diumenge, 4 de maig del 2008

La il·lusió dels nens del Pinar

El barri del Pinar és per a molts rubinencs un barri desconegut. Per a uns afortunats, ha estat una gran oportunitat poder conèixer la realitat d'aquest barri. Per a molts, és un barri marginal, pobre, insegur, lleig, allunyat... Per a d'altres, un barri ple de cultures, tradicions, oportunitats, problemes, solucions, voluntaris, nens, nenes, adults, avis, països.... Un gran exemple de la il·lusió amb que s'afronten nous projectes és el que fa el Centre Compartir, una entitat vinculada a Maristes que treballa al barri des de fa molts anys. La Marina, una de les educadores socials que hi treballa, ha escrit aquesta notícia sobre la diada de Sant Jordi que m'agradaria compartir amb vosaltres:

Al barri del Pinar de Rubí, la diada de Sant Jordi va relacionar el cavaller, el drac, la rosa i la poesia, amb el ritme de Grease i els seus balls. Crònica i fotos.Un any més els infants i joves del barri del Pinar de Rubí han celebrat uns jocs florals ben especials amb el suport del Centre Compartir, obra social marista. No es tractava de cap concurs literari, sinó de gaudir una estona tot ballant i interpretant al ritme de la música de Grease! Així doncs al ritme de John Travolta i Olivia Newton-John, la pista del barri es va omplir de colors amb les faldilles de les més petites i el cabells engominats dels nens del centre. Els més grans del Centre també van voler col.laborar amb aquesta diada tan especial i van construir un cotxe a escala real que va animar als més petits a donar-ho tot a la pista! Finalment, quan van acabar les actuacions, que portaven moltes setmanes preparant, va aparèixer un drac xinès on tots, grans i petits, s’hi van encabir i van córrer al ritme de la música.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

jo vaig ser voluntària i va ser molt bonic!

Yáiza ha dit...

No vaig viure el Sant Jordi amb ells, els nens i nenes del Pinar, però he compartit amb ells les tardes de dissabte d'aquest curs, i és una experiència que no deixa indiferent a ningú. Jo no la canvio per a res.