dissabte, 26 de juny del 2010

Minut de silenci al pregó per recordar a la rubinenca morta a Castelldefels

Minut de silenci al pregó per la mort d'una jove del barri del 25 de Setembre en l'accident de tren de Castelldefels
El pregó de Festa Major protagonitzat per Albert Sans ha recordat a Janela Lizeth Luna, una rubinenca de 16 anys alumne de l'IES Duc de Montblanc que ha estat víctima de l'accident ferroviari que va tenir lloc a l'estació de Platja de Castelldefels de Rodalies durant la revetlla de Sant Joan, un dels accidents més greus de la història del ferrocarril a l'Estat. En total, 12 persones van perdre la vida. Una amiga seva, Norma, també equatoriana i veïna de Les Torres, es troba hospitalitzada a la Mútua de Terrassa amb una fractura als dits d'un peu i, afortunadament, fora de perill. A banda d'aquest homenatge al pregó, ahir a la recepció oficial també es va recordar a la víctima. A més, les banderes onejaran a mig pal durant els quatre dies.

D'altra banda, Carme Garcia Lores i Albert Sans han protagonitzat el pregó de Festa Major, el primer que es fa un dissabte al matí. Sans ha parlat de l'Esbart, de la necessitat de que els rubinencs sentin la seva ciutat i sobre la crisi econòmica.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

mi pésame a la familia

Anònim ha dit...

Jo també voldria expressar el meu condol a la família.

L'estació d'FGC de Rubí també té seriosos problemes de seguretat en els trens que arriben de BCN i Sant Cugat a les hores punta.

L'andana és estreta i les escales mecàniques es col·lapsen perquè no són capaces d'assumir el volum de gent que baixa del tren.

Es tracta d'una estació que és relativament nova on sembla que no es va tenir en compte el volum de gent que utilitza aquesta estació a l'hora de dissenyar-la.

Anònim ha dit...

per l'ultim anònim......perquè ataques ara a l'estació de Rubi? et recordo que aquesta tràgica mort es deguda a una infracció que és multada per l'actual llei i és un acte d'incivisme per qui ho fa. A l'estació de Rubí, com a qualsevol estació del mon, si baixes a les vies quan passa un tren et posses en perill de mort. Avui mateix un home ha mort a l'estació de Sarria, totes les estacions estàn malament dissenyades?
Aquestes morts son un cas tràgic, i més quan era gent tan jove, però no em d'oblidar que han sigut per una imprudencia de tots ells, no es just donar culpes als altres. Si algú creua les vies del metro en comptes de donar la volta per les andanes o creua per una autopista en comptes de fer us d'un pont sap que pot patir un accident.

Anònim ha dit...

stic totalment d'acord amb tu en que els fets de Castelldefels van ser deguts a una imprudència per part dels joves que van creuar la via i les conseqüències ja les coneixem tots.

Pero, per altra banda, crec que no es pot deixar de denunciar el perill que suposa baixar a l'estació d'FGC de Rubí ja que les andanes són estretes pel volum de gent que baixa del tren i les escales mecàniques no poden assumir tota la gent. A vegades es triga fins a tres minuts a desallotjar les andanes, amb el perill que això suposa per la gent que espera.

Simplement això, potser no era aquest l'espai on comentar-ho. Em sap greu si t'ha molestat, però crec que aquestes qüestions s'han de denunciar abans que algú pugui prendre mal.