dilluns, 4 d’abril del 2011

Demanen una nova línia de P3 a Ca n'Alzamora

>> Un grup de pares i mares vol reunir-se amb l'inspector de zona per fer-li veure que no és normal que hagin quedat fora 40 nens dels 2 col·legis d'aquest barri
Els infants de dos i tres anys dels barris de Ca n'Alzamora i Can Sedó començaran l'any vinent la seva etapa escolar. Per això, molts dels seus pares van preinscriure els seus fills a algun dels dos centres públics de la zona: el CEIP Ca n'Alzamora o bé el CEIP Torre de la Llebre. El primer centre, de recent construcció, ofereix 50 places a I3, mentre que l'escola Torre de la Llebre només té una línia (25 places). En total, 75 places disponibles a la zona tot i que cal recordar que es dóna la particularitat de que ambdós centres pertanyen a zones escolars diferents: el CEIP Ca n'Alzamora a la B, i el CEIP Torre de la Llebre a l'A.
Una possible solució seria obrir una tercera línia al CEIP Ca n'Alzamora (Foto: Ràdio Rubí)
A l'hora de fer les preinscripcions els seus progenitors s'han trobat amb la sorpresa que molts escolars quedaran fora dels dos centres. Així doncs, el Torre de la Llebre ha rebut 38 sol·licituds de primera opció (per a 25 places disponibles), mentre que al CEIP Ca n'Alzamora s'hi han apuntat una setantenta, segons ha explicat la mare d'un dels nens afectats a La petjada de Rubí. Al maig, els pares i mares sabran quin és el centre assignat per als seus fills i si podran estudiar al seu mateix barri de residència o no. Abans que això no passi, un grup de pares i mares s'ha volgut organitzar per tal de reclamar a l'inspector de zona del Departament d'Ensenyament l'obertura d'una nova línia al barri, ja sigui al CEIP Ca n'Alzamora o al CEIP Torre de la Llebre. 
Per a ells, el més important és poder tenir els seus fills a prop de casa i evitar que els hi assignin centres molt allunyats, un fet especialment preocupant per les famílies de la zona A, ja que els hi podria tocar el CEIP Schola o el CEIP Ramon Llull, per exemple. Per això, aquells pares que es trobin en la mateixa situació i vulguin lluitar per aconseguir una línia més al barri poden contactar amb aquestes família mitjançant el correu escoles2011@gmail.com. 

23 comentaris:

Yáiza ha dit...

Tinc un familiar proper que és docent en aquest centre (Escola Ca n'Alzamora, ja no se li diu CEIP, això resulta que s'ha passat de moda), i pel que m'explica de primera mà, aquesta escola va ser construïda per acollir dues línies d'educació infantil i primària. Fins ara, encara no hi havia tots els cursos presents, però l'any vinent ja tindran la primera generació de sisè de primària. A més, ja tenen alguns cursos amb tres línies, i tota la resta amb dues.
D'entrada es veuran obligats a tocar els horaris per fer dos torns de menjador, ja que l'espai els ha quedat petit. Això potser suposarà un inconvenient pels pares que tinguin dos o més fills a diferents cursos i que potser plegaran a hores diferents al migdia.
D'altra banda, per fer encabir tots els grups a l'escola, s'ha hagut de suprimir l'aula de naturals, i l'any vinent s'haurà d'extingir l'aula de música. A aquest pas desapareixerà també la d'anglès, i acabaran fent classe al gimnàs!
El problema? Possiblement els diners o la falta de previsió quan es va construir aquesta escola, no fa ni cinc anys.
La solució? Dubto que passi per encabir els nens de mala manera en un lloc on no tindran, com qui diu, espai vital. Tanta escola moderna, i resulta que seran 25 nens enllaunats a una aula, sense que existeixi l'opció de partir grups (cosa que està molt de moda), per falta d'aules suplementàries, com la d'anglès o la de música.
Dic jo, vaja!

Anònim ha dit...

les places sòn les que són. Hi ha altres centres que disposen d'un projecte educatiu potent. El que si que cal reconEixer es la bona feina de l'escola pública ara que la conselleria d'ensenyament la vol arraconar.

Albert ha dit...

Crec que el problema ve de que no es va planificar prou bé el disseny de l'escola en el seu moment. Es tracta d'una escola en un barri nou = parelles joves = criatures. Rubí ha crescut molt en població en els darrers anys (i elevada natalitat) però a nivell d'equipaments escolars encara hi ha bastants dèficits.
No es van fer els càlculs en el seu moment i ara l'escola ha quedat petita. Passarà el mateix amb l'IES que haurà d'acollir els alumnes que surtin de 6è?

