diumenge, 13 de març del 2011

Què us sembla la nova plaça del doctor Guardiet?

>> La nova plaça del doctor Guardiet ja és una realitat després de vuit mesos d'obres. La ciutat recupera un espai cèntric amb l'objectiu de donar-li molta vida
Fa una setmana Rubí va estrenar la seva nova plaça del doctor Guardiet, just davant de l'església de Sant Pere. Les obres, que han durat vuit mesos, han mantingut inaccessible aquest cèntric espai i han provocat molèsties a veïns i comerciants. Tot i això, diumenge passat una jornada lúdica va servir per tal que rubinencs i rubinenques poguessin conèixer la nova fesomia d'aquest espai. Entre les principals novetats, destaca l'el·liminació de l'amfiteatre, l'únic nivell pavimentat amb pedra natural i els espais de jocs infantils. A més, s'han instal·lat bancs, zones de gespa i una font, a banda d'eliminar el trànsit rodat pel carrer de la Riera. Què et sembla la nova plaça del doctor Guardiet?
Fotografia panoràmica de la nova plaça del doctor Guardiet (cedida per Joan Oller)

22 comentaris:

Anònim ha dit...

em sembla una gran merda. jo volia parking

Anònim ha dit...

No m'agrada, no calia.
Perquè n'hi ha llums de colors?

Anònim ha dit...

Els cotxes continuen corrent, gas a fondo, per Maximí Fornés (i sense respectar els passos de vianants).

La plaça? ni fu ni fa

rosa d'ibur ha dit...

És un espai esplèndid. Ara és una mica massa nu, però quan brotin els arbres, la gespa, les flors, i la gent se'l faci seu, serà un lloc ple de vida.

Meritxell ha dit...

pot agradar més o menys, però millor del que era abans, segur

Joanetcc ha dit...

Per a mi la nova Plaça Guardiet és un "coitus interruptus" i una cagada històrica. És una oportunitat perduda per fer alguna cosa gran amb l'illa de vianants i dotar la ciutat de Rubí d'un veritable punt cèntric, de trobada i d'activitat com ja gaudeixen la majoria de ciutats que ens envolten (ho sé, les comparacions son odioses, però és la pura realitat) com son Terrassa, Sabadell o Sant Cugat d'entre les més properes.

Jo vaig prendre partit en el procés participau (els dos tallers) per ajudar a definir-la. És clar, un procés dirigit on no hi cabien propostes com tocar el subsòl de la plaça (ja fos per fer un pàrquing o qualsevol altra ús) o no hi cabia ajuntar-la amb la plaça Catalunya, al.legant raons tècniques, d'espai i pressupost (com dimonis s'ho van fer amb la plaça 11 de Setembre que disposa d'un espai molt més reduït!?). Els tallers van ser més aviat tallers de "pinta y colorea", on hi havia una plantilla més o menys feta del que havia de ser la plaça i amb la que subtilment ens van fer combregar i nosaltres vam acabar d'omplir amb arbres i engronxadors. Poca cosa més. Per algú que vingui de fòra veurà una plaça correcte i més funcional de la que teniem, això si, però de lluny allò de "una senyora plaça" o "una gran plaça" com a lemes que per unanimitat, els que vam participar en els tallers, ens vam agafar com a idea de projecció del que havia d'ésser aquest espai.

La plaça tampoc no havia de representar massa complicació tècnica perquè es pogues fer dintre del mandat actual a l'Ajuntament, això és més que evident. I aquesta serà aprofitada com a argument electoral de cara a les el.leccions del mes de Maig. Això també posa de manifest que tenim partits que no tenen una "visió en gran" de la ciutat, i tot son exclusivament tacticismes a escala reduïda per perdurar en el poder. Si el pressupost era limitat a uns 600 mil euros, potser que ens plategéssim si calia fer la remodelació ara o esperar-se a tenir més pressupost i un projecte més ambiciós que no només un maquillatge. L'anterior remodelació es va fer el 1992. Ara, al 2011 n'hem feta una altra. Fem apostes de quan serà la propera?. Quant cost acumul.lat representarà això que si ho féssim "d'una tacada" per amb un projecte ambiciós?

