dilluns, 13 de juny del 2016

A Rubí, el minut de silenci per les víctimes de la matança d'Orlando es farà demà dimarts

>> Un bon nombre de municipis catalans han recordat les víctimes aquest dilluns al migdia. A Rubí, l'acte se celebrarà amb un dia de retard

Barcelona, Terrassa o Sant Cugat, per citar alguns exemples, han recordat aquest dilluns al migdia la cinquantena de persones mortes a l'atemptat comès en un club gai de la ciutat nord-americana d'Orlando, als Estats Units. La massacre ha estat el crim d'odi de caire homofòbic més gran que hi hagut a la història, segons informen avui associacions i mitjans de comunicació, i l'ISIS ja se l'ha atribuït. A la nostra ciutat, però, els rubinencs hauran d'esperar a demà dimarts a les 12h per dur a terme aquest minut de silenci. La cita, com és habitual, serà a la plaça Pere Aguilera, on s'espera la presència de l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, i representants dels grups municipals, així com treballadors municipals i ciutadans a títol individual.

Foto: Agències
Al minut de silenci celebrat a Barcelona aquest dilluns, el Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) ha assegurat que la comunitat LGTBI “està consternada i molt trista” per l’atemptat i han afirmat que l'atemptat ha estat “un cop molt dur” per a la comunitat LTGBI. A més, han afegit que al nostre país “encara hi ha odi i discriminacions” i ha demanat a les administracions “actuacions contundents contra l’homofòbia, ja que els drets no es garanteixen sempre”. A més, s'ha organitzat un acte de condemna a la plaça Sant Jaume de Barcelona a les 20h d'aquest dilluns.