dimarts, 27 de maig del 2008

"L'Ajuntament no paga": una trista història de dos rubinencs

Avui a La petjada ens fem ressò de la història de dos rubinencs que encara estan esperant cobrar per la seva feina realitzada al Nadal. Aquesta carta era el seu ultimàtum per tal de cobrar, però aquí la tenim. Us imagineu perquè?
*Per si algú no coneix aquesta Fira, organitzada per Rubí Cultura, llegiu això.

“L’AJUNTAMENT NO EM PAGA”
Segur que tots recordareu La 3a Fira de la Infància i la Joventut durant les festes de Nadal a Can Rosés. Aquesta fira evidentment la posa l’Ajuntament de la nostra estimada ciutat, així com els “treballadors”: joves estudiants, molts del quals necessiten els diners per poder pagar estudis o altres despeses importants.
Normalment quan un treballa és perquè necessita els diners i normalment els necessita el mateix mes, no al cap de mig any. Però sembla ser que a l’Ajuntament de Rubí celebren el Nadal fins ben entrada la primavera, és per aquest motiu que la gent que va treballar durant les festes encara no ha cobrat. Hi ha cap altra explicació??.
A part de que durant els dies de feina la organització va ser pèssima, per no dir patètica, el tracte que s’ha tingut per la gent que va estar treballant allà també ha estat de consideració zero. Pel simple fet de que siguem estudiants o joves no vol dir que se’ns pot prendre el pèl. I ha arribat un punt en el que ens hem cansat de tenir paciència, la qual ha estat molta i massa. En el nostre cas especialment, ja que estem vivint a l’estranger i ens és difícil anar a l’Ajuntament per “reclamacions” o instàncies.
Per començar no se’ns va fer contracte. Al gener se’ns va dir que a finals del mateix mes se’ns donarien els diners, però va arribar febrer i ni tan sols ens va arribar un mail amb explicacions. Quan vam enviar un mail demanant el diners ens diuen que la Generalitat encara no els hi havia enviat!!. Així doncs a esperar un mes més. El temps passa i enviem un nou mail demanant els diners. Ens demanen el compte i ens diuen que a finals d’abril tindríem els diners al compte bancari...no és cap sorpresa no veure ni un duro de més al nostre compte bancari. Al final vam decidir enviar un mail ultimàtum en què dèiem que si no se’ns ingressaven els diners enviaríem aquesta carta al diari. Bé, si esteu llegint això ja deveu saber com ha acabat la nostra història.
Amb aquesta carta esperem que l’Ajuntament s’espavili a pagar d’una vegada. I no només això; volem que la gent de Rubí sàpiga com funciona l’Ajuntament, que per certs actes té diners al moment, però no pels treballadors d’una Fira de Nadal. I esperem que el propi Ajuntament faci autocrítica i aprengui dels errors, totalment absurds i evitables, que ha comès en aquest cas. Desitgem que la gent que treballi per Festa Major no li passi el mateix, ni tampoc els que treballin en el futur per l’Ajuntament. Seria una llàstima que per culpa d’això no hi pugui haver ni fires ni festes majors (No Workers, No Party, que diria el Sr. Martini).

Mireia i Rubén (i sabent que tots els altres treballadors estan amb el mateix problema)


14 comentaris:

Anònim ha dit...

Això és vergonyós. Sense contracte?, increible....

Anònim ha dit...

Hola,

sóc la Mireia, l'altra afectada pel tema de la Fira de Nadal.

Només volia dir que per aquells que dubtaven quin disseny fer per a les samarretes de Festa Major d'enguany doncs és ben fàcil: l'Ajuntafems no em paga!!

Espero que quan vingui a finals de juny tindré els diners...no vull fer vagues de fam davant de l'Ajuntament!

I si, és vergonyós!

Mireia

Jordi ha dit...

Segur que el problema és que us han de pagar una fortuna i no saben d'on treure els diners... que ja se sap que 300 euros no s'aconsegueixen així com així!! ;-)

M'alegre que finalment ho hàgiu fet públic, jo no hagués tingut tanta paciència. De fet el que no sabia és que era sense contracte, cosa que trobo més greu. Perquè que no us paguin encara es pot donar les culpes a que ells ho volen pagar amb els diners de la gene i la gene no els hi ha donat encara... però quina excusa hi ha per "contractar" gent sense contracte? Cap.

Encara que la meva resposta a la primera excusa seria, doncs que us pagui l'Ajuntament i després que s'entenguin ells amb la Generalitat.

Apa-li, sort! I si a final d'any no us han pagat ja farem una recol·lecta entre tots els lectors. ;-)

Anònim ha dit...

si, jo tb ho penso que el problema el tenen ells amb la generalitat. NOsaltres no hem de pagar el "pato".

D'altra banda lo de no contracte és pk resulta que no érem treballadors sinó "voluntaris" i per això la generalitat ho pagava...no sé, un pollo que per mi té fàcil sol·lució però pels de l'Ajuntament és massa difícil.

Mireia

Anònim ha dit...

això és una pasada, i despres surt l'alcadessa, desde fa uns dies la lola...jajaja, al costat de les empreses (durex), donant suport i ella és la primera que maltracta al treballador??? vaga de fam colectiva...

Anònim ha dit...

Aquest problema ja és vell: un dia ja vaig veure una carta al Rubí Notícies amb aquesta queixa i, pel que es veu, l'ajuntament fa com el Martínez Soria: és "Don Erre que Erre", és a dir, ni cas...

Anònim ha dit...

quina vergonya d'Ajuntament que tenim! Doncs bé que ens cobraven als pares els 2€ de la entrada... Indignant i patètic!

Anònim ha dit...

Em sembla que aquest ajntament té dificultats per arribar a finals de mes. Algú sap quuè passa amb la nova biblioteca? Doncs que no tenen un duro per comprar el mobiliari (que deu ser 1 ó 2% del total que ha costat l'obra). A qualsevol empresa estarien tots despatxats.
Sense comentaris.

Anònim ha dit...

Soc el Moreno,

un altre treballador de la FIRA.

L'ajuntament de Rubi son uns estafadors y no ens podem quedar parats. Encara que ens paguin ara no ens podem quedar satisfets.
Mireia i Ruben em posare en contacte amb vosaltres per tractar de que ja qe l'ajuntament no ens escolta que ens escolti el poble.

Anònim ha dit...

quin moreno?

Anònim ha dit...

x quina raó desde fa més d'un mes no és poden mirar les actes de junta de govern local a la web de l'ajuntament???

Anònim ha dit...

Tranquils tots. Com que es veu que el que dóna diners als ajuntaments són les plusvàlues, quan comenci a tirar endavant el nou POUM ja us podran pagar. El POUM és amor.

D'altra banda, això de ser voluntari i voler cobrar no ho he entès mai.

Anònim ha dit...

no és que volguessim ser voluntaris, no crec que ningú que va estar allà ho fes per amor als nens en aquesta ocasió. Tothom anava amb la idea d'una feina, l'altra cosa és com l'Ajuntament organitza les fires i busca "voluntaris/treballadors". Si fos per mi hagués firmat contracte però per aquesta "feina" no hi havia alternativa que confiar en l'Ajuntament...

Mireia

Anònim ha dit...

Lo dels voluntaris ho deia per: "no érem treballadors sinó "voluntaris" i per això la generalitat ho pagava". És a dir que no veig lògica la deducció "voluntaris, per tant paga la generalitat".Si són voluntaris no hauria de pagar ningú i si ha de pagar algú, llavors no són voluntaris: ho fan per diners.

Una altra cosa diferent és el que us diguessin. Si van dir que pagarien, han de pagar.