Anònim ha dit...

Crec que el problema radica totalment en la manera que tenen de seleccionar les zones. Divideixen Rubí amb una línia.... Increible però cert. La famosa línia que totes les AMPAS critiquem a l'Ajuntament a cada reunió. No es pot entendre que gent que viu per la part de sota de l'escola tingui menys punts que els que viuen davant la porta...
La solució? Crear bolets a l'escoles... (és a dir, tres línies)... doncs NO. No és la resposta... Les errades de l'adminhistració les hem de pagar els que estem a dins? no em sembla just.
Com deia Yáiza, aquest any tenim plena ocupació a l'escola Ca n'Alzamora, i l'any que vé, tenim tres classes sense aula assignada. Hem de renunciar a l'aula de música, l'aula de ciències (que aquest any tampoc l'hem tingut, perquè s'ha transformat en menjador pels nens petits, donat que al menjador no hi caben tots els nens... i segons la Gene i Educació... els menjadors tenen unes normes internes... i que jo sàpiga, el fer aules-menjadors... dista molt de cumplir les normes), i possiblement, també haurem de renunciar a la biblioteca. Però és clar, l'escola es crea amb la premisa d'escola tecnològica, o renunciem al projecte... o invertim en pissarres digitals per les aules que no les tenen, que en principi, no cal que les tinguin.. més diners gastats per un problema puntual, error de l'administració.
Estem amb procés de socialització de llibres, i no volgueu saber el desembols econòmic que comporta que un any tinguem 2 línies, el curs següent 3, el curs posterior 2.... comprar 75 llibres perquè després a l'any següent 25 no serveixin...
L'espai és el que és, i voldríem que tots els nens poguessin fer extraescolars... però si sobre-ocupen l'escola, haurem de fer sorteig i molts nens no podran fer-ne ús. Tenim molt poc espai i ara mateix, ja està ocupat del tot.
Em sap greu pels que no han entrat, però enteneu que al sobre-ocupar l'escola, es perd qualitat de servei.
Per altre part, van dir que farien l' ESO en el terreny contigu a l'escola... i això ens donava respir per poder ocupar-ho mentrestant. Però no, ha quedat tot paralitzat. No tenen diners.
Albert, segons l'Administració, estant fent estudis de natalitat i població i et diuen que no cal, que a Sant Cugat hi ha escoles buides per haver fet malament els càlculs. I tu dius que el problema és que l'escola és petita...No. L'escola és perfecte per dues línies, el que passa és que fan malament la delimitació de zones a Rubí. I per sort o per desgràcia, aquesta escola és una de les més sol·licitades.
A part de tot això, us haig de transmetre que hi ha problemes molt més grossos a Rubí a altres escoles i això si que és prioritari. No us podeu imaginar el que hi ha, perquè ningú ho fa públic, però si sapiguessin els pares d'algunes escoles els riscos que corren els seus fills...i em consta que l'Ajuntament es mou, però Educació sembla que esperi que passi una desgràcia... en fin.... és increíble que la reducció de pressupost de la Generalitat passi per l'Educació i Sanitat.

Albert ha dit...

No sé fins a quin punt es pot comparar amb Sant Cugat, allà tenen moltes escoles privades (tot i que amb la crisi moltes famílies estan treient els seus fills de l'Europa, La Farga o El Viaró i els porten a l'escola pública...)
Caldria revisar la construcció de centres escolars en funció dels límits i zones escolars, potser

Anònim ha dit...

per demanar que no quedi, però cal recordar als pares que son escoles gratuïtes que les paguem totos dels nosres impostos. És a dir, que no podem pagar poc i demanar molt.
Ho dic perquè per demanar a l'adminsitració sempre hi som tots, però per pagar molts mai i son.....

Anònim ha dit...

Igual que a Can Alzamora, el meu fill s´ha quedat sense escola, al Regina Carmeli també s´han quedat fora 50 nens, i jo visc i treballo davant, no hi ha dret que no es pugui escollir l´escola que més t´agradi o més tínteressi i ens envíin a l´altre punta del poble o a una escola que no ens agradi penso que es hora de queixar_nos i no cedir graciesspahilly

Peronella Fernandez ha dit...

Votad a Mónica Querol, ella os solucionará todos los problemas escolares.

Ella es la solución a la inutilidad que reina en Rubí.

Viva Mónica

Anònim ha dit...

