ir exigiendo a nuestros políticos que hagan y hagan cuando nosotros no hacemos nada ni nos implicamos y cuidamos la ciudad.

Anònim ha dit...

buf! Ja s'apropen les municipals i amb elles els bonics missatges electorals desinteressats. !ue l'últim anònim, no és votant del p$c no s'ho creu ni ell... i mira que ja porta uns quants comentaris en missatges anteriors glossant les bondats de la CarmeN.

Anònim ha dit...

Aproximadament el PSC ha estat 8 anys i IC en va estar 24 anys (3 cops més), però cal tenir en comte que el pressupost municipal ha pujat molts elsúlims anys, molt més que l'IPC.

Ha fet psc més del triple k IC?

El meu comentari ha dit...

A vegades no es tracta tant de diners sinó de voluntat política. En el cas concret que ens ocupa, l'Ajuntament no tindria perquè invertir molt més (a la llarga) si habilités un espai com a punt de trobada real (no com l'Ateneu) per a les entitats, on hi hagi moviment i activitat constant. Penseu que ara mateix l'Ajuntament no només dóna subvencions a les entitats, sinó que a algunes els dóna lloguer (pagant una pasta per a cada un), els paga la neteja, la llum, etc. Sumant-ho tot, algunes reben més que d'altres, i no és just. Un Hotel d'Entitats faria més justa aquesta repartició, i permetria un millor contacte entre entitats i entre entitats i ciutadania. Però això no interessa perquè sovint el teixit associatiu és crític, i el Govern en no vol, de crítiques.

Pel què fa a ICV. Tot i que no en sóc votant, ja em cansa sentir sempre la mateixa cançó de retreure les cagades de fa no sé quants anys. Crec que hem de fer crítiques constructives als qui manen ara, que també s'han de fer autocrítica, i no justificar els actes d'aquests amb les cagades d'ICV.

HOTEL d'ENTITATS a RUBÍ JA!

Anònim ha dit...

el que no es just es k cobressin totes les entitats per igual.
La millor formula es que diverses entitats es posin d'acord. Si 5 entitats comparteixen, l'ajuntament es podria fer carrec del gran part del manteniment i lloguer de l'espai, però posant-se d'acord les entitats.
Per exemple, entenc que té sentit que l'esbart tingui un local per ells sols, però l'associació extremenya també?
El que si és veritat és que l'Ateneu actual és un pìfia. Té menys vida que la plaça del Porro

Anònim ha dit...

Per cert, algú sap on es pot consultar el Pla d’Equipaments de Rubí? Suposo que deu ser públic i consultable, no?

El meu comentari ha dit...

El pla d'equipaments (com a mínim culturals) encara no existeix, és una de les demandes que van fer les entitats i que en teoria la regidoria hi està treballant...las cosas de palacio siempre van despacio...

Anònim ha dit...

jo l'unic missatge 100% polític que hi veig es el de marta, la resta son opinions de ciutadans.

marta ha dit...

veig que els altres partits, almenys a cara descoberta, no han entrat al debat. Bé, gràcies a tots els que heu opinat. Jo també espero que l'hotel d'entitats sigui una realitat algun dia... Permeteu-me recordar que l'últim mandat d'alcaldia d'ICV es va fer un procés de Pressupostos Participatius i el projecte que va quedar en primer lloc, i que per tant s'havia de dur a terme al mandat següent, era la construcció d'un hotel d'entitats on ara hi ha la súper-mega-biblioteca. Però la ciutadania va canviar el govern i el PSC no va voler respectar els compromisos sorgits d'aquell procés. I permeteu-me recordar també que jo, en aquella època, estava defensant el projecte d'hotel d'entitats des de la Coordinadora d'Entitats.
Per tant, repeteixo: tant de bo pugui fer-se realitat ben aviat...

Anònim ha dit...

com deia l'anterior anònim, veig que aquest blog s'utilitza per icv per fer-hi propaganda continuament.
Si l'administrador ho veu bé perfecte, es el seu blog, però jo no ho acabo d'entendre, què passaria si ara cada partit fés us d'aquest blog per fer-se propaganda com fa icv? ens agradaria?

