dijous, 10 de juny del 2010

Sant Cugat 7 - Rubí 1

Sant Cugat estrena una nova estació de FGC a Vollpelleres mentre que Rubí encara reclama una segona estació a La Llana
7 a 1 no és el resultat d'un partit futbol, sinó el nombre d'estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Sant Cugat i les que té Rubí. El passat dissabte, el president de la Generalitat José Montilla va inaugurar la nova parada que satisfarà els habitants d'aquest nou barri (encara pràcticament buit). L'estació està situada entre les parades de Sant Cugat i Sant Joan, del ramal de Sabadell. A Vollpelleres s'aturaran tots els trens de les línies S2 Sabadell i S55 Universitat Autònoma. Tot i això, aquesta inauguració es va veure marcada per una protesta sindical dels treballadors de la companyia, que es van queixar de les retallades que patiran els seus salaris.
Així doncs, des de dissabte, Sant Cugat disposa de set estacions (Hospital General, Mirasol, Sant Cugat, La Floresta, Valldoreix, Vollpelleres i Sant Joan) mentre que encara no és segur que a Rubí es construeixi la tan reclamada estació de La Llana, que ja preveu el POUM i que ja està inclosa en el Pla Territorial Metropolità. Malgrat aquestes primeres bones notícies, encara no s'ha donat mai cap data concreta (almenys de forma pública).
Mentrestant, els rubinencs podran optar per agafar el tren a Rubí o bé per desplaçar-se fins als aparcaments d'altres estacions. La nova estació, que s'ha presentat com a intercanviador entre Rodalies (línia R7) i FGC, també disposa d'aparcament, de pagament. Les tarifes seran reduïdes per als habitants de Sant Cugat, però encara no ha quedat clar quin serà el preu d'aquest aparcament per la resta. De moment, Rubí continuarà esperant la segona estació del municipi. Segurament, un municipi de gairebé 75.000 habitants (pràcticament igual a Sant Cugat) se la mereix. Caldrà esperar, molt?

14 comentaris:

Anònim ha dit...

si no me equivoco después de la estación de Terrassa la de Rubí es la 2a en número de usuarios, así que una razón más para que se vea la gran discrimiación que hay desde siempre con Rubí. Lo peor de todo es que tenemos una estación de Renfe prácticamente sin uso por lo alejada de la ciudad, la poca frecuencia de trenes y la mala conectividad en horarios con el centro. ¿que hasta cuando tendremos que esperar para ver la 2a estación en Rubí? pues yo esperaría sentado, porque con suerte la vemos en 15 años.

Anònim ha dit...

Luego los políticos nos hablan de la necesidad del uso del transporte público...¿y a qué narices esperan a poner mínimo una segunda estación en Rubí? una ciudad con 75mil habitantes y sólo hay una estación???? Tenemos a unos ineptos por políticos, sólo hay que ver que en Terrassa ahora están alargando la linea..¿un poco tarde no?

Anònim ha dit...

qué esparais con la gente que tenemos gobernando?
pero ,nada, cuando lleguen las elecciones a seguir votandolos total aquí lo unico que interesa es que hagan una fiesta major a lo bestia lo demás da igual.Y el gran problema es que los que nos gobiernan lo saben.

Anònim ha dit...

El problema que veo yo con la nueva estación es que mientras que las estaciones de sant cugat van siguiendo el trazado que ya hay, para nuevas estaciones en Rubí se debería cambiar el trazado, porque debería haber una en la zona norte, otra en el pinar, y otra en st.jordi parc o por allí cerca.

lo que es una aberración es hacerla, como quieren nuestros políticos (PSOE+ERC), en la llana, a no ser que se justifique por el numeros de personas que van allí a trabajar, porque lo único que significa eso es que van a urbanizar esa zona tarde o temprano y se la van a cargar...

I una cosa para el último anónimo: Tu hablas de eso de la fiesta mayor como si la gente que se ha posicionado a favor de la "nit golfa" hubiese dicho una gran incoherencia. A parte de lo que la nit golfa representa para las entidades, las quejas con la fiesta no van por la "cantidad" de fiesta, sino por la calidad de fiesta. Las fiestas de una ciudad deberían ser sobre todo autogestionadas por los ciudadanos, y al ayuntamiento debería solamente dar soporte a las entidades que organizan cosas, exceptuando cosas como el espectáculo pirotécnico. Nada más. Toda la pasta que se gastan en músicos lo podrían tocar los músicos que hay en la ciudad, que le cobrarían mucho menos o nada. Podría haber espectáculos de circo de gente de la ciudad, podría haber teatro, podrían haber muchas cosas y sí, aunque tu te quejes la fiesta de esta ciudad necesita un cambio. Si te molesta que la gente se queje por eso, simpemente no te quejes, pero es una razón importante y sí, ya sé que en tiempos de crisis el paro es más importante, etc, etc. Pero si nos olvidamos de las otras cosas nos la meten doblada los políticos, desmontan el tejido social del pueblo, se ocupan de que la gente en vez de crear alternativas se vaya al bar... No digo que sea lo más importante, pero es una opción muy válida por la que protestar, y no veo por qué razón has de echar mierda encima de la gente que se lo trabaja. Es normal que la gente quiera nit golfa, lo que no es tan normal es la quieran con "macaco" o "mishima", preferiría que fueran unos wiracocha, unos radioactivitat, etc....

Anònim ha dit...

Què voleu, a Sant Cugat hi ha calers i molts interessos al darrera i a Rubí no! A banda de què la mobilitat de Rubí és la que és... autobusos amb recorreguts llarguíssims que no arriben a tot arreu; cada cop es pot agafar menys el cotxe; carrers tallats o en obres; l'estació saturada... Al final aconseguiran que anem a peu a tot arreu, però perquè serà la única manera de desplaçar-se! Per quan algú amb lògica al capdavant de tot plegat?

