dissabte, 7 de maig del 2016

A partir d'aquest dilluns, encara menys trens de la línia S5 d'FGC amb origen a Rubí

>> Seure al tren serà més complicat a partir d'ara, ja que Ferrocarrils amplia el nombre de trens S5 amb origen a Terrassa, que ja arribaran plens a Rubí

Mala notícia pels usuaris d'FGC de la nostra ciutat. A partir d'aquest dilluns, Ferrocarrils amplia el nombre de trens de la línia S5 (teòricament, amb inici a Rubí) que inicien el seu recorregut a Terrassa. Segons Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, "aquest increment de freqüències significa capacitat per a mil persones més i una descongestió del sistema ferroviari en moments de màxima afluència”. Tanmateix, aquesta bona notícia per als terrassencs -ciutat d'origen de Rull- tindrà conseqüències per als rubinencs que fan servir diàriament els FGC a primera hora del matí.

Estació de Rubí. Foto: Bernat Borràs.
Així doncs, a partir d'ara els trens S5 que inicien el recorregut a Rubí passaran a ser pràcticament inexistents. Es tracta de combois molt apreciats pels rubinencs, que arriben fins a 15 minuts abans a l'estació de Rubí per tal d'agafar lloc als trens que esperen a la via 0. I és que a la pràctica, tots els trens que arriben des de Terrassa ja ho fan plens i sense lloc per als rubinencs, que han d'anar dempeus tota l'estona i en moltes ocasions sense espais on subjectar-se. Aquesta situació s'ha vist incrementada des de la posada en marxa de tres noves estacions a Terrassa, un fet que ha incrementat un 42,2% el nombre de passatgers de la línia S1, que en xifres absolutes suposa 828.727 viatgers més, però que no s'ha vist recompensada amb més freqüència. El mateix Rull reconeix que “ha estat una història d'èxit, ja que els càlculs inicials no preveien tants nous usuaris”. Ara, la Generalitat desvirtuarà el sentit de la línia S5, tot i que durant l'últim any, FGC ja havia convertit la majoria de S5 en trens amb inici a Terrassa, un fet que augmenta a la pràctica totalitat a partir d'aquest dilluns. En canvi, manté la lògica amb la línia S55, amb origen a la Universitat Autònoma.

Horaris de les línies S1 i S5 a partir de dilluns. Com es veu, la majoria de S5 començaran a Terrassa.
La franja horària més afectada pels canvis és la que comprèn entre les 8 i les 8.30, l'horari de màxima afluència a Rubí. A partir d'aquest dilluns, els trens S5 de les 8.13 i el de les 8.20, amb inici fins ara a Rubí, començaran a Terrassa Nacions Unides uns vint minuts abans, i faran parada a la nostra ciutat a l'hora que fins ara iniciaven el trajecte a Rubí.

Recordem que el passat mes de gener ja es va aprovar una moció al ple on es reclamava a la Generalitat millorar el servei d'FGC a l'estació de Rubí, una de les més utilitzades de tota la xarxa.  
El recorregut teòric dels S5 inicien el seu recorregut a Rubí.


 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El vostre article està lleugerament manipulat, amb tots els meus respectes. Només s'han enviat dues circulacions S5 des de Rubí fins a Terrassa. Només dues i només pel matí! Tenint en compte que fins ara hi havien sis S5 des de Rubí pel matí, ara només en queden quatre. Això són la majoria dels S5?

Per la tarda es mantenen les mateixes circulacions d'S5, per cert. Si escriviu un article, almenys ho hauríeu de fer amb més rigor.

Que calen millores no ho discuteixo, però almenys feu l'article amb dades verídiques, que no costa gens.

Salutacions.

Anònim ha dit...

I la S5 i la S55 les van crear per descongestionar la xarxa independentment del destí del tren. No us apropieu la S5 com una marca de ciutat, siusplau.

Anònim ha dit...

A Rubí el que falta és un autobús que arribi a la Autònoma, que no pot ser que estant a la vora triguem gairebé 1 hora en arribar-hi, el mateix que tarda una persona que ve de Barcelona!

Anònim ha dit...

Amb la R8 hi arribes en 5 minuts

Anònim ha dit...

Madre mia cuanto hater. A ver, el artículo deja bien claro que el cambio de horarios es por la mañana y que ha sido progresivo. Y encima se ve en la tabla de horarios. Es verdad lo que se cuenta, que cada vez hay menos S5 con inicio en Rubí.