dimecres, 27 d’abril del 2011

Aquest dissabte s’estrena el Mercat Ecològic del Vallès

>> El mercat de productes ecològics, locals, artesans i de la terra visitarà la plaça Doctor Guardiet el quart dissabte de cada mes de 9 del matí a 2 del migdia
Després de mesos de preparació i feina, quatre municipis vallesans s’han posat d’acord per organitzar conjuntament el Mercat Ecològic del Vallès. Cerdanyola, Sant Quirze, Barberà i Rubí són els quatre municipis que des d’aquest mes ofereixen productes ecològics, locals, artesans i de la terra, respectuosos amb l’entorn i el medi ambient i que milloren la nostra qualitat de vida. En aquest mercat trobarem 15 parades de productors i elaboradors que ofereixen productes tan diversos com ara productes làctics, embotits, mel, vins i olis, formatges, fruites, verdures i herbes, entre d’altres. La principal característica d’aquest mercat és que es tracta de productes vegetals i animals que han estat conreats seguint tècniques respectuoses amb el medi ambient.
A Rubí, el lloc escollit per a aquest mercat ecològic és la nova plaça Doctor Guardiet. A partir d’aquest dissabte, els rubinencs podran comprar a aquestes parades el quart dissabte de cada mes (i cinquè en el cas que el mes tingui cinc dissabtes) de 9 a 14h. A més, hi haurà activitats complementàries per dinamitzar el comerç ecològic entre petits i grans.  A la web del Mercat Ecològic del Vallès podreu consultar l’agenda de mercats i les parades que podreu trobar.

5 comentaris:

ACR RUBI ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
El meu comentari ha dit...

Bona iniciativa, aquesta!! a veure si té èxit!

Anònim ha dit...

uf... just a temps per les eleccions!

Xavier Corbera ha dit...

Aquest projecte fa gairebé dos anys que s’està treballant des de la regidoria de comerç. Des de la primera reunió que es va plantejar la possibilitat fins a fer-lo realitat no ha estat fàcil. Coordinar quatre municipis, amb les diverses ordenances municipals, estudiar les diferents possibilitats, anar a visitar i veure diferents mercats d’aquest tipus, agrupar els productors, posar-se d’acord en diversos aspectes... ha portat que el primer sigui aquest dissabte. El fet de gaudir d'una plaça nova també ha permès una bona ubicació. Ens hagués agradat tenir-lo enllestit molt abans. Ha estat un projecte que no estava dins del programa electoral d'Esquerra, però durant aquests anys hem vist la importància de tenir-ne un. Sobretot pel posicionament estratègic de la ciutat en el nostre entorn més proper. Pert cert a estat un èxit!

Anònim ha dit...

Vaja doncs quina casualitat sr. Crobera! I més, tenint en compte que s'hagués trigat una mica més a tenir-ho llest ja hauriem passat les eleccions però segur que tots els ajuntaments que fan aquesta fira ecològica no tenien present les dates de les eleccions i tothom treballava buscant la màxima eficència i blablabla. O sigui que casualitat...

Ah! i que les obres de la plaça es fessin just abans de la festa major i el rubifolk va ser molt pensat oi? mira que si s'haguessin començat després no s'haurien pogut inagurar abans del període electoral... caram, caram!