dimecres, 15 de juny del 2016

El documental "Petjades" de l’AMPA del Pau Casals s'emporta el Premi FaPaC

>> L'audiovisual recull vivències d'una vuitantena de persones que han format part de la història de la primera escola pública de Rubí

El projecte "Petjades", de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola Pau Casals, s'ha endut el primer Premi FaPaC de la categoria "Tothom amb l'AMPA". El premi s'ha aconseguit gràcies a un procés de votació popular que ha permès al centre rubinenc superar els rivals de la mateixa categoria.

Durant l'any passat, es va dur a terme l'elaboració cooperativa d'un documental sobre l'escola, que celebrava el seu 50è aniversari. L'audiovisual va implicar tota la comunitat educativa del centre i repassa la història del centre educatiu, el primer col·legi públic de Rubí i la seva evolució durant aquest mig segle.

Familiars i infants del centre durant la recollida del premi. Fotos: Cedides
Inicialment, el grup impulsor va fer una àmplia recerca documental i un primer esbós del guió, que ordenava els moments clau de la història del centre. Es va recórrer a arxius privats de fotògrafs rubinencs (Roset i Marroyo) i també a l'arxiu i la biblioteca municipal. També es va fer una crida a través dels mitjans locals i les xarxes socials. El documental també ha comptat amb el testimoni d'unes 80 persones, que van enregistrar les seves vivències, com ara exmestres, exalumnes, polítics, historiadors i monitors de menjador i d'extraescolars, entre d'altres. El material es va complementar amb la feina feta pels actuals alumnes de l'escola, els seus mestres i les famílies.

El documental s'ha projectat en societat en diverses ocasions i actualment està disponible a través de Youtube.

  

D'altra banda, el primer premi de la categoria "AMPA Solidària" ha estat per l'AMPA de l'escola Sant Miquel de Cornellà pel projecte "Can Padró" i el guanyador de la categoria "Fem xarxa per l'èxit educatiu" ha estat per l'AMPA de l'Escola Vall Fosca amb la iniciativa "Apadrinament de llavors locals a l'escola".

L’objectiu dels premis FaPaC és fer visible el valuós treball que de forma voluntària fan les famílies en l’àmbit educatiu, feina que en molts casos garanteix el correcte funcionament de molts centres educatius i contribueix a donar resposta a les necessitats socials existents a les aules.

L'entrega de premis va tenir lloc a l'escola Ramon Llull de Barcelona.