dimecres, 22 de juny del 2011

Un informe policial vincula ICV-EUiA a les protestes dels indignats del Ple d'investidura

>> La coalició ecosocialista demana "responsabilitats tècniques i polítiques" i assegura que aquest fet trenca "qualsevol tipus d'entesa de la gent d'esquerres"
Un informe policial signat per l'inspector en cap de la Policia Local de Rubí, Miquel Pedrosa, i repartit en junta de govern el passat divendres, ha encès els ànims en el sí d'Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa. Segons va dir Marta Ribas en roda de premsa dilluns a la tarda, l'informe va ser encarregat pel portaveu del PSC, Manuel Velasco, arran de la protesta que el moviment dels indignats va dur a terme a les portes de la biblioteca durant l'acte d'investidura de l'alcaldessa. Marta Ribas considera que és un informe "de policia política" i que és "un intent de criminalització del moviment 15M de la nostra ciutat". La portaveu d'ICV, acompanyada de Martín Pretel (EUiA) i Francesc Hinojosa (ICV), va explicar que a l'informe apareixen noms de persones que la Policia  vincula al partit i que haurien estat les responsables d'agitar els ànims entre els manifestants, que van escridassar als regidors i van fer picar les cassoles durant més de dues hores.
La coalició considera que són acusacions "greus, falses" i que, segons Ribas, "demostren la poca professionalitat de qui signa l'informe, el cap de la Policia Local de Rubí". Per això, demanen que l'equip de govern faci una rectificació pública i que depuri responsabilitats tècniques (Pedrosa) i polítiques (Velasco). Martin Pretel ha explicat, però, que sí que és cert que alguns membres vinculats a la coalició estaven manifestant-se però que, en qualsevol cas, "ho feien a títol individual". Tanmateix, alguns dels noms que apareixen a l'informe policial no tenen res a veure amb el partit o bé són incorrectes, segons van declarar. A més, Ribas i Pretel van explicar que els seus partits continuaran implicats en aquest moviment "sempre que es treballi democràticament i sense violència". Ribas considera que estem vivint un moment de tensió social, atur i retallades, fet que motiva que els ciutadans s'indignin i que "qualsevol càrrec polític ha d'acceptar que se li diguin coses". "A nosaltres també ens van escridassar", va afegir.
Pretel, Ribas i Hinojosa durant la roda de premsa (Foto: La petjada)
Aquesta denúncia pública ha causat gran indignació entre els membres d'ICV-EUiA que, consideren que és un intent de "criminalitzar-nos" i que "serveix com a excusa per no parlar amb nosaltres". Aquest informe coincideix en un moment on s'estaven duent a terme converses per dur a terme polítiques d'esquerres a Rubí. Segons Ribas i Pretel aquest fet "dificulta, i molt, qualsevol tipus d'entesa de la gent d'esquerres". La coalició considera que si això succeix l'alcaldessa i la gent del seu equip "no estarà fent cas al que demanen les bases del PSC i la majoria de rubinencs".
Resposta del govern
En declaracions a Ràdio Rubí, fonts municipals han aclarit que es tracta d'un informe "independent i professional" i que en cap cas s'havia pensat a fer públic, negant així que es tracti d'un informe amb interessos polítics. L'Ajuntament estaria treballant amb tots els partits polítics en la redacció d'un text on es lamenten els actes d'aquell dia.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest informe és conseqüencia de l'enrabiada de l'alcadessa quan va sortir del ple de la biblioteca i la dedicatòria que ens va fer als que allà ens trovabem.

Anònim ha dit...

aquestes fonts municipals que diuen que un informe firmat pel l'inspector en cap de la Policia Local de Rubí és "independent" però en canvi que unes persones vinculades a un partit que participen d'un acte de protesta no ho són d'independents? vale, i jo vaig i m'ho crec... no he vist l'informe però si és això que es diu fa mooooolta pudor.

Per altra banda, ICV no pot estar participant en un moviment que és apartidista per definició. En tot cas alguns membres del partit participen en el moviment però això no vol dir que ICV o EUiA estiguin participant com a partit en les assemblees perquè llavors és per fer-s'ho mirar. Si ICV i EUiA consideren que com a tals estan implicats en els indignats que ho diguin a les assemblees a veure que n'opina la resta de la gent perquè em sembla que en aquest punt no hi estarem d'acord.

Anònim ha dit...

Hi ha algun partit que vol estar a dins i a fora de tot. Diuen que també a ells els van escridassar i insultar, i a sobre resulta que alguns eren del seu partit; potser que demanin hora a algun especialista. Té raó el segon anònim quan diu que el moviment és apartidista per definició; també ells han de controlar que no els manipulin i depurar alguns elements amb una vena agressiva indiscriminada, que només els pot perjudicar.

FAVR ha dit...