D'altra banda crec Marta que per molt que diguis que fareu això i allò tot son paraules per intentar esgarrepar 4 vots d'aquest blog, però tots sabem que son paraules que s'emporta el vent, com desde sempre ens teniu acostumats els politics.

Anònim ha dit...

L'últim anònim veig que s'estima molt això de permetre que uns xerrin aquí i d'altre no... caram això deu ser l'anomenada llibertat d'expressió que sona per allí les espanyes...

Doncs a mi em sembla bé que la Marta digui el que vulgui aquí, també ho fa l'Arés i no sé si algun altre (ara no ho recordo). Qui em diu que cap anònim (fins i tot jo!) no sigui un regidor d'un altre partit? o un simpatitzant... vinga va! jo prefereixo que en aquest cas es doni la cara. Mira't el 6è anònim i ja em diràs tu si no és un hooligan del PSC... no hi ha propaganda política allí? i a més a més es preten fer de forma "neutral" i "objectiva"... és que prefereixes aquesta actitud que un debat sense caretes?

Anònim ha dit...

aquell anònim l'havia escrit jo, i no admeto que em facis la gracieta de torn amb que no vull llibertat d'expressió.
Només dic que lo que fa Marta no son opinions, son comentaris/propaganda de ICV, es com si jo cada vegada que escribís aquí ho fes per ficar propaganda del meu negoci.
Ara et resumeixo algunes frases que ha ficat Marta, veuràs que no parla en nom d'ella sino de ICV-EUiA.

Com deia, i tant critiques, m'agradaria veure si s'acceptaria que això estiguès ple de comentaris dels partits polítics. Tú i daltres que tant reclameu les paraules llibertat d'expressió, dirieu el mateix si Marta fos del PP, de Ciutadans o millor encara de PxC? seriosament ho dubto, i més encara veien com tildes de hooligang a altre persona.

Anònim ha dit...

aqui tens el resum de les "opinions" de Marta. Jo ho sento però per a mi es propaganda del seu partit aprofitant el tema de debat.

--Permeteu-me recordar que l'últim mandat d'alcaldia d'ICV es va fer un procés de Pressupostos Participatius i el projecte que va quedar en primer lloc, i que per tant s'havia de dur a terme al mandat següent, era la construcció d'un hotel d'entitats on ara hi ha la súper-mega-biblioteca.
--I permeteu-me recordar també que jo, en aquella època, estava defensant el projecte d'hotel d'entitats des de la Coordinadora d'Entitats.
--Els altres partits portem altres propostes per a aquell espai.
Nosaltres, ICV-EUiA, preferim que sigui un espai cívic i cultural.

Agustí. ha dit...

Hola ciutadans
Jo com tots faig politica des de que m'aixeco i vaig a una o altre botiga, vull dir que no entenc el tema de la normativa que impedeix que els antics Cinemes, despres amb sales de Raquetbol(per cert les uniques em sembla de Catalunya), i de Squash, amb restaurant de categoria, un obrador pastiser que era la joia de la familia Sabat, proietaria dels locals, i un obrador de gelats artesans que tambe era el buque insignia del conjunt, amb una botiga de venda de pastisseria i gelats, no compleix no se quina normativa. pero si que la complira quan formi part d'un gran centre comercial, potser faran lo que no van voler a Guardiet/Catalunya que es parlava de unir per sota, pero era molt car, i ara si que voldran fer una ciutat subterranea des de el RubI+D, fins les entranyes de le Torres. Recordo els presupostos participatius, va ser en aquella epoca, despres de perdre temps i temps en un Pl Estrategic, que nomes va servir per que una consultora es guanyes uns calerons, que vaig deixar de perdre el temps en segosn que, i va se despres que els veïns van dir la seva, Un Parc, amb estació d'autobusos al RubI+D, que ens van dir que no podria ser, fins hi tot el a llavors regidor Sr. Ridao ens va intentar vendre la moto, d'un projecte amb un hotel i una mica de plaça, mai l'AVV va estar d'acord, i ara aixó de les normes.
S'ens estan rient a la cara.
Que tingueu un bon dia.