dilluns, 27 de juny del 2016

Els tres aparcaments soterrats de la ciutat obriran les 24 hores del dia

>> Els pàrquings de les places Onze de Setembre i Salvador Allende també estaran oberts a la nit, una de les històriques reivindicacions de ciutadans i restauradors

Bona notícia per a la mobilitat a la ciutat. I és que l'Ajuntament de Rubí ha anunciat els aparcaments soterrats de les places Onze de Setembre (99 places) i Salvador Allende (230 places) romandran oberts les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any ben aviat. Segons explica el Consistori, les negociacions mantingudes amb l’empresa concessionària de totes dues instal·lacions, Eysa, han permès aquesta ampliació horària, una demanda històrica del conjunt de la ciutadania i, molt especialment, dels establiments de restauració.


El pàrquing de Salvador Allende obrirà les 24 hores del dia. Foto: Ajuntament
El nou funcionament ja és efectiu al pàrquing de la plaça Onze de Setembre i s’espera que a principis de juliol es faci extensiu al de Salvador Allende, on s’estan ultimant les proves necessàries. Per poder obrir les 24 hores, ha calgut renovar la maquinària de les dues instal·lacions, que ara incorpora com a novetat la possibilitat d’operar amb targetes bancàries de forma online ─cobrament immediat─.

Cal tenir en compte que fins ara l’aparcament de la plaça Onze de Setembre funcionava de dilluns a divendres de 8 a 22h i els dissabtes de 8 a 15h, i el de Salvador Allende obria de dilluns a dissabte de 8 a 22h. Aquest horari -sense serveis a les nits i els diumenges tancats- s’havia mostrat insuficient per a bona part de la ciutadania, que havia de desistir d’utilitzar aquestes instal·lacions quan sortia a sopar o volia gaudir de qualsevol altra opció d’oci en horari nocturn. Segons la primera tinent d'alcalde, Maria Mas, "després de molt temps d’insistir hem aconseguit donar resposta a una demanda ciutadana que consideràvem important. Alhora, això ens ha permès renovar tecnològicament aquestes instal·lacions".

A aquests dos aparcaments que ara obriran les 24 hores del dia cal sumar-hi les 121 places soterrànies del Mercat Municipal (que ja obria les 24 hores) i les 196 del pàrquing privat del complex Duet Sports. A més, Rubí disposa d’una oferta de 400 places gratuïtes a l’Escardívol i de 278 al Rubí+D.