dijous, 5 de juny del 2008

L'Ateneu obre dilluns

Aquesta setmana ha estat una setmana polèmica a la Rubisfera. A banda de l'article que es va publicar a La petjada, amb més de 17 comentaris (14:20 5/6) i rèpliques entre l'Arés Tubau i en Cesc Gasulla, molts altres blocs s'han fet ressò d'aquesta polèmica (El Bioc, Rubíshow, Xavier Corbera, Arés Tubau, Salvem l'Ateneu...). Amb tota aquesta polèmica entre Ajuntament, Coordinadora d'entitats i sobretot la figura de l'exgerent, Cesc Gasulla, han estat en el punt de mira de molts dels blocs de la ciutat i han creat un gran nivell de participació a Internet, res extrany tenint en compte que estem parlant d'un edifici emblemàtic i punt de trobada de molts joves i entitats com és l'Ateneu.

Sense intenció de posicionar-me al costat de cap partit polític, com a rubinenc m'ha donat la sensació de que el PSC s'ha volgut rentar una mica les mans en aquest assumpte i ha estat ERC qui s'ha carregat el mort. Avui hem sapigut gràcies a El Punt que l'Ateneu torna a obrir les portes dilluns després d'una xerrada entre Jordi Peiró, Arés Tubau i Coordinadora, on es va decidir que l'Ajuntament assumirà la gestió d'aquest equipament a partir de dilluns.

Jordi Peiró i Arés Tubau van explicar que la coordinadora encara no ha justificat 10.000 dels 45.000€ corresponents a l'exercici del 2007 i que per això l'Ateneu no rep diners des de l'1 de gener d'enguany. Amb la decisió presa per l'Ajuntament es pretén garantir el dret dels tres treballadors perjudicats. Pel govern la tasca feta per la Cd'E ha estat correcta però s'ha confiat massa en la figura de l'exgerent, en Cesc Gasulla, a qui atribueixen la mala gestió econòmica que ha portat d'aquests diners públics.

Des del 2002 la Coordinadora ha convertit l'Ateneu en un punt de trobada de la ciutat i esperem que amb aquesta nova gestió l'Ateneu no perdi el seu segell identitari. Esperem que aquest conflicte es resolgui el més aviat possible i que cap de les persones implicades en tota aquesta història acabi ferida, tot i que una possible auditoria podria fer mal a més d'un (persones i partits polítics), segons s'ha publicat a alguns blocs.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Per cert, que a l'enquesta sobre el canvi de gestió de l'Ateneu hi faltaria una opció: M'és igual perquè no hi he anat mai ni tinc intenció d'anar-hi.

En aquest tema, com en molts altres, sembla que s'està donant per suposat que importa a molta gent, però què és molta gent en una ciutat de 70.000 habitants?

L'única xifra que donen al blog de l'ateneu és de 75000 usuaris l'any, però em temo que compten gent que repeteix com a usuaris diferents, com a les males estadístiques de les pàgines web.

Total, que potser li estem donant més bombo del que es mereix tot plegat.

O no, vés a saber.

La petjada ha dit...

gràcies Lluís, he posat aquesta 5a opció al llistat. Jo tampoc he anat gaires vegades a l'Ateneu, de fet ja vaig criticar en el meu primer post que potser caldria obrir aquest espai a tot tipus de col·lectius, perquè tots sabem que l'Ateneu estava fet a mides per a alguns col·lectius concrets...

Anònim ha dit...

Molt bé, que ràpid.

L'Ateneu de Rubí ha dit...

Bones,
lluis veig complicat que si no has anat mai a l'Ateneu estiguis en disposició de parlar de la seva gestió, dinamisme, funcionament....però si canvies d'opinió, L'Ateneu té un dossier on apareixen les més de tres-centes activitats que es fan al llarg de l'any i que surten en els mitjans de comunicacó escrits. A la teva disposició està, però en forma de detall, la mitjana de persones al dia és de 150-200, et serveix?
per altre part, Sóc Rubinenc efectivament per L'Ateneu passen tot tipus de col·lectius com ara dones adultes, infants, joves, població immigrada, persones de diferents ideologies i tendencies....el tema és que alguns com tu, estarieu encantats de convertir l'Ateneu en la Taberna del Tio Canya...vigila que se't veuen les tendències i l'estelada per darrera!!!

La petjada ha dit...

jajaja molt bo el darrer comentari. Jo no entraré en el joc de les desqualificacions personals, jo en aquest bloc em limito a comentar notícies i crear un espai perquè els rubinencs es puguin expressar.

