dimecres, 7 de maig del 2008

Resultat enquesta: als rubinencs ens encanta el centre

Avui s'ha tancat l'enquesta que durant uns dies preguntava als visitants d'aquest bloc on us agradava anar a passejar. Doncs bé, una aclaparadora majoria (el 90%) opta pel centre de la ciutat per passar les seves estones de temps lliure. Entenem per Centre l'avinguda Barcelona, Francesc Macià, Maximí Fornés, Plaça Catalunya i Plaça del Doctor Guardiet, entre d'altres. Això demostra, doncs, i tal i com està demostrant aquest bloc a la notícia publicada divendres que Rubí necessita ja un centre peatonal. Seguidament, la segona opció preferida pels visitants del bloc, és el parc de Ca n'Oriol, amb un 15%. Aquest parc, "reformat" pel govern d'ICV i acabat per PSC+ERC+CiU, necessita un projecte molt més consolidat, no només arreglar la façana que dóna amb l'avinguda de l'Estatut. A més, caldrà estar atents com deixa el POUM aquest espai, esperant que no el trinxi amb més carrers i equipaments. La nova rambla del Ferrocarril amb només un 10% dels vots sembla que li costa fer-se un lloc entre els rubinencs com a destí per passejar. Segurament, el fet que no hi hagi cap botiga ni cap quiosc, fa que aquest espai estigui una mica mort. També un 10% va per altres zones de Rubí a passejar, i ningú va per l'entorn del Mercat. La veritat és que no és cap sorpresa, el cap de setmana aquesta zona és una zona morta. Ara que comença a fer solet, tots a passejar!

7 comentaris:

Ivan Moreno Vargas ha dit...

tal i com comentas el fet que no hi hagi cap establiment fa que no sigui atractiu passejar per la rambla, a mi no m'agrada gaire l'aire que se li va donar, però...

Anònim ha dit...

pues si el rubi necesita un centro peatonal como urgentmente.
esperemos que se decidan ya a hacerlo y se dejen de tantos estudios.

CENTRO PEATONAL YA!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Home, aquest entenem per centre te l'has tret una mica de la màniga no?

Jo potser seria una mica més generós i en comptes de fer dos carrers peatonals faria un espai una mica més laxe delimitat en el seu perímetre per l'estació dels FGC, la plaça de l'onze de setembre, la plaça figueras, la de l'Ajuntament, l'escardívol i la plaça Pep Rovira.

No t'agrada més aquesta idea de centre?

La petjada ha dit...

en resposta a l'ultim anònim, ja he dit que ''Entenem per Centre l'avinguda Barcelona, Francesc Macià, Maximí Fornés, Plaça Catalunya i Plaça del Doctor Guardiet, entre d'altres.''. La definio de Centre seria complexa, pero la que has donat tu em sembla molt idònia.

Anònim ha dit...

Crec que un centre peatonal és molt necessari per una ciutat com la nostra. No només per a que els ciutadans puguin passejar en el seu temps de lleure, sinó també per donar un petit impuls al comerç de Rubí.

A més, m’agradaria que es recuperessin els jocs i activitats que s’organitzaven per als infants els caps de setmana al llarg carrer major, quan aquest es converteix en illa de vianants.

Ivan Moreno Vargas ha dit...

el centre de rubí sempre ha sigut desde els ferrocarrils, fins la plaça del casino, és el passeig que sempre hem fet de més joves...

Anònim ha dit...

doncs jo penso que el centre de rubí hauria de ser peatonal, tancat als cotxes. Segur que llavors els botiguers farien més calers i el centre pendria vida, perquè ara fa pena! passejar per allà és menjar-se el fum dels cotxes a cada segon i quedar-te sord amb el cony de motos que hi passen.
Jo estic visquent a Utrecht i el centre està ple de vida, amb bars per pendre algu a fora, moltes botigues, genial! I de fet no cal anar tan lluny per veure això, Terrassa i Sant Cugat en són un bon exemple! Ens estem quedant enrera!!! Ajutnament espavila!

Mireia