diumenge, 19 de juny del 2011

Brussel·les multarà Rubí per abocar aigües residuals

>> El tribunal de justícia europeu considera que Rubí i 17 municipis catalans més aboquen aigües sense la suficient depuració
El rierol de Can Xercavins
Rubí i disset localitats catalanes més encara aboquen aigües residuals sense depurar als rius o al mar d'acord amb els estàndards europeus segons publica El Punt i l'e-Notícies. La Comissió Europea considera que les aigües abocades no havien el·liminat correctament els bacteris i virus nocius per a la salut i el medi ambient. Per això, el tribunal de justícia europeu imposarà sancions a aquests municipis, entre els que es troben Terrassa, Manresa, Banyoles o Tortosa, entre d'altres. De fet, Catalunya és la comunitat autònoma amb més municipis multats. Tanmateix, cal tenir en compte que el tema de l'aigua és competència de la Generalitat de Catalunya i, per tant, hauria de ser l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) qui assumís aquestes multes. Tot i això, cal recordar que recenment el conseller Lluís Recoder va afirmar que l'ACA es trobava en una situació de "fallida tècnica".
Aquest procediment judicial arriba després de tretze anys d'avisos per part de la Comissió Europea, situació límit que ara ha obligat a Brussel·les a dur a terme aquestes denúncies. Concretament s'està vulnerant la normativa comunitària vigent des de 1998. De moment, es desconeix si l'Estat espanyol podrà recórrer aquesta decisió ni quina seria la multa que haurien de pagar aquests divuit consistoris, entre ells, el nostre. 

11 comentaris:

El meu comentari ha dit...

Doncs l'ACA no té ni un duro...i ara toca pagar aquesta multa??? sí que anem bé...

Anònim ha dit...

L'ACA rep de tots aquells que aboquen aigua un cànon (impost), l'aigua abocada ha de tenir unes característiques DBO, DQO, sals, color, ... I ells s'encarreguen de que sigui així, la competència s de l'ACA, no?

Anònim ha dit...

al final ACR sempre té raó en tot el que denuncia

Anònim ha dit...

Si el tractament d'aigües residuals és responsabilitat i competència de l'ACA, per què hauria de pagar la multa l'ajuntament de Rubí?

Un altre tema és per què s'ha consentit, per exemple, que el rierol de Can Xercavins estigui com està durant tant de temps. És un d'aquells temes dels quals podria ser instructiu poder-ne saber la història completa...

Anònim ha dit...

També seria interessant conèixer les industries i abocadors que es troben més amunt que aboquen residus il·legals sense control.
Perqué deixem que destrossin el nostre entorn???
A elles se'ls podria reclamar la multa no?

Anònim ha dit...

Si no fuera por Europa aquí aun estaríamos con taparabos en cabernas...nos llevan 100 años en educación.

Anònim ha dit...

ACR no té sempre raó. Molts cops si.

Albert ha dit...

Molta gent ha pogut comprovar d'un temps ençà com la riera ha començat a poblar-se de fauna que fa un anys era inimaginable: ànecs, conills, serps, etc. Considero que des de l'Ajuntament es podria posar en valor aquest espai de la ciutat que sovint queda oblidat i marginat. Si en properes dates es celebra l'aniversari de les riuades del Vallès, podria ser un bon moment per aquest canvi de mentalitat de la ciutat de Rubí envers la riera.

Per exemple, quan es faran caminades per la llera de la riera per descobrir-la i conèixer la fauna que hi viu?

Anònim ha dit...

Quan no foti la catipen que fa ara, i no hi hagi rates com senglars com hi són ara, que poden portar 1000 malalties, suposo que aleshores es farà.

Albert ha dit...

És veritat, també hi ha senglars...

Anònim ha dit...

Si tienes la suerte que no pasen coches, por la noche el canto de ranas es bastante espectacular.