divendres, 2 de maig del 2008

Veurem al juny la illa de vianants?

Fa uns mesos, Arés Tubau i l'equip de govern va dir que per la festa major, Rubí tindria illa de vianants. Va dir que seria la primera fase d'un projecte llargament reivindicat per veïns, ciutadans, polítics, comerciants... però també amb forces polèmiques. El POUM contempla la illa, l'estudi de mobilitat del RACC també, i molts partits polítics van apostar per aquest projecte en les darreres eleccions municipals.
El temps va passant i el tema sembla que estigui molt aparcat. Es comenta que ERC si que està treballant intensament en el tema, però, el govern del PSC no diu res sobre l'assumpte. Estem a maig i encara no s'ha fet cap presentació pública sobre el projecte, i, tenint en compte que l'Ajuntament fa les coses a poc a poc, em temo que l'única cosa que tindrem per Festa Major serà la zona peatonal de sempre per posar el mercat medieval. Vindrà el Rubífolk, i, cap a mitjans de juliol ningú s'enrecordarà d'aquesta promesa de l'Arés.
Sens dubte, la illa de vianants és un espai que la nostra ciutat realment necessita, per dinamitzar el centre de la ciutat, el comerç i fer d'aquest casc antic, una autèntica zona de passeig. Si penseu en qualsevol ciutat, ja disposen d'illa de vianants. Com sempre, a Rubí ens costa fer passos endavant, això sí, en donem molts enrere. Quant veurem la illa de vianants en ple rendiment? A veure si l'Arés es deixa passar per aquest bloc i ens comenta alguna cosa.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

JO sí que m'enrecordo de la promesa de l'Arés i t'asseguro que cada cop que, per la finestra oberta, sento el xivarri dels cotxes pel carrer m'en recordo més.

si no es compleix la Promesa, que diria que després el PSOE va reafirmar no crec que duri gaire temps al pis on visc doncs estic atacat dels nervis per la contaminació acústica!!!

Anònim ha dit...

Sí, el PSOE la va reafirmar.

No és un proposta d'ERC sinó de l'equip de govern.... És més Peiró va dir que ja havia encarregat Estudis..

Anònim ha dit...

es que llevan 6 años encargando estudios, es lo unico que hace este gobierno.
me voy a montar una empresa de hacer estudios porque se estan forrando con el Ayto. de Rubi.
NO QUEREMOS MAS ESTUDIOS, LO QUE QUEREMOS SON ACTUACIONES YAAAAA.

CENTRO PEATONAL YA!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Jo estic dessitjant que facin la illa peatonal, perquè m'agrada molt passejar sense sorolls molestos. Vull veure com la gent marxa en processò cap a l'Eroski de Sant Cugat i com tanquen totes les botigues per no haver de sentir les actuacions de pallassos que organitzen. Sense comerços encara seria més tranquil el centre i jo no m'estresaria tant.

Anònim ha dit...

para el ultimo anonimo, no se si tu comentario es ironico, pero lo que te puedo asegurar es que si hacen el centro peatonal la gente continuara iendo como ahora o mas, mucha gente va al eroski actualmente porque lo que necesita es poder pasear tranquilamente con la familia cosa que actualmente no puede hacer en rubi.
en otras poblaciones tambien eran reticentes a hacer los centros peatonales y ahora estan encantados.
seguramente habra personas, como tu , que si lo hacen peatonal no vendran por no poder llegar con el coche hasta la puerta de la tienda, ya que eso de caminar os representa un esfuerzo enorme, pero tambien te aseguro que a las personas como tu no las echaremos de menos.

CENTRO PEATONAL YA!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

ui sí! a Terrassa, Sant cugat, barris de Barcelona amb zona peatonal (sant andreu, gràcia, les corts...) han tingut que tancar tots els comerços perquè no hi poden aparcar els cotxes davant i en canvi la gent pot passejar tranquilament mirant els aparadors sense perill de ser atropellats, sorolls i fums! He vist una de manifestacions de botiguers arruinats per allí!!!

Els que marxaran en processó cap a l'Eroski seran els dels cotxes i motos escandalosos i ja em sembla bé que marxin, ben lluny!

Anònim ha dit...

el meu últim missatge i el s'ha solapat amb un altre... jo també contestava al Mr. Irònic

Anònim ha dit...

La ironia us posa nerviosos: això vol dir que no esteu segurs ni dels vostres propis arguments... A veure si sou capaços d'admetre les opinions dels que no pensen com vosaltres.

Ah, per cert: CENTRE PEATONAL, NO!!!!

Signat: El Paciente Rubinense.

Anònim ha dit...

D'arguments per a un centre peatonal s'en han exposat uns quants en els diferents debats virtuals que s'han fet. d'arguments en contra encara no n'he vist cap més que una suposada crisi del comerç local cosa que en altres zones peatonals com les que més amunt s'esmenten no s'ha produit. Jo puc admetre que hi ha gent que no vol el centre peatonal una altra cosa és que més enllà de la seva elecció personal pel cotxe tingui arguments, més enlla dels gustos personals, per raonar la seva posició.

Anònim ha dit...

es que a esta gente el unico argumento que les queda, es que no quieren caminar.
no tienen ningun otro.

CENTRO PEATONAL YA!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Este último anónimo, ¿lo ha escrito Carl Lewis o algún atleta parecido?