Soplan malos vientos, y hay que cobijarse lo antes posible.
El poder Subyuga, y quien a buen árbol se arrima (árbol de ocho ramas) buenos sueldos le cobijan y colorín colorado con Rubí hemos topado

Anònim ha dit...

La veritat ho veig de lo mes normal, no fa falta que cap inspector ho digui, tothom que vulgui veure les coses com son ho pot veure per si mateix. Com actua sempre icv vers temes similars? Tothom hem llegit les coses que Marta ha donat suport en aquest blog, a més icv sempre fa costat a moviments ocupes per expemple, encara que van en contra de la legalitat, però a ells els hi dona igual: fan costat a coses així per polpulisme però desprès viuen de la politica igual que la resta de partits. Pura demagogia

Ara resulta que la policia menteix, mantracta a la població, etc si si el que vosaltres digueu! aneu a pastar fang home!!

Anònim ha dit...

No només ICV i EUiA volen fer seu el moviment 15M, sinò també ACR.

Vigileu moviment que us utilitzaran amb el royu del comunisme i del "reset".
Si vas a una mobilització i pertanys a un partit polític (membre actiu), si fan un informe pot ser que hi surti el teu nom i la teva relació amb el partit polític.

Però jo pregunto, els noms que surten a l'informe, hi eren o no hi eren a la mobilització? Són de ICV-EUiA sí o no?

si les respostes són sí, ho sento, però l'informe potser no diu totes les veritat, però tampoc hi diu cap mentida.

Sra.Ribas, qui no vulgui pols que no vagi a l'era, o si va a l'era, que vigili les formes per embrutar-se el mínim possible.

Anònim ha dit...

ja ja ja ja........

Anònim ha dit...

Porque no publican la lista? Y los cargos que se atraibuyen a las personas de esa lista? En cuanto a apoyar movimientos okupas: y??? No soy joven, y los apoyo, y mi concepto de "legalidad "es otro, y nada tiene que ver con una okupacion. Para mi lo ilegal es no preocuparse por las necesidades dela gente, las básicas digo, las que hoy vemos como privilegios cuando son derechos inherentes a la persona. Mirar para un costado ante la miseria humana, eso para mi es ilegalidad. Sin colores, sin slogan partidistas, todo esto me da igual. La realidad es una sola: la gente esta indignada y lo demuestra, ya no calla...ya no aguanta, ya no sobrevive!

Anònim ha dit...

Cuidado movimiento 15M que los comunistas son el mismísimo diablo que lo único que quiere es el mal, le encamta hacer el máximo daño...

Desde luego que hay gente que le falta un poquito, pero solo un poquito.. Lo que tenemos ahora mismo es lo bueno, verdad??? vampiros que en época de crisis, recortes en sanidad, educació y en las pensiones se suben como el que no quiere la cosa el sueldo con todo el morro del mundo. Vergüenza me da de que es este pais no hayan más indignados en las calles protestando por esto.

Al resto, que decir.. la manipulación es el arte por excelencia que lo utilizáis al tun tun sin más, y eso se ve y se nota. Os guste o no lo que está pasando es un cambio que no se puede evitar, la gente ha dicho basta. Os quejáis del movimiento ocupa, tenéis todo el derecho del mundo de hacerlo no son (ya que yo no pertenezco a este que quede claro) como vosotros que no permitimos más ideas o otras formas de hacer. Alguién me puede decir que se ha canseguido desde la legalidad?????
Que yo sepa históricamente todo lo conseguido a sido organizado desde la ilegalidad.

Josep M. ha dit...

Amb aquest nivell de debat, amb insuls i anonimats no es pot participar
Josep M. Pijuan Utges

Anònim ha dit...

molt ben dit, sr. Pijuan, però permeteu-me que faci servir l'anonimat només per dir una cosa: em produeix una immensa tendresa la gent que es pensa que ens farà enrere la por al que els poderosos poden fer-nos i encara més els que ens volen avisar del que ens volen fer els partits d'esquerres... per ingenus que sigueu, suposo que no ho sereu tant com per no adonar-vos de que nosaltres no ho som, no? em sembla que ja us hem donat unes quantes pistes de que no ens mamem el dit...

Anònim ha dit...

La meva petita opinió és que és molt trist que acusin a un partit a posta per criminalitzar-ho, está clar que els indignats també han escridassat al partit, com també que la gent d'aquest partit ha participat a títol individual, només faltaria que no ho poguessin fer!!!!

crec que està molt bé que hi puguin participar com una part més del moviment, molts que anem a les assemblees ja sabem que son del partit però crec que s'han comportat i participat a nivell individual.

el trist és tornar enrere a informes político-policiales como antaño! y que la prepotencia com actua un govern que no accepta crítiques de ningú! i que intenta carregarse poder al partit més crític.