dijous, 9 de juny del 2011

Dissabte s'investirà com a alcaldessa Carme Garcia

>> La candidata socialista inicia el seu tercer mandat sense cap pacte estable. Les negociacions amb CiU i ICV-EUiA no han fructificat fins al moment
Dissabte 11 la biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà el ple de constitució del nou ajuntament per al proper mandat 2011-15. Amb tota seguretat Carme Garcia Lores (PSC) rebrà els vots suficients com per proclamar-se alcaldessa de la ciutat per tercera legislatura. Tot i això, la configuració del nou Consistori quedarà a mitges ja que, de moment, els vuit regidors socialistes governaran en solitari i quedaran lluny dels 13 edils que marquen la majoria absoluta. Tot i que el PSC ha establert contactes amb la resta de formacions polítiques, de moment, no ha quallat cap pacte estable.
El Partit Popular, segona força a la ciutat amb 6 regidors, ha descartat qualsevol tipus de pacte per diferències importants en el programa electoral. A més, el pacte amb la formació liderada per Mònica Querol no agradava ni a la pròpia militància socialista ni segurament hagués estat gaire ben vista per la ciutadania rubinenca. Així doncs, les negociacions han anat més encaminades a formar parte amb ICV-EUiA o CiU. Segons han confirmat ambdues formacions no s'ha arribat a cap pacte fins ara.
Pel que fa a Convergència, Núria Climent ja ha fet pública la seva decisió de mantenir-se a l'oposició per poder construir un projecte diferenciat de PSC i PP amb la voluntat de guanyar a les urnes l'any 2015. Tot i això, no es descarten pactes puntuals en matèries importants de ciutat. Segons ha pogut saber La petjada, però, sí que havien existit negociacions serioses i fins i tot els convergents havien demanat encarregar-se de les regidories de Cultura i Comerç. Els convergents votaran dissabte a Núria Climent com a alcaldessa.
D'altra banda, Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida també s'ha reunit amb l'equip socialista i ha mantingut converses formals. Per als ecosocialistes liderats per Marta Ribas, un pacte d'esquerres és la millor opció possible i per això es decanten per treballar conjuntament amb ERC i ACR. Tot i això, de moment no s'ha arribat a cap acord estable però sí s'està treballant en un document marc farcit de propostes que garanteixin el progrés de la ciutat. ICV-EUiA ja ha confirmat que facilitarà la investidura de Carme García el proper dissabte.
ERC, fins ara soci de govern del PSC, es manté al marge de cap pacte. Els dos regidors d'Esquerra serien necessaris per arribar a la majoria de 13 regidors si PSC pactés amb ICV-EUiA o CiU, però de moment els independentistes quedaran a l'oposició i no han expressat públicament les seves preferències per un tripartit d'esquerres o per un de caràcter més nacionalista.  Alternativa Ciutadana de Rubí, en canvi, descarta qualsevol tipus de pacte i ha dit que preferirien un govern en minoria dels socialistes. Per a ells, un punt innegociable és la questió de les retribucions econòmiques de regidors, càrrecs de confiança i grups municipals.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Se rumorea que han habido negociaciones entre PP, CiU y ACR. En total serían 12 concejales. No es un mal pacto. Monica alcaldesa!

Anònim ha dit...

Monica alcaldesa? Vinga va!!! siusplau!! una mica de seny!!

Anònim ha dit...

ACR impossible de negociar amb aquests partits!!!!Bulo!!!!

Anònim ha dit...

quines tonteries això de pp-acr. Ni caso.

Per mi tot es redueix amb preferencies de pacte i les ganes de pactar.

PSC prefereix pactar amb CIU en minoria, sinó no tinc molt clar si prefereix PSC-IC o PSC-IC-ERC. Li interessa pactar però no a qualsevol preu.

IC crec que prefereix PSC-IC-ERC que PSC-IC però no estic molt segur.Li agradaria governar però es senten còmodes a l'oposició, especialment si no PSC governa amb minoria i es pot pactar.