Ara vindrà la segona part. Vull veure com l'ajuntament li donarà contingut. Tindrem aplecs de catellers, fires, animació pels menuts, foment de l'activitat comercial al seu voltant, etc, etc...?

Jaume Comas Pallarès ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

No es pot negar que és millor que la versió anterior, cosa que no era gaire difícil. Personalment hagués fet més gran la zona de jocs per a nens, ja no hi caben, i més zona verda, massa ciment. Esperem que ara aquesta plaça ja no es toqui per una bona colla d'anys i s'inverteixi en llocs on realment calen reformes i millores.

marta ha dit...

totalment d'acord amb en Joanetcc

Anònim ha dit...

Però si la plaça no està ni acabada!!!! Heu vist com estan les llambordes de mal posades? i la majoria es mouen!! Què us hi jugueu que d'aquí a un any s'ha de tornar a pavimentar! A part, entre llambordes mal posades i les elevacions aquelles cutres de ferro, allà hi haurà cada òstia que ja veuràs... i més d'un s'hi deixarà algun dit si va amb xancletes a l'estiu

Anònim ha dit...

UNA MERDA

Anònim ha dit...

Millor que estava segur!almenys s'han gastat les perres en algo que gaudirem tots!pels gustos els colors!a mí m'agrada bastant!

Agustí ha dit...

Hola veïns i veïnes, suscric que no era el moment,també molta gent s'ha pronunciat que no era el moment de fer un retoc estètic,sense complicacions si no un projecte de futur, però ja sabem que les presses electorals imposen el seu ritme, i no es mira mes enllà dels quatre anys, respecte del projecte, que ja va néixer pràcticament tancat com diu algun comentari, vull dir quatre coses. Els jocs infantils ocupen un espai molt petit,els infants amb els pares estan amuntegats, hi han engronxadors per grans i petits barretxats, amb poc espai per passar, i com a la resta de parcs infantils sense cap cartell que indiqui per quines edats son els jocs infantils amb telefons en cas de deficiencies.Els parterres estan tots tancats pendent de créixer alguna herba (recordem com acaben els parterres de l'Onze de Setembre unes setmanes després de la Diada). La font del terra, te els dies comptats al costat de tanta sorra i nens que hi abocaran, es la típica font per places dures amples, no espais reduïts i no ens deixem els esglaons, deu ser l'ultim crit, fer escales amb esglaons de forma inclinada, paral·lels a una rampa davant de Sant Pere, ideals per caure de morros, i si no proveu a baixar-les. No m'oblido d'uns esglaons a la part alta a tocar de Pl. Catalunya de mida irregular i que arriben fins un gual de vianants. Per ultim per no avorrir,a l'entrada a la pl. pel carrer Riera s'ha posat una senyal que tapa totalment la placa del carrer Santa Llúcia, potser no s'hi van fixar. Fer constar que no soc enginyer ni arquitecte, nomes un pare amb criatures. Salut.

Anònim ha dit...

doncs jo penso que l'espai pels nens es suficient!no es pot agafar tota la plaça per jocs infantils!els que no tenim fills i la gent gran també tenim dret a gaudir tranquilament, esta pensada per tots, no?nens, terrasses, fer fires...jo la veig molt maca!a Rubí tenim el que ens mereixem sempre ens queixem de tot i no estimem la ciutat!

Agustí. ha dit...

Sr Anònim, sembla que no li agraden els nens, i que no ha llegit res, es clar que vull coses millors, repeteixo millors, no critico nomes per criticar. Gracies.
He fet arribar una fotografia amb la zona de jocs plena de gent,

Anònim ha dit...

Qui li ha de donar contingut en aquest nou i per a mi MAGNÍFIC espai és la ciutadania.
És una plaça del poble, els que van a missa poden sortir sense por de caure "escenari" avall.
I de mica en mica serà una plaça amb ub ús, terrasses, nens jugant, actuacions per nens...

