dimecres, 30 de juny del 2010

Un atropellament mortal provoca grans retards a FGC

Un atropellament mortal a Sarrià se suma a la vaga d'ahir i avui de FGC, dos dies horribilis pels usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat
Les línies de Barcelona-Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat estan circulant amb greus problemes avui, però no per culpa de la vaga, sinó per l'atropellament mortal d'un home a l'estació de Sarrià. Segons indiquen algunes primeres fonts, un home hauria caigut a la via just quan un tren arribava a l'estació per causes que encara es desconeixen, tot i que alguns usuaris estan dient a Twitter que s'ha vist com l'home es tirava. De moment, una de les dues vies no es pot utilitzar ja que cal esperar a l'aixecament del cadàver per part del jutge. Això significa que hi ha un tren cada 30 minuts en les línies S1 Terrassa i S2 Sabadell i que el temps de viatge és considerablement més llarg. Al canal Rodalia.info de Twitter, diversos usuaris expliquen que els trens estan aturats en diverses estacions i que els retards són considerables.

Aquests problemes a FGC se sumen als que van patir ahir molts ciutadans, degut a l'incomplement dels serveis mínims. Així doncs, entre les 7 i les 9 del matí d'ahir, i les 6 i 8 de la tarda, els piquets van impedir la circulació del 50% de trens que haurien d'haver circulat. A l'estació de Rubí van ser importants les aglomeracions, i alguns rubinencs van tenir problemes per arribar a Barcelona o tornar a casa. Avui, en canvi, sí que s'han complert els serveis mínims. D'altra banda, a la línia 1 de Rodalies, també s'ha atropellat un home aquest matí a Badalona.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Los trabajadores de FGC son patéticos... llevan muchos años viviendo del cuento!

Mireia ha dit...

1. No acabo d'entendre la vaga. Evidentment ningú vol que li treguin el 5% del sou, això ho entenc. Però penso que en el punt que estem ara actualment no es tracta de mira per a un mateix quan et toquen la bossa, es tracta de demanar, en conjunt, un canvi del sistema, de com funcionem: perquè hi ha crisi? com hem arribat fins aquí? realment abaixar el sou de la gent ajudarà? potser a curt termini, però no a la llarga. Si s'han de fer movilitzacions que sigui per demanar un canvi de debò, i no perquè ens mantinguin el sou i continuar tan tranquils com fins ara.

2. I ahir (28/06), si no pensaven fer serveis mínims ho podrien haver avisat abans, per tal de que els usuaris busquin alternatives, no un cop tothom havia validat el bitllet. Llevar-se d'hora per arribar dos hores més tard del previst emprenya molt.

Anònim ha dit...

cuanto hijo puta hay suelto.
viva la lucha obrera.

Anònim ha dit...

viva la lucha obrera però no entre obrers sino contra el capital no? és a dir contra la patronal...

per cert això d'obrers... mmmmm algú sap quan cobra un revisor dels FGC perquè a mi m'han comentat que poden arribar als 2000 € (!!!) i clar, per lucha obrera a mi em ve una altra cosa al cap no pas mantenir sous com aquests a penya que s'està fumant el cigarret a la porta de l'estació de tren...

Anònim ha dit...

eso eso ir en contra de los que hacen huelgas!!!!! en vez de ir contra los que nos gobiernan de esta manera tan penosa, que así está este pais. Yo no conozco el caso de los trabajadores de los FGC así que no voy a decir cosas como "me han dicho que cobran 2000euros" o "llevan muchos años viviendo del cuento", ya que eso es injusto por vuestra parte ya que no conoceis de primera mano el tema. ¿2000 euros? pues si se los gana no hay ningún problema, está trabajando, ¿cuanta gente no trabaja o lo hace en negro y cobra ayudas públicas? eso sí es una vergüenza. ¿que viven del cuento? ....¿porqué? ¿en que te basas para afirmalo? es muy fácil hablar por hablar. Lo que no puede ser es que mientras no nos afecten las cosas a nosotros no pensemos en los otros, eso es ser un egoista y así nos va a todos. Lo que no puede ser es que les bajen un 5% el sueldo POR LA CARA y encima les obliguen a hacer unos servicios mínimos abusivos, y nsotros exigiendo que el fgc llegue a la hora de siempre y bla bla, así nos va con esta manera de pensar. Yo conozco el tema de la sanidad pública (Y NO SON FUNCIONARIOS) y les han bajado ottro 5% el sueldo por decretazo.....y hay personal que no cobra ni 1000 euros haciendo horarios de mierda y con contratos por horas!!!! y encima les obligan a asumir más trabajo porque hay más immigración que requiere servicios y encima no amplian personal!!!! es un asco de pais y un asco de dirigentes, todo va igual de mal. Pues encima les hace hacer unos servicios mínimos ABUSIVOS (por ejemplo urgencias al 100%, osea como siempre, ¿alguien se cree que más del 15% de las visitas a urgencias son urgencias? porque no lo son), y la gente que no conoce el tema encima se queja porque le cambian de día la visita. Tendría que ser ilegal bajar el sueldo a un trabajador, NI UN SOLO CENTIMO, ¿pero para que están los convenios? ¿y los derechos de los trabajadores? ¿y los sindicatos? Pues eso, que no vayamos contra los trabajadores sino contra los políticos de pacotilla que tenemos, ya que otro día te puede tocar a ti.

Mireia ha dit...

Als anònims 2 i 4.
Jo no dic que no s'hagi de lluitar pels drets del treballadors! evidentment que s'ha de fer! però penso que la forma en la que els treballadors dels FGC ho han fet no és la més adient. A tots els treballadors públics els hi han tret el 5% del seu sou. Perquè ells han de fer la vaga apart? és que són més importants que la resta? no faríem més força tots junts?
Com ja vaig dir anteriorment, el problema no és el 5% o no. El problema és: com hem arribat fins aquí? (perquè durant els anys de vacas gordes tothom ha fet el que li ha donat la gana). Com podem aguantar el cop de la millor manera? de veritat el 5% de retallada és la solució? com podem evitar en el futur aquesta situació? el governs realment han triat les millors opcions per sortir del pas? no sóc economista, però tinc la sensació de que no.
Per tant, torno a repetir: cal un canvi en general, no només queixar-se just en el moment que et toquen la butxaca. Calen manifestacions, repeteixo, calen, on es demani un canvi del sistema, que no acabin pagant el pato els de sempre i on s'intentin evitar situacions en les que estem ara. Començant per una millor gestió.
Per tant, jo no dic que els "obreros" no hagin de queixar-se, dic que hi ha millors maneres de fer-ho. I més si anem tots a una (la unió fa la força). Potser és que la societat encara no està preparada per a una cosa així, i caldrà arribar a límits pitjors per tal de que la gent es mobilitzi.

Per últim, no cal insultar si un té una opinió diferent.