Anònim ha dit...

per altra banda Sant cugat està creua per dos línies de FGC i Rubí només està creuat per una i en poc tram. rubí, com a molt, podria tenir 2 parades. no més.

i si comarem.

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Amb 2.370.000 viatgers anuals, l'estació de Rubí és la tercera que més viatgers aporta a la línia del Vallès, darrera de la de Plaça Catalunya (4.860.000) i de Sant Cugat (3.738.000). Terrassa aporta 2.262.000. (dades de la memòria 2008 d'FGC, amb la crisi econòmica potser han baixat una mica degut a la reducció dels desplaçaments per motius laborals)

El fet que Rubí només tingui una estació suposa que aquests 2 milions i pico es concentrin en una sola instal·lació amb els conseqüents problemes de saturació d'andanes, tant per pujar com per baixar del tren. Qui no s'ha esperat fins a 3 minuts per poder arribar a les escales mecàniques alguna vegada? Trobo que l'estació no està ben dissenyada i això que és relativament nova: els recorreguts per accedir a les andanes són llargs, les andanes estretes...

La segona estació a la Llana no crec que sigui tant prioritària com ho seria l'intercanviador de l'Hospital General que permeti accedir a Renfe de forma més ràpida que les actuals línia d'autobús de Rubí, que no està coordinada amb l'horari de pas dels trens (i això que només n'hi ha un cada hora...)

Nemo ha dit...

D'acord amb Escardívol... L'actual (i única) estació de Rubí està mal dissenyada i les sortides de les andanes són francament insuficients. Les arribades a Rubí solen fer-se molestes, quan no una mica angoixants. Em pregunto en què pensaven els que ho van plantejar així i els que hi van donar l'aprovació... I ademés, cua per passar el bitllet per la màquina, gràcies als que no paguen.

També estic d'acord en qüestionar la utilitat real d'una nova estació a la Llana. La idea de l'intercanviador a l'Hospital General sembla molt més útil.

Anònim ha dit...

El tema del disseny de l'estació de FGC és clar. En tots els estudis de FGC surt aquesta conclusió. Estan estudiant el tema però la solució és molt complicada.

Canviar el traçat dels FGC és super- complicat. no s'ha fet a casi cap lloc i val una pasta de la hòstia. A part d'expropiacions, derrumbaments de cases i pisos etc.


L'estació de la Llana és molt necessària, ja que la zona de l'estació actual és massa densa com perquè funcioni bé la convinacio cotxe+tren. Cal una altre estació.


Respecte els intercanviadors,no té res a veure amb la FGC la Llana. és barrejar naps i cols. Són temes independents. El pla d'infrastructura de la generalitat en planteja dos, un a Hospital generla i l'altre a Vullpalleres, però és el Ministeri de foment que posa les noves estacions de RENFE on li bufa sense tenir en compte les peticions de la Gene.

adjujnto
http://www.transportpublic.org/component/content/article/56-general/986-la-nova-estacio-dfgc-de-volpelleres-sestrenara-sense-enllac-amb-renfe-perque-foment-no-ha-fet-els-deures

Nemo ha dit...

Per l'últim Anònim: com es pot accedir als estudis que esmentes d'FGC?

Sobre l'estació de la Llana: el que dius té sentit. Els projectes, doncs, impliquen la construcció d'aparcament(s) o es confia senzillament en l'espai lliure que hi hagi a la zona, mentre n'hi hagi?

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Precisament per la densitat de població és el que facilita l'èxit d'una estació de ferrocarril!! Hi ha molta més massa crítica per utilitzar la infraestructura que si la tens allunyada del nucli urbà i obligues a fer un viatge (sigui en cotxe, bus o bicicleta)

A mi em dóna que l'estació de la Llana, salvant certes distàncies, podria ser una reedició del gran nyap de l'estació d'AVE del Camp de Tarragona: enmig del no-res (quanta gent que treballa al Polígon aniria en transport públic?),no hi ha vivendes a prop i sense comunicació en transport públic.

Considero que s'hauria d'apropar tant com sigui possible a les zones residencials de Plana del Castell-Sant Jordi Park.


Pel tema de l'estació actual jo he escrit diverses sol·licituds pel que fa al mal disseny de l'estació i el perill que suposa desallotjar les andanes en hores punta.

Mireia ha dit...

La creació d'una estació a la Llana seria la excusa perfecte per començar a construir a tort i a dret per Can Ramoneda i voltants...a Rubí calen millors comunicacions, sí, però cal estudiar-ho bé abans de fer qualsevol cagada i que, realment, l'estació de tren que es construeixi serveixi d'alguna cosa i es faci servir tan com la que ja tenim dels FGC.

Anònim ha dit...

el problema és que estem parlant de coses tècniques sense saber-ne.

La mobilitat, la ubicació de FGC, el cost d'alguens actuacions són temes tècnics. Els tècnics que escriviu aquí, no us ha passat mai que algú parli de temes que vosaltres domineu com si fós una cosa que la opinió de tothom fos igual.

n'hauriem de ser conscients.

ruben ha dit...

Jo trobo correcte una estacio a la llana, la gent que per nassos ha d'agafar el cotxe per anar a l'estacio seria genial a la Llana, sempre i quan facin un parking nomes per a usuaris del fgc, validant els tiquets de fgc o amb algun altre sistema...
No tenim res a Rubi pq ens queixem per tot i aixi ens va...hi ha massa "listillo" que no entenc com no esta a la NASA...