diumenge, 1 de juny del 2008

L'Ateneu està en coma...

L'Ateneu de Rubí, al carrer Xile, està en coma profund. El proper dijous 5 de juny s'ha convocat una manifestació a les 19h a les portes de l'Ateneu. Després del tancament del telecentre, el tancament de la única botiga de comerç just que ha tingut Rubí, i de la suspensió dels diversos tallers que es feien a aquest equipament, ara sembla que l'Ateneu tanca les seves portes definitivament, o almenys, fins que es trobi una solució al conflicte.
Pels qui no ho sàpiguen, l'Ateneu està gestionat per la Coordinadora d'Entitats de Rubí des de l'any 2002. En aquell moment, l'Ajuntament de Rubí li va atorgar la gestió a través d'un concurs públic per dinamitzar l'equipament, oferint serveis a la ciutadania i fent una gran tasca amb les entitats. Segons la Cd'ER, més de 75.000 usuaris cada any avalen la seva gestió, amb més de 300 activitats anuals. Aquest espai, però, rep una dotació per part de l'Ajuntament per tal de poder portar a terme aquestes activitats. El problema però és que segons sembla la Coordinadora té un forat econòmic força importants. Ells acusen l'Ajuntament de ser els causants d'aquest deute, declarant que l'Ajuntament encara no ha pagat les despeses de la Festa Major del 2007 i de la dotació econòmica d'aquest 2008. Segons la Cd'ER calen uns 4000€ al mes i sense aquests diners no es pot pagar al personal ni promoure les diverses activitats.
L'Ajuntament, però, diu que si que han pagat tot allò que havien pagat, i que totes aquelles subvencions que no s'han demanat de forma correcte o bé que mai s'han arribat a demanar, no es poden pagar.
Així doncs, això és un estira i arronsa que no se sap com acabarà. L'Ateneu ha de continuar amb la seva tasca, potser obrint-se més a alguns col·lectius socials poc representats actualment, i l'Ajuntament haurà d'assumir els seus errors i caldrà veure com es pot solucionar aquest conflicte. Sens dubte, aquesta Festa Major 2008 estarà marcada per aquest conflicte i això segur que esquitxa als diversos partits polítics, especialment als que formen part de l'equip de govern (PSC i ERC).
Per poder seguir tot aquest conflicte us recomano el bloc que s'ha fet per explicar l' "affair Ateneu".

22 comentaris:

Anònim ha dit...

jo sabia que la problemàtica de l'ateneu tenia data de caducitat, dit per l'alcadessa en reunions molt reduidas, i ho ha fet com volia tots al carrer i l'ateneu tancat... era questió de temps i de més vots fa un any... estava sentenciat...

anonim ha dit...

tot són mentides!... no us cregueu de la misa la meitat... escarbeu ben endins i veureu que no és or tot el que rellueix. La gestió de l'Ateneu és nefasta. La Coordinadora i un personatge en concret (conegut per tothom) té molt a veure amb els desajustos econòmics que hi ha. L'Ateneu és un bon projecte i ens hi hem de volcar però que no ens enganyin,... que sé del cert, que gran part de la culpa està dins mateix. Per donar una dada concreta dir que l'ateneu no tanca perquè l'ajuntament hagi dit de tancar-lo sinó perquè les treballadores han plegat perquè no se'ls hi pagava.

Anònim ha dit...

Tot són mentides menys el que jo dic! jajaja...

em sembla que les treballadores han fet vaga perquè no se'ls hi pagava perquè no hi havia d'on pagar perquè l'ajuntament no havia passat la subvenció no?... potser hauries de rascar una mica tu també anònim...

No dic que la gestió de l'ateneu sigui excel·lent ara crec bastant penoses les teves acusacions de desajustos econòmics a 1 sola persona. Més quan el projecte està participat desde tantes bandes...

No dius res de l'ajuntament... això és perquè suposo que no hi veus cap responsabilitat per part seva oi? Jo en canvi també havia sentit els rumors que comenta el primer anònim però clar suposo que per tu això ja seria escarbar massa i cansa oi? que fàcil tenir un cap de turc on apuntar-ho tot.

Anònim ha dit...

ep últim an`nim

"que sé del cert, que gran part de la culpa està dins mateix".

Això des d'un anònim és fàcil de dir, sobretot sense proves. La CdE diu les coses clares. Seria convenient que la resta de gent involucrada també ho fés (inclus vosaltres).

I si la gestió és nefasta, ho estarà sent des de fa 5 anys no? Fins ara no s'ha dit res?

I si haguéssim de penalitzar totes les gestions nefastes, no hi hauria ni un sòl partit polític que se'n salvés. a l'ajuntament només podrien manar ACR i PP.

Salvem l'Ateneu!

Anònim ha dit...

:(

Anònim ha dit...

No us creieu res de la coordinadora d'entitats... L'ateneu l'únic problema que té és la seva mala gestió!

Abans de manifestar-se haurien d'ensenyar a la ciutat les comptes de la gestió i ja veuriem com "no todo es oro lo que reluce"

Una abraçada

Anònim ha dit...