Jo crec que Rubí ha guanyat un espai, un peazoespai!

Marta, a tu et deuria agradar més l'amfiteatre que hi havia abans, impulsat pels teus, no? Verd, ecològic, útil,....

Vinga! que criticar és molt fàcil però fer autocrítica molt poc!

Anònim ha dit...

mmmmmm... autocrítica consisteix en criticar el que va fer un consistori fa més de 8 anys o en valorar de forma crítica (que no seguidista com fa l'últim anònim@) l'acció política actual.

A mi dir que la Buenaventura, o qui sigui, ho va fer molt malament fa molt de temps em sona a tirar pilotes fora.

Anònim ha dit...

Para el último anónimo: lo que a mi me parece VERGONZOSO es que gente de icv se llene la boca de criticar cosas del psc cuando ellos estuvieron antes y lo hicieron MUUUUUCHO PEOR, pero no peor, o mucho peor o peor aáun, sino HORRIBLE vaya.
Con el PSC+ERC hemos ganado más espacios en la ciudad para los peatones y el espacio público en general está mucho mejor y más aprovechado. Es cierto que faltan mil cosas por hacer o por cambiar, ¿pero donde no?. Criticar siempre es muy fácil, pero te guste o no el actual ejecutivo lo ha hecho mejor que el anterior; yo vivo en el centro y sólo has de pensar como estaba antes y como lo está ahora. Te lo digo sin ser votante de ninguno de ellos, pero yo camino por las calles y veo con mis ojos el cambio en estos últimos años.
La única pega que veo siempre es la gente que vive en Rubí: critican todo y no la cuidan. Ya lo anticipa Agustí: "La font del terra, te els dies comptats al costat de tanta sorra i nens que hi abocaran" yo además añadiría: pintadas en la pared, mobiliario roto a patadas, latas y demás basura en medio de la plaza en vez de en las papeleras, meadas en las partes periféricas, cacas de perros sin recoger y así decenas de actos incívicos que se pueden ver en el resto de plazas y calles de nuestra ciduad. El problema no es el psc o quien mande, sino que tenemos animales entre nosotros en vez de personas.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb l´últim post, la ciutat està millor que amb ICV, això no te color!!!
El problema el tenim amb la gent que no cuida la ciutat, una pena la veritat!!!

Anònim ha dit...

Ha perdut personalitat. A l'estiu veurem qui aguanta la calor. Quina caducitat té?

ruben ha dit...

Per suportar la calor un bon refresc a les terrasses que tindrem i a l'ombra dels arbres que ara per fi tenim...sembla que la gent no se'n recorda que abans si que no teniem vegetació...encara que es podria haver millorat amb un parking, no podem negar que millor que abans està!!Jo la vaig veure molt maca!!!

Agustí ha dit...

La pl es molt maca, si per maca considerem un espai pla i sense gaires obstacles, però qui dissenya una font,per la que ja he vist molts nens pujar i baixar com a divertiment,sense pensar que farà la gent,els nens,no es un bon professional,ja pujaven a les teulades de l'aparcament de la Pl. Salvador Allende, veure els nens com beuen aigua dels sortidors del terra per falta d'una font, una parada de Bus, sense marquesina, els contenidors sense soterrar, no com a Pl Catalunya, això si una ciutat de 80000 hab. sense cap teatre amb grades a l'aire lliure, ara tenim esglaons del Castell "fortalesa" del "Gran Roger", i que dir de les llums de discoteca que il·luminen als veïns del davant, deuen estar encantats. Que consti que no em meravellava la pl abans, però no tocava i menys si no incorporava aparcament per fer un gran espai amb la Pl. Catalunya, això si hauria sigut fantàstic, i si no es podia, esperar temps millors. I un amfiteatre aprofitant el terreny a la Bombonera, per no escoltar la filharmònica dels FGC durant una representació.