Al que diu que són escoles públiques i que només demanem i paguen poc... no sé qué pagarà ell; jo uns quants diners....
I que el que s'està demanant a l'Ajuntament són unes mínimes condicions de seguretat a certes escoles. Que parlem de nens i no de melons. Que corren perill dins l'escola i que prefereixen reduir en Educació que retallar certes despeses (o nòmines).
No creus que estem en dret de demanar seguretat?
I que si totes les escoles públiques de Rubí estiguessin al mateix nivell, no estaríem parlant que certes escoles estan hiper-sol·licitades... i llavors no hi hauria aquests problemes! que d'entre totes les públiques..... les diferències són enormes...
Segueixo dient que no entenc perquè retallen en Eduació. I espereu que aquest any no es posi cap profe malalt, que patirem.

Anònim ha dit...

Mónica Querol no és la política que no ha assistit a cap comissió d'educació de l'Ajuntament?
Aquesta regidora ens ha de salvar?

Anònim ha dit...

Si la Mònica és la nova salvadora...però només sap fer-se fotos i criticar la immigració...No es dona compte que això a Rubí no es porta?

Anònim ha dit...

que a rubi no es porta aixo? Doncs molts dels que no volen que el seu fill vagi a un col legi i si a altres es perque hi ha molta immigracio, jo aixo ho he escoltat moltes vegades.
Pel qui diu que ell el que demana es una mica de seguretat a les aules perque no son segures, de veritat ho creus? Vinga apa!! que despres seras dels que deixa que el nen jugui sol al carrer, que estigui a l'ordinador sense cap control del que veu, que juga amb petards, etc etc no siguem tant ximples dient que l'escola no es segura va

Anònim ha dit...

Al que critica el meu comentari sobre seguretat...va molt equivocat.... jo parlo de parets que cauen, de vidres de finestres trencats i nens donant classe amb anorak perquè estant a 5ºC, de pilars posats a l'escola per perill de derrumbe, d'escola sense sortida d'emergència en cas d'incendi, de cables d'electricitat oberts a l'abast dels nens, de canonades que peten pel mig del passadís, d'escoles sense un pati a on poder sortir, robatoris, goteres en mig de les aules ... i més coses que no sabeu....
M'indigna el teu comentari. Estàs molt equivocat... no facis comentaris tant gratuïts sense saber el que està passant a Rubí

Anònim ha dit...

La solucio no passa per construir macro centres. Un centre de dues lines es correcte. Sempre passa i sempre passara q hi ha alguna escola q vulgui anar mes gent q un altre. Sie fos zona unica els problemes serien els mateixos. I el futur passa per incloure i barrejar totes les persones de Rubi. O voleu q passi el q ha passat a franÇa?. L'escola ha de ser heterogenia, com la vida mateixa. I ara tothom pot escollir amb igualtat d'oportunitats a l'escola on va, el q passa es que es impossible cada any anar obrint i tancan linies en funcio de la demanda de cada centre.

Anònim ha dit...

Per qui descriu l'escola com una ruina d'edicifi, perillòs, insalubre i poc més que un lloc abobinable on cap ésser humà deuria portar una criatura, li diria que jo no conec el centre en questió, però que si es així cosa que dubto molt i molt, el que han de fer els pares es ficar una denúncia i llestos, la justicia es lenta però si aquest centre es el mismisim infern el jutge ho veurà.

En tot cas crec que exageres dient en que dius, ja que hi hagin finestres amb vidres trencats o que hi hagin furts serà per la merda de població que tenim i no per culpa del col·legi.
les tuberies rebenten?? home no seràn totes, i en tot cas serà per la merda de treballadors ganduls i poc preparats que tenim en aquest pais, perque costa el mateix fer-ho bé que malament. En tot cas no crec que generi un tsunami en mitg del passadís quan passin els nens...
Cauen parets?? home! així en plural qualsevol diria que cada setmana cauen parets al col·legi.
Cables d'electricitat oberts?? això sembla vietnam
I altres coses que no sabem?? deu meu!! els professors ofereixen a nens en sacrificis? passa una autopista pel mig d'una clase? hi han arbres dintre de clase i el tronc no deixa veure la pissarra? es donen rates per menjar?

Ostres! quin panorama presentes...jo no dic que no sigui una merda d'instalació perque no la conec, i si dius el que dius segurament ho es, no tinc cap dubte. A més no veig admisible que els nens estiguin a l'hivern sense calefacció o amb goteres o el que sigui, però dir que un lloc perillò perque hi cauen parets...per mi perds tota credibilitat, si es toto com dius denuncia.

Anònim ha dit...