Salvem l'Ateneu... però de qui i de què? Dels que heu opinat en aquest bloc, algú es responsabilitza i vol donar la cara per la gestió feta?. Per què jo estic d'acord en salvar l'Ateneu, però salvar-lo de la ruina.

Si voleu saber més sobre aquest tema. www.xcorbera.cat

Anònim ha dit...

ERC está nerviosa pq saben q esto les va a hacer perder muchos votos... aunque está claro que hay que echar al rastas guarro tipo mojino escozío del Ateneu... si no sabe sumar, a la calle!

Pedro

Anònim ha dit...

l'ajuntament ja ha dit la proposta que ha fet a la Coordinadora: que la gestió passi a mans de l'Ajuntament, que les treballadores que fa 5 mesos que no cobren passin a estar contractades, i, d'aquí a finals d'any, decidir, també amb l'entitat, què s'ha de fer. Això és el que s'ha dit. Ni més ni menys.
No entenc perquè algunes persones amb color polític, i amb l'únic objectiu de desgats al govern, tenen tantes ganes que això peti. Si peta, petarà tot. I els únics que sortiran perdent seran la pròpia Coordinadora. Perquè el forat ecnòmic que hi ha és considerable. I això tots ho sabem.
Què és el més important? Que l'ateneu continui obert.

Anònim ha dit...

la primera frase de l'últim comentari ja ho diu tot... finalment doncs l'ateneu ha de ser controlat per l'ajuntament tal i com es perseguia desde feia temps.

Com diuen per aquí abans:

:(

Anònim ha dit...

A tot això... Què coi té a veure la Coordinadora d'entitats amb que l'ateneu sigui "ciutadà", com diuen. Vull dir, la CdER és l'única manera que l'ateneu sigui ciutadà? No és una mica prepotent per part de la CdER suposar això?

(No sé per què, però estic començant a fer-me enrera del meu suport a la CdER en aquest assumpte, hi ha alguna cosa que no m'acaba de quadrar.)

La petjada ha dit...

interessant article de l'Arés sobre el tema http://femxarxa.rubidigital.cat/rivorubeo

Anònim ha dit...

l'ares ara no deixa replicar al seu bloc, ella tira la pedra i s'amaga, mireu el q ha contestat

"El q passa és q potser no el comparteixo. O no el compartim. Et puc dir, q les q depenen d'àrees d'ERC si q tenen un criteri. I q potser a algú no li pot agradar."

jo pensava q l'ajuntament era només un, no una part erc i unaltre psc-psoe

de pena arés!!! millor calla i fes el q et toqui com a representant del teu grup, no la caguis si us plau, no pots dir ara que tu ets la megasupercrack i les teves subvencions son les més justes de tot l'aj i les altres no...

fes la comprovació de milions de pelas en subvencions esportives i culturals sense control... i pitjor sense justíficació...

pensa abans d'escriure com un gos enrabiat...

Anònim ha dit...

No, no, aquí només tira la pedra i s'amaga qui escriu sota un anònim, i es creu q així pot dir qualsevol cosa com per exemple q algú és un gos rabiós, q borda, i no sé quantes collonades més...
Doncs resulta que algun problema hi deu haver al bloc, però s'ha "penjat" i no em deixa contestar ni escriure ni a mi... O sigui q les acusacions no fan falta, perquè la 1a sorpresa jo mateixa. Ja miraré què passa.
de totes maneres, jo no he dit en cap moment q les nostres subvencions siguin de supermegacrac, ni les més justes. Tant de bo! Només dic q són unes i q tenen uns criteris. Com totes. Aquí i a tot arreu. I estan escrits a les bases. I els criteris es poden compartir o no. Però hi són. I no, per si algú no se n'havia adonat (????) l'ajuntament no és un de sol. Hi ha un acord de govern entre dos partits. I ens hem d'anar posant d'acord en coses. Això és la democràcia!! Arribar a acords.
Però, en fi, no sé què dir a algú q em diu, altra vegada, gos enrabiat. En tot cas gossa, però, és clar, potser sona massa fort, no????
Com he dit al meu bloc abans q aquest quedés en "coma", millor miau-miau q guau-guau.
Intentaré solucionar el tema...
Gràcies per deixar-me contestar aquí, ja q no ho puc fer al meu bloc!
Arés

Anònim ha dit...

Bones a tothom,

Primer de tot, patètic la banda d'anonims que són incapaços de posar el seu nom, potser se senten avergonyits de la persona que són,no?

Per altre banda, ha estat una nit llarga i he anat deixat informació en els diferents blocs que parlen sobre el tema.

Referent a les treballadores, una ha cobrat fins el dia d'avui i només manca una petita quantitat d'aquest darrer mes; un altre ha cobrat alguna col·laboració que ha fet i se li deun uns mil euros i la tercer se li deu una quantita aproximada de 1300 euros, aquesta és la realitat. El que m'extranya és que l'Ajuntament mostri aquesta sensibilitat vers a elles quan són col·laboradores (les dues que se'ls hi deu calers)del projecte i no treballadores ja que estan contractades pel mateix consistori a través de plans d'ocupació i sabeu el que això significa? Doncs que no es poden tenir altres retribucions, per tant no sé qui està cometent aquí ilegalitats.
I efectivament, la gestió ha estat nefasta en el darrer any, perquè negar el que és cert però jo malauradament no em puc fer responsable, com volen indicar alguns que tenen la boca molt gran, perquè la meva relació professional amb la Coordinadora va finalitzar al febrer de 2007 exactament fa 16 mesos. Des de llavors jo he contribuit com un voluntari més en aquesta nefasta gestió amb la resta de la junta de la Coordinadora.

