diumenge, 12 de juny del 2011

Carme García inicia un mandat en minoria

>> L'alcaldessa socialista només va rebre els vuit vots favorables dels membres del seu partit durant el Ple de Constitució del nou Ajuntament
Dissabte l'auditori de la biblioteca Mestre Martí Tauler va acollir el ple de constitució del nou Ajuntament i la presa de possessió de Carme García com a alcaldessa de la ciutat per tercer mandat consecutiu. L'acte va reunir centenars de persones a la sala d'actes de la biblioteca i al seu vestíbul, des d'on van poder seguir el Ple a través de dues pantalles de televisió que van emetre la retransmissió de l'acte. La sorollosa protesta d'una seixantena d'indignats a l'exterior va impedir que els rubinencs seguissin correctament aquest acte.
A la sessió van prometre o jurar el seu càrrec de regidor cadascun dels 25 membres escollits a les passades eleccions del 22 de maig. D'aquests, només els 8 del PSC van votar a favor de l'alcaldessa, els 6 del PP van optar per la seva candidata Mònica Querol, i els 4 de CiU per Núria Climent. La resta de formacions (ICV-EUiA, ERC i ACR) van abstenir-se, facilitant així la investidura de Carme García. A més, cadascun dels portaveus de les forces polítiques v l'alcaldessa van fer uns parlaments amb els seus propòsits per a aquest mandat, on ja es van evidenciar quines seran les línies i polítiques de treball. D'aquesta manera, el PSC inicia un govern en minoria que necessitarà el consens de diversos partits a l'hora d'aprovar les mocions que presenti al Ple municipal.
Concentració dels indignats. D'altra banda, a l'exterior de la biblioteca es va viure una concentració del moviment dels indignats. Van escridassar als regidors durant l'entrada i sortida de la biblioteca i durant més de dues hores no van deixar de fer sonar una estrident botzina que va impedir que els rubinencs que volien seguir l'acte des del vestíbul ho poguessin fer correctament. A més, van cridar frases com "no hi ha prou pa per a tant xoriço", entre d'altres. També cal destacar que en alguns moments la manifestació va pujar massa de to i fins i tot alguns rubinencs que volien escoltar l'acte des de l'interior de la biblioteca es van barallar amb alguns dels manifestants, fet que va requerir que policies locals els separessin. Finalment, quan va marxar l'alcaldessa no va poder evitar que alguns indignats encerclessin, piquessin i moguessin el cotxe oficial. 
 

46 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sebla que aquesta historia us l'han contat pq si haguessiu estat allà, haurieu vist que l'alcaldessa finalment va sortir per la porta principal... i que el senyor de dins va començar a emputxar a la gent....

Anònim ha dit...

http://rubiindignat.blogspot.com/2011/06/sabado-11-de-junio-investidura.html

Otra versión...

Anònim ha dit...

enlloc diu que no hagués sortit per la porta principal. I tal com ho llegeixo jo, entenc que el qui es va molestar i va començar amb l'incident va ser el senyor de dintre, no els manifestants.

El que si que no hi diu és que entremig de les dedicatòries dels manifestants cap a l'alcaldessa, també n'hi va haver a la inversa: de l'alcaldessa als manifestants, tot traient la llengua i fent alguna butifarra des del cotxe...

Tant afecta que et diguin xoriço? O potser se sentia identificada i per això li va afectar?

Anònim ha dit...

Yo estaba en el hall y lo de fuera fue VERGONZOSO. Yo no soy de ningun partido pero me apetecia ver el pleno y OIRLO, cosa que no pude. Acavamos todos con dolor de cabeza.Y el señor se levanto porque estavamos todos hartos del jaleo.
Ay alternativas a la politica, si, pero tambien hay otras maneras de protestar. No llenar la calle de basura y perros que mean por donde la gente anda. Y si la alcaldesa os sacó la lengua, error suyo por caer en vuestro juego.

Maria

Anònim ha dit...

este blog es demasiado politicamente correcto. Llamar indignados a cuatro perroflautas es demasiado bonito...

Anònim ha dit...

