dilluns, 1 d’agost del 2011

Mònica Querol és la nova responsable de Cultura a la Diputació

>> El PP li treu Cultura a CiU a la Diputació, tal com exigien els populars. La rubinenca popular gestionarà un pressupost de 60 milions d'euros
Si els convergents volien el suport dels populars al govern de la Diputació de Barcelona, Cultura havia de passar a mans populars. Era una de les exigències del PP si CiU volia pactar amb ells, segons publica El País. Fruit d'aquest acord, la rubinenca Mònica Querol (PP) assumeix l'àrea de Cultura, un gens menyspreable càrrec, ja que el pressupost d'aquest àmbit s'apropa als 60 milions d'euros, un 9% del balanç anual dels comptes de la Diputació. A partir d'ara, doncs, Querol serà la màxima responsable de la xarxa de biblioteques municipals, dels museus locals, dels arxius municipals i de la difusió teatral. A més, liderarà les actuacions que es vulguin dur a terme a l'Institut del Teatre, al Museu Marítim, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i al Palau Güell, entre d'altres. En concret, Mònica Querol serà diputada delegada de Cultura, adscrita a l'Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies (àrea de CiU).
Mònica Querol (foto: Rubi.cat)
Aquesta decisió ha despertat un intens debat a diverses pàgines webs, sobretot d'àmbit catalanista. A El Matí Digital recuperen un article de Mònica Querol coincidint amb la victòria de la selecció espanyola de futbol i la gran manifestació del 10J de 2010. També se'n fa ressò d'aquesta notícia el portal Racó Català, on alguns dels seus lectors expressen el seu malestar sobre aquesta decisió, el mateix que succeix a Nació Digital. Sorprèn, però, que només El País parli d'una notícia de tanta transcendència com aquesta: la conquesta de Cultura a la Diputació per part del Partit Popular.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment PATÈTIC el que està fent CiU!

Anònim ha dit...

Apart de subscriure la paraula PATÈTIC de l´anterior anònim, em pregunto d´on cobrarà...? De la Diputació?, de l'Ajuntament? Sumarà els dos sous?

Anònim ha dit...

Això votem, això tenim...
La cultura dels de "primer els de casa"
Els que es queixaven fa 7 anys i 4 anys de tripartits perquè el PSC era espanyolista, on són ara? A casa, no? Perquè...com primer són els de casa.

Jo els del PP no els vull a casa meva, primer per racistes i demagogs, segon per anticatalans i tercer perquè són la dreta filla del que va morir precisament un 20N (tothom recorda on estava Fraga en aquella època)

Anònim ha dit...

La tocineta cobrarà 32000 de portaveu regidora del PP de l'ajuntament, però això és una "indemnització", no un sou, després el sou de la diputació són entre 60000-70000 euros més. Per tant, la portaveu que ha fet menys coses de l'ajuntament de Rubí (sempre envia el Páez a tot arreu) cobrarà prop de 100000 Euros al mes. Primer els de casa, sobretot de la casa Querol.

Anònim ha dit...

Algú li pot preguntar si renunciarà algun dels dos sous??
La Carme García ocupava un lloc similar durant la passada legislatura i va deixar de cobrar el sou d'alcaldessa i cobrava només com a diputada.Potser la Mònica fa el mateix.
Petjadaaaaaa! Pregunta-li!!!

Anònim ha dit...

L'alcaldessa va deixar de cobrar PERQUE HI ESTAVA OBLIGADA! el sou d'alcaldessa és un sou, el de regidor és una "idemnització" i no es poden cobrar dos sous a la vegada, però sí un sou i una idemnització....

Anònim ha dit...

I els "independentistes" de Convergència Democràtica de Catalunya... Què n'opinen de deixar la cultura en mans del PPC??

Aquests voten a favor de matar toros en públic, no?

Pel que fa la indemnització, seria un detall que renuncies a ella, és possible, no? Tot serà que ella vulgui!

Juan ha dit...

Tots els que dieu que hauria de renunciar a un dels dos sous, haurieu de pensar que farieu vosaltres en la mateixa situació. En tot cas, ja sigui del partit que sigui, el que hem de vigilar és que faci les coses ben fetes i es mogui per tal que la ciutat de Rubí avanci.
No crec que cap de nosaltres renunciés a uns calers per fer una feina o per ocupar un cert càrrec. El que és ben diferent és l'ús que fem de la situació en la que ens trobem.

Anònim ha dit...

Tots els polítics són iguals!!!CiU ens ha enganyat!!!

Anònim ha dit...

Radio Rubi copiandose las noticias de La petjada. Que cutres son

Anònim ha dit...

De fet no ens ha d'extranayar tant el PP i CiU son la mateixa cosa.

Anònim ha dit...

El diari ARA fa dies que ja va parlar d'això:

http://www.ara.cat/ara_premium/cronica/Twitter-contra-racisme-Cultura-Diputacio_0_525547488.html

Josep M. P.U. ha dit...

Molt dolenta noticia per la cultura de Barcelona, un bon premi per una racista i xenòfoba, aixi ens va després del resultat de les votacions

Anònim ha dit...

un detalle mas de ciu, vaya decpecion este partido de mentirosos y de derechas derechas! Disimulada con su catalanismo, pero arrimados al pp hasta para ir al lavabo.
¿Y ciu no era quien hace poco tiempo firmo ante notario que no pactaria con ciu? Como cambian estos politicos cuando les interesa al poco tiempo!

Anònim ha dit...

Està clar que a dia d'avui si haguessin votacions al Parlament CiU haria perdut un bon grapat de vots!!Un el meu i familiars!!!

Anònim ha dit...

Sens dubte és la regidora que menys ha treballat en la darrera legislatura. La no assistència a comissions, reunions i grups de treball ha estat la tònica general per part de la Sra. Querol.

Ara recull els fruits que a sembrat durant 4 anys: 100.000€/any. Qui l'hagi votat ja s'ho farà, qui no l'hagi votat l'haurà de patir (i e quina manera). D'ineptes n'és ple el món i aquest és un exemple.

Anònim ha dit...

Pel bé de Catalunya no penso tornar a votar CIU en la vida, ara m'hauré de buscar un partit independentista com cal, de moment no ser si decantarme per Solidaritat Catalana que últimament estan fent una molt bona feina no només independentista amb això de la dació hipotecària etc.. o votar ERC , que per altra banda sembla ser que s'està renovant a fons......

Anònim ha dit...

On estan tots aquests nenets de convergencia? Victor, Nuria, Ricard.. i companyia?.. quina vergonya!!! Moltes banderes pero per fer maco oi?.. BUTIFLERS!!!

Anònim ha dit...

hem sembla increible deixar la cultura en mans d'una defensora del franquisme... els que la coneixem l'hem escoltat fer algun sermoncillo defensant la dictadura

Javi ha dit...

És evident que CiU, la dreta catalana, és més de dretes que catalana, però deixar la gestió de la cultura a Barcelona en mans d’algú que ha esgarrapat vots a Rubí amb un discurs xenòfob i en contra dels Drets Humans més elementals, que justifica el franquisme i que defensa les “corridas de toros” és una bogeria de la qual ens lamentarem tots i totes més aviat que tard.
No sóc independentista, l’espanyolisme ranci del PP no em preocupa especialment, però com usuari de l’excel•lent xarxa de biblioteques públiques de la Diputació Barcelona ja estic patint per la més que possible minva de la qualitat i pluralitat d’aquest servei.

Anònim ha dit...

Estem apanyats

Jaume.