I parlar de desfalcos com han fet JPS i ATP és sinónim de no dominar molt bé el llenguatge perquè difícilment es pot desfalcar allà on no hi ha però bé això ho s'haurà de determinar ara per via judicial perquè si aquestes persones tinguessin que pagar de la seva butxaca les injúries que diuen, s'ho pensarien dos cops abans d'obrir la boca però com les paguem entre tot doncs BARRA LLIURE!!!

Finalment, anònms que sabeu tant,també sabreu que estem parlant del darrer projecte que queda en peu encara que va neixar sota l'àntic govern d'ICV, pel camí han anat caient tota la resta però aquest encara es resistia al genocidi Zocialista....això ha significat entrebancs en materia de serveis, assistència, millores, renovació dins de l'edifici de L'Ateneu que tots heu pogut gaudir; una campanya sistemàtica d'aillar a la Coordinadora davant la resta de regidories i tallar l'aixeta de possibles aportacions $ de les regidories governades pels Zocialistes; fomentar el desprestigi sistemàtic donant una imatge que no correspon a la realitat; la prohibició de desenvolupar activitats, actes, celebracions...amparant-se en les queixes del veïnat; no divulgar la feina que es desenvolupa des de L'Ateneu a través dels mitjans públics quan es un espai municipal; no rebre la informació que reben la resta d'entitats per evitar la participaciò de la Coordinadora (mai hem rebut per exemple la convocatòria per presentar-se als bars de festa major, aquesta és la transparència del Consistori?)... i podria seguir línies i línies però,amb això vull dir que un conveni és cosa de dos i com podeu veure la mala gestió de l'ATeneu també està present en les responsabilitats de l'Ajuntament, JPS ha fet bé els deures?
Cesk

Anònim ha dit...

Mireu. Estic fins als collons que la gent carregui contra els anònims només perquè són anònims. Si diuen bestieses d'acord, però sinó deixeu-los tranquils.

Voleu fotre el putu favor de fer cas de les idees i no dels noms ?

(Nota: estic deixant de fumar, suposo que es nota)

Anònim ha dit...

ares, cesk and company...

jo al igual que tu soc lliure de dir qui soc o no, cosa que no et recrimino al posar tu el teu nom, quina credibilitat pots tenir si entras com anònim, el posar el teu nom, això ja et dona més dret que a mi???

en fi "lo dicho" ares torno a dir el mateix sento vergonya, com pots encara seguir amb arguments tant vanals i ridículs, tu llegeixes el que escrius??? o tu pensas el que escrius???, mira...
"I no, per si algú no se n'havia adonat (????) l'ajuntament no és un de sol."

si us plau, això ratifica el que penso, no saps ón estàs, cara a la gent hi ha un ajuntament només, és una màquina que va en una direcció, i quan no hi estàs d'acord és trencan el pactes i adeu, però mentrestant hi ha un de sol, quantes generalitats tenim 3??? la de erc, la psc-psoe i la ic???
situat, has tingut un any i pel que veig encara no saps on estàs...

i cesk, si creus que tens arguments legals per posar la denúncia pertinent fes-ho però les amenaças entelades quedan molt malament, i pagui qui pagui, jutjat de rubí i prou, però no vulguis allunyar l'atenció, la teva gestió ha sigut nefasta i assumeix el que et correspongui "machote"...

apa una salutació per tots,

anònim...

Anònim ha dit...

Els ànomis sempre i quan siguin respectuosus i no ofenses personals. Tothom és lliure d'opinar anònimament, però insultar sota l'anonimat, com a mínim és moralment reprobable.

Anònim ha dit...

Completament d'acord, Xavi.

Anònim ha dit...

http://femxarxa.rubidigital.cat/node/view/id/1020
http://femxarxa.rubidigital.cat/node/view/id/954
http://femxarxa.rubidigital.cat/node/view/id/842
http://femxarxa.rubidigital.cat/node/view/id/831
Crec que el que li passa al bloc de l'Ares és que li falla la pàgina d'entrada i el comentari de l'Ateneu. A la resta de comentaris que ha fet anteriorment, com veieu en els links superiors, no hi ha cap problema per accedir. No es pot accedir per manca de permisos.

Anònim ha dit...

ufffffffffffffffffffffffff
TONGO, TONGO TONGO ARÉS!!!!!

Anònim ha dit...

si és de vergonya la censura ha arribat a ca l'arés, jajaja

jo us deia massa gran el càrrec i la pressió per algú que no està preparat i no sap per on va, o si??? ballant "al son de los sociatas"...

s'ha vist el plumero de l'arés