dimarts, 29 de juny del 2010

Un mal any pels bars de l'Escardívol

Els efectes de la crisi econòmica i els canvis en la Festa Major respecte a altres anys fan caure els ingressos de les entitats amb bar
Els rubinencs han sortit al carrer i han viscut la seva festa gran com sempre. El correfoc, la ballada de gitanes, el mercat medieval, els espectacles del Parc del Castell, la fira... s'han omplert de gom a gom de nens, joves, adults i grans. Tot i això, no tothom ha viscut igual d'intensament la Festa Major d'enguany. Un dels col·lectius més damnificats per els canvis de dates d'aquesta edició han estat les entitats que disposen de bar a l'Escardívol. Així doncs, segons han comentat algunes entitats durant aquests dies, els ingressos seran molt més baixos si els comparem amb els d'anys anteriors.

El fet que divendres a la nit no hi hagués festa a l'Escardívol (la segona nit amb més assistència) va fer perdre una gran part del pastís. A més, la nit golfa de dissabte va ser molt més fluixa, amb dues orquestres que no tenen el mateix reclam que els grans concerts. Això va fer que l'esplanada de l'Escardívol no comptés amb tants rubinencs. Les esperances es tenien dipositades en la nit de diumenge i els concerts de Mishima i Macaco. Malgrat que Macaco va aconseguir reunir milers de persones, tant bon punt va finalitzar el concert a les 2 de la matinada, molta gent va marxar ja que dilluns molta gent treballava o tenia exàmens. Això va perjudicar el nombre de vendes dels bars de l'Escardívol.

Tal com han comentat algunes entitats, potser també s'han notat els efectes de la crisi en les vendes. Així doncs, algunes persones han preferit fer menys consumicions o bé optar per productes més barats, com per exemple canviar un cubata per una cervesa. Per a algunes entitats, el bar de l'Escardivol suposa la major font d'ingressos de l'any, mentre que per d'altres és només un petit complement al seu pressupost anual.


10 comentaris:

Anònim ha dit...

en general ha habido mucha menos gente

Anònim ha dit...

Pero esque es normal, acabar una festa en dimarts... a qui se li acut. A més a més, la música de la nit golfa casi ni es sentia...

Ahir al Pau Casals van fer concerts i em vaig passar una estona i crec que tot i els imprevistos va ser una de les millors activitats de festa major (crec que ho va fer AMR). Van portar grups molt bons i amb un pressupost moltíssim més baix que a l'Escardivol.

Si en comptes d'orquestres portessin grups així, segur que aniria molt millor, haurien de parlar amb les entitats que mouen grups de música, sinó ja es veu, és un fracàs.

AMRrero ha dit...

Protem anys dient això a l'ajuntament, però no es fien de nosaltres, pensen que no tindrem èxit i que no vindrà ningú, però bueno, en fi, que els hi piqui un pollastre, nosaltres fem la nostra. Només que ens deixéssin fer, ni els necessitaríem...

AMRrero ha dit...

Volem demanar disculpes pels problemes que vam tenir amb els tiradors de cervesa (resposabilitat de l'empresa distribuidora) i amb l'enllumenat (responsabilitat de l'ajuntment). Cada any passa igual, i creieu-nos, nosaltres ens caguem més en tot que la gent que vol beure i no pot.

Ho sentim.

Anònim ha dit...

Pel que dieu, es podria pensar que el propi ajuntament no li interessa que la nit jove tingui èxit i posi pals a les rodes perquè no acabi de funcionar com els dèficits en la infraestructura de la llum...

Anònim ha dit...

segun tengo entendido el Ayto. envio una cuadrilla para que pinchasen las ruedas a los distribuidores de cervezas.

Anònim ha dit...

yo escuché que el ayuntamiento estuvo haciendo vodoo para que las cervezas perdieran el gas

Marta ha dit...

sí... quin xou amb les cerveses!! tot i així, vull felicitar-vos, gent d'AMR. Realment els concerts del Pau Casals de dilluns van ser un dels millors actes de la Festa Major d'enguany.
Jo també he tingut la sensació, aquest any, que hi ha hagut molta menys gent en general a tot arreu. Evidentment un dels factors (per la nit) era que la gent treballa o té exàmens i molts/es no van poder gaudir de la nit del diumenge ni la del dilluns. Però durant el dia també vaig tenir la sensació que aquest any érem menys... pot ser?

AMRrero ha dit...

Us en podeu enfotre tant com volgueu, però la culpa de que l'enllumenat fallés VA SER DE L'AJUNTAMENT i, a més, JA ÉS EL SEGON ANY QUE PASSA! i ha passat en altres concerts que nohan estat el barrakuda. Si no us agrada us hi podeu fulles, però no vacil·leu al personal i no feu servir la demagògia, jo en cap moment he dit que lo dels tiradors de cervesa fós culpa de l'ajuntament, sí en canvi dels distribuidors.

Tampoc dic que a l'ajuntament no li interessa que la nit jove tingui èxit, l'únic que dic és que els hi importa un pito, sempre els hi hem importat un pito.

AMRrera ha dit...

Tot i les complicacions (llum, cerveza, pluja...)un any mes em demostrat que el Barrakuda Festival funciona i k a la gent li agrada veure bona musica i tambe aposten per grups rubinencs.

Tant jo com els meus companys de l'associacio d musics estem satisfets amb el caliu de dilluns i agraim a tots els que es van passar pel barrakuda k ballessin, k s'ho passesin be i k disfrutessin amb els grups k vam portar.

Perque això es el que ens fa aixecar-nos i l'any k be tornar a lluitar per una festa major alternativa i una aposta pels grups rubinencs k cada cop son més.

Gràcies i fins el proxim barrakuda (esperem k amb mes dies i amb mes presupost ;) )