Primer de tot, el tema places no el gestiona l'ajuntament, el tema places el gestiona la Generalitat i el seu departament d'ensenyament, l'ajuntament fa la previsió de places necessaries i la Generalitat decideix on va cadascú...

Jo també tinc familiars a l'escola de Ca n'Alzamora, i l'escola està pensada per dos línies,... No és normal que en una escola on s'hi vagin ficant alumnes com sardines. Amb l'ensenyament/educació no s'hi juga.

L'institut, no feien l'institut-escola del 25 de setembre, ostres, projecte parat, per l'ajuntament? no, per la Generalitat.

i sí que hi ha temes molt importants en l'àmbit de l'educació, però hem de ser conscients fins on pot fer l'ajuntament i fins on fa la generalitat, la Mònica crec que molt no ho sap, bàsicament, perquè ella fa bandera de coses que no depenen de l'administració municipal.

Anònim ha dit...

Això que explico passa al Pau Casals, fa més d'un any que els van dir que el tirarien i el tornarien a fer... que possarien els nens a l'escola nova del Bosc.... i ja ha passat un any i ara Ensenyament diu que fins novembre res. Encara no han fet la nova escola del Bosc i els nens estan en barracons....i l'AMPA del Bosc també ho ha denunciat, això i altres problemàtiques que tenen en aquests barracons. Els pares del Pau Casals estan desesperats... no saben ja què fer... i està més que denunciat. Jo he estat present a una reunió amb la Regidora i una de les mares del Pau Casals explicava per enesima vegada el que està passant.. i la veritat, que fa pena.
I les goteres, també n'hi ha en un altre centre, i també està denunciat.

Si Ensenyament fes bé els deures no passaria res de tot això...Aquest any, us podeu imaginar cuantes persones han posat de primera opció el Pau Casals...molt poques, però que molt poques.
A la reunió,una de les mares em deia que canviaria la seva filla d'escola perquè patia per la seva seguretat. Que no li veia solució.

Si les escoles públiques que hi ha a Rubí, estiguessin totes en un mateix nivell, torno a dir, que no estaríem parlant que Ca n'Alzamora fos l'escola més sol·licitada.

Aprofito aquest foro per dir-li a la Sra.Alcaldesa que perquè poden només certs arbres de Rubí i no tots...és a dir.. si des de l'escola ca n'Alzamora es demana si us plau que podin els "falsos plataneros" que hi ha a tot el carrer, que aquest arbre en concret provoca moltes al·lèrgies, perquè ens contesten que no, perquè alla viu molt poca gent....
que si han podat els altres carrers propers és perquè les branques arriben a les finestres de vivendes.....
Si us plau, que hi ha molts nens amb al·lèrgies.... que no costa tant venir un matí i podar 6 arbres....que no afectarà a vivendes, però si a nens.

I per acabar, trobo a faltar a Rubí un diari alternatiu que expliqui el que el diari de l'Ajuntament no explica, perquè no interesa. Així sabríem el que està passant de veritat a la nostra ciutat.

Anònim ha dit...

Això que explico passa al Pau Casals, fa més d'un any que els van dir que el tirarien i el tornarien a fer... que possarien els nens a l'escola nova del Bosc.... i ja ha passat un any i ara Ensenyament diu que fins novembre res. Encara no han fet la nova escola del Bosc i els nens estan en barracons....i l'AMPA del Bosc també ho ha denunciat, això i altres problemàtiques que tenen en aquests barracons. Els pares del Pau Casals estan desesperats... no saben ja què fer... i està més que denunciat. Jo he estat present a una reunió amb la Regidora i una de les mares del Pau Casals explicava per enesima vegada el que està passant.. i la veritat, que fa pena.
I les goteres, també n'hi ha en un altre centre, i també està denunciat.

Si Ensenyament fes bé els deures no passaria res de tot això...Aquest any, us podeu imaginar cuantes persones han posat de primera opció el Pau Casals...molt poques, però que molt poques.
A la reunió,una de les mares em deia que canviaria la seva filla d'escola perquè patia per la seva seguretat. Que no li veia solució.

Si les escoles públiques que hi ha a Rubí, estiguessin totes en un mateix nivell, torno a dir, que no estaríem parlant que Ca n'Alzamora fos l'escola més sol·licitada.

Aprofito aquest foro per dir-li a la Sra.Alcaldesa que perquè poden només certs arbres de Rubí i no tots...és a dir.. si des de l'escola ca n'Alzamora es demana si us plau que podin els "falsos plataneros" que hi ha a tot el carrer, que aquest arbre en concret provoca moltes al·lèrgies, perquè ens contesten que no, perquè alla viu molt poca gent....
que si han podat els altres carrers propers és perquè les branques arriben a les finestres de vivendes.....
Si us plau, que hi ha molts nens amb al·lèrgies.... que no costa tant venir un matí i podar 6 arbres....que no afectarà a vivendes, però si a nens.

