diumenge, 5 de juny del 2011

El moviment dels indignats a l'Oasi Jove

>> El programa de Ràdio Rubí va entrevistar a un dels rubinencs més actius de l'acampada de la ciutat i a una indignada de Terrassa

Dissabte 4 es va emetre l'últim programa de la temporada del magazine L'Oasi Jove de l'emissora municipal. En aquesta edició es va analitzar àmpliament el moviment 15M. Javi Lechón, un dels membres més actius de l'acampada de Rubí va explicar les raons que han portat a desenes de rubinencs a sumar-se a aquesta iniciativa, va parlar dels seus objectius i va relatar quines són les accions que duran terme els membres de l'assemblea de Rubí. Fins ara, han dormit algunes nits a la plaça del doctor Guardiet i organitzen cassolades a la plaça de la Nova Estació cada divendres, entre d'altres accions.
A més, una oient del programa, Rebeca Jabonero, va donar el seu testimoni sobre l'acampada de Terrassa, on ella hi col·labora activament. A les portes de l'Ajuntament s'hi han arribat a sumar dues-centes tendes de campanya. Finalment, un altre dels temes tractats va ser la càrrega policial en motiu de l'intent de desallotjament de l'acampada de plaça Catalunya de Barcelona.
D'altra banda, l'Oasi va recordar els millors moments viscuts durant la temporada, va fer un repàs a idees esbojarrades per aquest estiu i va animar als rubinencs a passar unes bones vacances d'estiu. Aquesta tercera temporada ha batut rècords absoluts de participació. Així doncs, el programa en el que van participar els actors de Polseres Vermelles ha estat descarregat més de vuit mil vegades des de La petjada de Rubí, als que cal afegir-lis aquells que ho han fet a través de la web de Ràdio Rubí o bé en directe a través de la ràdio. Moltes gràcies a tots!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La pena es que no va ser un espai parcial, la imparcialitat del que s'esposava deixava clar des d'un inici la postura de tots plegats.
D'altra banda crec que si aquest moviment es queda només en uns quants joves que acampen dies i dies amb tendes en un espai públic i reclamen de tot sense cap mena de serietat ni objectivitat, aquest moviment finalment quedarà en mans dels de sempre i no s'arribarà a res en clar.
Esperem que no sigui així i tant de bó surti d'aqui gent disposada a portar endavant iniciatives series i treballades amb seny i molta ambició, i no uns quants antisistema i ocupes que fan de la queixa continua i la desobediencia per norma el seu estil de vida, sense aportar res a la resta dels ciutadans.

Anònim ha dit...

Si no volem generalitzar (que sempre és dolent) no podem dir que tots els indignats són antisistema o són ocupes, ja que no és així.
I si volem generalitzar, "la resta dels ciutadans" només espera que els altres els resolguin els problemes, perquè no se'ls hi veu massa als actes de protesta que es fan, oi?

D'acord en que aquest tipus d'accions no es poden quedar en acampades on es proposa un regitzell de reclamacions sense cap ni peus i d'acord en que, per poder desenvolupar aquest canvis, és necessari fer les coses d'una altra manera, però la crítica per la crítica, sense parar esment als motius finals (que si no ens afecten ara a tots, ho acabaran fent en breu) només serveix per desprestigiar un moviment que ja fa temps que s'hauria d'haver produït i que és molt necessari, vista la classe política que patim...

Anònim ha dit...

Com bé diu l'ultim anònim generalitzar es sempre dolent.
Bé, això ha de èsser per totes dues bandes, i es per això que no es pot dir que tots els acampats son persones pacífiques, netes i amb ganes de canviar i millorar la societat. O tampoc es pot dir que tots els polítics son uns corruptes. O tampoc es pot dir que tots els banquers son uns lladres.
Podria omplir això amb decenes d'afirmacions que s'han fet desde persones afins al moviment, pero crec que ja queda prou clar el que vull dir. El que no pot ser es que aquest moviment critiqui el que diuen altres d'ells quan ells critiquen a tothom, o que no acceptin que es generalitzi amb ells quan ells ho fan continuament amb la resta.
Menció apart està el lema 'democracia real'....el qual menysprea a la societat democràtica en la que vimim tots, de la qual ells gaudeixen i gràcies a la qual s'els hi deixa fer el que fan. Aquest jovent per sort no ha viscut èpoques anteriors a Espanya i no viu en règims autoritaris com millions de persones al mon.
Diuen que els politics no els representen ¿i a qui representen ells?