CIU no té gaires ganes de pactar amb PSC tot i que té una posició de privilegi i podria aconseguir bastantes competències. Crec que estan escarmentats d'altres cops.

La major incògnita és ERC. No tinc molt clar si prefereix pactar o oposició, em sembla que més aviat prefereix governar. Pactant, crec que es decanta cap a tripartit però no ho tinc clar.

ACR i PP descarten pactes.

Esteu d'acord?

Anònim ha dit...

Home... no massa. ERC crec que estarà a l'oposició. També es pot construïr una ciutat des de l'oposició.
Iniciativa els veig amb afanys de manar, tot i que diria que estan escarmentats de pactar amb els socialistes.
Ciu crec que són conscients que tenen prou poder com per poder "dirigir" des de l'oposició.

Personalment, em decanto per un govern en minoria. res de pactes que després els facin anar contra els seus principis. Que cadascú voti segons cregui en cada decisió que s'hagi de prendre.

Crec que d'aquesta manera funciona millor la democràcia. Que t'hagis de "currar" cada cosa que proposis perquè a la majoria de regidors els sembli el més correcte. Res de pactes falsos que després votes allò que no vols.

Ruben ha dit...

A mí tampoc m'agradaria un pacte, d'aquesta manera es veuria realment com treballa el més votat, en aquest cas el PSC, l'anterior mandat PSC+ERC no es veia que demanava cadascú i qui treballava més...així que govern en minoria i tots a treballar per Rubí!!!

Anònim ha dit...

Sobre paper la teoria es molt bona, però desprès a la pràctica es unaltre cosa.
Si es mana en minoria normalment no s'aconsegueix avançar tant a una ciutat, ja que l'oposició en aquest pais SEMPRE vol que es desgasti el govern per arribar ells al poder, i mai veuen bé el que diu el govern, tot ho critiquen quan en veritat moltes vegades ells farien el mateix.
Una oposició responsable que miri pels ciutadans i no pels seus propis interesos de partit NO EXISTEIX en aquesta clase política corrupte, vividora i vergonyossa que tenim.

FAVR ha dit...

Una vez que se elija la Alcaldesa con la abstención de la mayoría de partidos se darán los siguientes pasos.
1º)- Ya constituido el cartapacio municipal lo primero que se hará sera la recolocación de los "popers" del partido que han perdido sus sillones en otros Ayuntamientos o en la desbandada que se producirá en Diputación y hay que buscarles sitio para que sigan viviendo de la sopa boba.
2º)- Una vez arreglado el 1er punto se pasaría a la negociación donde se integrara CiU, sumando 12 regidores y haciendo acuerdos puntuales con cualquiera de las otras fuerzas, en función del tema que se trate en cada momento.
Hay cuatro años pero no tardaremos mucho en verlo.
El tiempo da y quita razones y aquí las razones son ..........
A un panal de rica miel 2000 moscas acudieron y una vez colocados sus problemas acabaron.....

Anònim ha dit...

BENGA, MAÑANA TODOS CON CARMEN QUE ES MU VUENA ALCARDESA, TODOS HA HARROPARLA QUE LLA LE AN PREPARAO LA CAMA

Anònim ha dit...

No em són gaire simpàtics els socialistes de Rubí, però em sembla meravellós que aquesta colla de creguts i yuppies amb barretina de tres al quart d'ERC de Rubí es quedin a l'oposició. Com a govern han fet tres o quatre cosetes inacabades i punt. Ara, això sí: molta xerrameca i molta foto a la premsa, que a més no els ha servit de gaire. Per cert, us aposto el que vulgueu a que dintre de no gaire l'alcaldessa tancarà la Botiga turística de Rubí (o la deixarà sota mínims) per estalviar i treure's de sobre una de les rèmores d'ERC. I això només serà el principi....

Anònim ha dit...

El més segur de tot és que aquesta serà la darrera legislatura de l'alcaldessa, i tinc clar que l'acabarà abans de termini.

Anònim ha dit...

Aprended a escribir palurdos analfabetos.