I per acabar, trobo a faltar a Rubí un diari alternatiu que expliqui el que el diari de l'Ajuntament no explica, perquè no interesa. Així sabríem el que està passant de veritat a la nostra ciutat.

Albert ha dit...

Crec que tenim sort de tenir un canal com La Petjada per conèixer la realitat de les persones i no la realitat que ens volen fer creure des de l'Ajuntament: l'estat de manteniment de les escoles, la qualitat dels acabaments de la Plaça de Guardiet, l'estat dels torrents i rierols de la ciutat, l'absència total de mesures per afavorir els desplaçaments sostenibles per la ciutat en bicicleta o a peu (750 places noves d'aparcament per cotxes, i jo pregunto: quants metres (no demano quilòmetres), quants metres de carril bicicleta?)

Continuem?

Ens veiem el 22 de maig a les urnes.

Anònim ha dit...

Albert, ara si que has dit una veritat ben grossa.
Tots a votar.
Per cert, vull dir que tot el que explico del Pau Casal és el que el seu AMPA explica a les reunions que fem amb l'Ajuntament. Jo no he estat i no ho he vist, però si que parlo en boca del que es queixen els pares davant l'Administració. I que aquell que diu que exagero, només dir-li que si ja està aprovat el enderrocar una escola per fer-la de nou.... petites reparacions no seran... m'explico?
I per cert, aquest matí parlava amb el Director de Ca n'Alzamora i em comentava que tot el que expulsen els arbres cau a la teulada de l'escola i que aquest hivern ha provocat una gotera en una de les classes. Es necessari podar.
I... així com tant critico, també he de dir que la setmana passada, vam recriminar a l'Ajuntament la falta de policies a les escoles. Doncs comentar que portem dos dies amb dos policies regulant el trànsit i la veritat que "ja era hora", la gent ha deixat de fer els incivismes que feient... Els veïns del davant de l'escola ja ens han felicitat perquè, realment, estaven cansats. Esperem que no sigui puntual i es mantingui aquest control.
"NO! A LES RETALLADES EN ENSENYAMENT"

Anònim ha dit...

Com ho saps Albert !!!!! El 22 tots a votar.
Tot el que he explicat del Pau Casals... parlo en boca dels pares i AMPA que diuen a les reunions amb l'Ajuntament. Jo no hi he anat, però a cada reunió expliquen desesperats la situació i fins i tot, et fa sentir malament a un mateix anar a parlar amb la Regidora de petits problemes que podem tenir nosaltres amb comparació amb el que estant visquen ells.
Avui parlant amb el Director de la meva escola (Ca n'Alzamora), tornavem a parlar de la poda dels arbres...i ell em deia que tot el que expulsen els arbres va a parar a la teulada i que això havia provocat una gotera a una de les aules... No és millor mantenir petites coses que esperar a una gran reparació?
I...el que diu que exagero... si Ensenyament ha aprobat l'enderroc d'una escola... creus que no deu passar tot el que he explicat? Si no fos tan escandalós, repararien els danys.... i no que està totalment aprobat l'enderroc i el nou edifici.
Per altre banda, així com critico certes coses, també haig de dir que després de les recriminacions a l'Ajuntament de la falta de policies a les escoles, per fi, portem dos dies amb dos policies, controlant el trànsit ... i la gent, ha deixat de fer incivismes. Esperem que es mantingui aquest control fins final de curs.

Anònim ha dit...

Hay que jo... que la policía no viene por la seguridad de los escolares, si no por las quejas vecinales de mal aparcamiento, anteponen el buen aparcamiento antes que la seguridad de los niños¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Desconec què passarà amb l'Escola del Bosc, si es farà o no es farà...però l'any que ve seran 3 cursos (P3, P4 i P5) en barracons i no veig viable el tema de compartir l'espai d'un hipotètic edifici nou de 2 línees amb el Pau Casals durant les obres d'aquest. S'ha de tenir en compte que els cursos P4 i P5 del Bosc pel proper any seran de 3 línees...queda per veure si pel nou curs P3 del proxim any també ampliaran les línees de 2 a 3....llavors, si que no queda espai pel Pau Casals.....
Els barracons en infantil no son cap problema, però, un cop els nens passan a Primaria és evident que necessiten més espai.
Polítics a l'atur!!!!