diumenge, 17 d’abril del 2011

22-M: Una campanya de dones

>> Gairebé totes les llistes de cara a les properes eleccions municipals estan encapçalades per dones. Amb tota seguretat, Rubí tornarà a tenir alcaldessa
La petjada de Rubí inicia avui una sèrie d'entrades especials en motiu dels propers comicis electorals. En cadascun d'aquests articles es farà èmfasi en algun dels principals elements que configuraran aquesta campanya electoral. Avui, parlem de la presència de dones al capdavant de les llistes electorals.
Les eleccions municipals s'acosten i malgrat que fins el diumenge 22 de maig els rubinencs no sabrem amb tota seguretat qui governarà la ciutat -malgrat les enquestes- és evident que la futura alcaldessa de Rubí serà una dona. Des de que l'any 2000 Núria Buenaventura (ICV-EUiA) va esdevenir alcaldessa, Rubí porta ja onze anys amb una dona al capdavant del Ple Municipal. Així doncs, després de tres anys de mandat de Buenaventura, l'actual alcaldessa Carme García va arribar al poder l'any 2003 i porta ja vuit anys amb l'objectiu de repetir quatre anys més. Sigui com sigui, els principals partits presenten a una dona al capdavant de les seves llistes, a excepció d'Alternativa Ciutadana de Rubí.
D'aquí unes setmanes, els fanals de la ciutat s'ompliran de banderoles amb les imatges de Carme García Lores (PSC), Marta Ribas (ICV-EUiA), Núria Climent (CiU), Mònica Querol (PP) i Arés Tubau (ERC). Vicenç Rabadan (ACR), José Abadías (Ciutadans), Eustaquio Rodríguez (FAVR) i Josep Maria Enguix (PxC) seran les úniques notes masculines d'aquesta campanya, a l'espera de conèixer si finalment es presentaran més partits a les eleccions rubinenques. Es tracta, però, de partits sense representació al Ple -a excepció d'ACR- i que difícilment obtindran representació, segons les enquestes.
A dia d'avui, a Catalunya només hi ha 136 alcaldesses, en front dels 810 alcaldes, fet que representa un 13% del total. Què passarà a nivell de país el 22-M? El que és evident és que Rubí continuarà ajudant a engrandir la taxa de dones alcaldesses al país.
Infografisme extret de "País sense alcaldesses" (Avui 27/02/11). Fes clic a la imatge per veure-la en gran.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

con tanta mujer el Pleno parecerá un gallinero

#algúhohaviadedir

Anònim ha dit...

Anònim 1: Esto no me lo dirías a la cara. Això no calia que ho digués ningú, com gairebé res del que la gent diu abans de "algú ho havia de dir".

Anònim ha dit...

Bona notícia! Encara que com a candidat faltaria l'Ivan Hernaez, l´únic que és pròxim i no va de polític institucional.

Anònim ha dit...

ivan hernaez no es candidato. va de 3 de ICV

Anònim ha dit...

Jo penso que tornarà a sortir la Carme...i això que no la voto...però penso que hi ha massa sociata a Rubí!!!

Anònim ha dit...

A mi em dona igual que siguin homes que dones. El que em fa pena és que a la llista socialista la majoria siguin més dones pijes que dones socialistes. Només s'han de veure els modelets, els bossos i les sabates que porten la Martínez, la Mas, la Muñoz i aquesta nova, la Fuentes. Amb qualsevol complement d'aquestes viu una parella de jubilats de pensió mínima.

Anònim ha dit...

viva Marta Ribas!

Anònim ha dit...

lo que importa no es que hayan muchas mujeres, sino que hayan buenas ideas ¿las hay?

Por cierto, esta noticia se da como buena noticia.....pero si en vez de todo mujeres fueran todos hombre??? también se aplaudiría??? ya sabeis la respuesta

Anònim ha dit...

Ara resulta que una llicenciada en història és igual a ser historiadora