Per cert, "ateneuderubi" (nose si ets Cesc o una altra persona), si em coneguesis millor no diries això de les estelades per darrere, diguem que m'estimo la bandera catalana però no l'estelada. Com ja he escrit, no em posicionaré políticament. Tots tenim dret a pensar el que volguem, només faltaria!

I ja de pas, no us poseu tots tant nerviosos!

Anònim ha dit...

"Sense intenció de posicionar-me al costat de cap partit polític" (La petjada, 2008)

Crec que l'últim comentari està fora de lloc.

"La petjada" mai s'ha posicionat pel que fa tendències polítiques, i només ha mostrat les coses tal com LES PENSA, de la manera més objectiva possible.


SI US PLAU, no barregem coses ni conceptes!!!

Algunes vegades molestaran a uns, i unes altres, als altres... però senzillament si alguna cosa em d'agraïr de la petjada és l'objectivitat amb les quals diu les coses!

Gràcies per la teva feina!

Anònim ha dit...

Ateneu de Rubí, i a tu qui t'ha dit que no he anat mai a l'Ateneu? Jo no ho he dit pas, llegeix bé, sisplau. El que passa és que se'm va ocórrer que a molta gent tant li fa el tema.

D'altra banda jo no he dit enlloc que la gestió sigui bona ni dolenta, ni res. O sigui que, una altra vegada, et recomano que intentis llegir bé.

Pel que dius de les dades. Jo no estic dient que siguin mentida. El que dic és que si una persona hi va cada dia, aquesta persona apareixerà en els 200 d'aquell dia, i en els 200 del següent... i hi serà 365 cops en els 75.000 del final de l'any. És una exageració, però ja va bé SI EM VOLS ENTENDRE. Ja està. Només això. És dolent? No. Però s'ha de tenir en compte.

Entenc que estiguis susceptible i tot això, però intenta no encolomar-me coses que no he dit ni he fet, d'acord?

Vinga, no t'hi cansis.

L'Ateneu de Rubí ha dit...

Tens raó Lluís, era una proposta que feies per l'enquesta, tota la raó.
I òbviament es parla d'usuaris o usos que fan persones que utilitzen els serveis que s'ofereixen en l'equipament i una persona pot utilitzar diferents serveis, els 75 mil usuaris és una dada de rendiment de l'equipament i de funcionament, en persones potser és parla de 10mil al llarg de l'any.
Sóc rubinenc et dono la raó del tema de l'estelada, ja que ERC l'ha guardat al calaix fins el 2014.
Però, la teva lectura sobre que l'Ateneu està fet a mides per a alguns col·lectius (crítica reiterada de la gent d'esquerra) o algun aplaudiment que has fet en aportacions de l'Ares en el seu bloc, que ara no puc reproduir aquí perquè està fora de servei de manera curiosa, fan que dubti de tot plegat.
I de nervis res de res, simplement comentem la jugada, no?
Vinga endavant!!!

Anònim ha dit...

perdona "ateneu" pero te estás equivocando... yo soy un rubinense catalán no hippie, no rastafari, no punkarra que no me puedo sentir nada cómodo en el Ateneu pq no soy como ellos. Soy pijo.. ¿y que? pues que no puedo ir al Ateneu... fuera guettos!

Pablo

L'Ateneu de Rubí ha dit...

Anònim gràcies per la teva radiografia però potser és una mica sesgada i només d'aquelles persones que gaudeixen d'una part de L'Ateneu.
Per altre part, L'Ateneu no escolleix a les persones, són les persones que escolleixen anar a L'Ateneu, nosaltres vetllem perquè tothom se senti respectant.

Per altre part, al bloc http://lateneuderubi.blogspot.com/ teniu penjada una interessant notícia....

Anònim ha dit...

Missatge pel Cesk ja que al blog de l'Ateneu no em deixa com a anònim:

- Demagògia: NO.
- Tornar els diners que deus: SÍ.
- Fuga't de Rubí: HAURIES DE.
- Demanar disculpes: HAS DE.
- Reconèixer els teus errors: HAS DE.
- Agrair-te la teva feina a l'Ateneu: HO HEM DE FER.
- Drogues NO i Ateneu SÍ.

Sergio

Anònim ha dit...

Trobo molt fort que la cosa hagi degenerat en penya demanant a altres s'en vagin del lloc on viuen. No tinc paraules per expressar la tristor que aquestes paraules gangsterils em provoquen... ho trobo molt fort!

Anònim ha dit...

donde compro maria y costo esta noche??? alguien m puede ayudar??