A mí nadie me ha preguntado si quería pagar ese pleno, lleno de flores, retrasmisión en directo por televisores de pantalla plana… y además usando un espacio que no creo que sea el más adecuado, ya que entiendo que la biblioteca es para eventos culturales y este no creo que sea muy cultural, tampoco nadie me ha preguntado si este sistema que me han impuesto me representa, que alternativa “ democrática” tengo de expresar como me gustaría que fueran las cosas?
Una “democracia” que no nos da representación a los que creemos en un sistema más justo pero si a la Falange Española, Democracia Nacional, Plataforma per Calalunya, Partido Popular con su eslogan primeros los de casa.
Ya vale de reírse de nosotros/as ya no lo vamos a aguantar más, así que pediría por favor que no nos tacharais de mal educados, porque dejan otra forma de expresarnos y no sé quién es más mal educado, si los que regalan nuestro dinero a banqueros para que dejen a familias en la calle por no poder pagar sus hipotecas y con unas deudas de por vida, los que permiten que los multimillonarios guarden su dinero en paraísos fiscales con total impunidad, los que están imputados en casos de corrupción, los que mandan a abrir cabezas para que la gente deje de expresar lo que piensa, los que nos recortan derechos tan básicos como la educación, la sanidad …...
O los que luchamos por tener una vida digna.
Reitero lo que a dicho el compañero o compañera informar las cosas como son, la señora alcaldesa salió por la puerta principal de la biblioteca y si hubierais estado ahí hubierais visto como nada más salir por la puerta nos saco la lengua riéndose y cuando se monto en su coche nos mostro su cara mas simpática dedicándonos un corte de manga.
Cuando decís que tuvo que intervenir la policía fue cuando un señor del partido socialista vino a cerrar la puerta pillando pies y todo lo que encontró por el camino y no paso nada mas allá, sino preguntarles a los dos policías que había en la puerta y así os informáis.
Salut i revolució

Anònim ha dit...

Felicitats a la gent de la nova tele per la retransmissió increible de l'acte. Llastima que els pesats de fora no deixessin sentir res.

Anònim ha dit...

Fa quatre dies sentia per la televisió un indignat que demanava respecte envers el moviment 15M.
Crec que a Rubí hi ha hagut respecte envers aquest moviment.

Però si demanes respecte, has de respectar. Si demanes que no es mal gastin diners, sigues el primer en respectar el mobiliari urbà i no picar amb contundència als plafons exteriors de la biblioteca. Si es trenquen, qui els pagarà? No fa falta pa?
Si el ple s'ha de fer o no a la biblioteca, no ho discutiré, però l'auditori de la biblioteca és un equipament municipal...
Flors? Jo en vaig veure poques de flors...copa de cava? Tampoc n'hi va haver...vaig trobar un acte força auster per tractar-se d'una ciutat de més de 70 000 habitants, la veritat.
Lo de la retransmissió per pantalla, com ho havia de veure la gent que no va poder entrar a l'auditori? Per intuïció? No, senyors,....

Deixo clar aquí, que comparteixo en el fons moltes coses del moviment 15M, però potser la forma de l'altre dia no va ser la més encertada. Si vols ser respectat, respecta.

Anònim ha dit...

cuando el ayto respete a los ciudadanos podra pedir respeto.

Anònim ha dit...

Aquest bloc està administrat per una colla d’ignorants pocavergonyes que, de ben segur, deuen estar esperant una subvenció municipal per mostrar informació esbiaixada i a favor de l’alcaldessa de Rubí i el seu seguici de llepaculs.
No sé on vàreu ser els qui heu escrit aquest lamentable article, però m’hi jugaria un braç a que heu vist la pel•lícula que us ha explicat algun militant del Partit dels Socialistes de Catalunya que passava per la biblioteca, no fos cas que li pogués caure un càrrec. Ningú, i ho dic perquè jo era al costat del cotxe de la Carme García, ningú no va picar-hi a sobre, de la mateixa manera que no van sacsejar-lo. L’única persona que va moure el cotxe del seu lloc va ser el conductor.
Per altra banda, no va haver-hi cap baralla. Tot el que va haver-hi van ser provocacions per part d’alguns dels assistents. Al vostre text, aquest que preteneu convertir en un article seriós, destaca: “També cal destacar que en alguns moments la manifestació va pujar massa de to i fins i tot alguns rubinencs que volien escoltar l'acte des de l'interior de la biblioteca es van barallar amb alguns dels manifestants, fet que va requerir que policies locals els separessin”. El que va passar realment és que un senyor amb sobrepès va voler tanca la porta de la biblioteca, i uns quants manifestants, entre els quals m’hi incloc, li ho vam impedir sense posar-li ni una mà a sobre. Va ser en aquest moment que l’energumen va intentar atacar-nos. La Policia Municipal, que per una vegada a la vida a fet la seva feina en aquest poble com Deu mana, se’l va emportar cap a dins. Això, senyors suposats redactors de La Petjada, no és una baralla.
Finalment, m’agradaria dir a tothom qui ha comentat que les nostres destroces comportarien despesa pública, que no vam destrossar absolutament res. Si bé és cert que uns quants van picar durant una estona als vidres, la resta els en vam dissuadir. Punt i final, això és tot el que va passar. Crec, en canvi, que el que sí que suposa força despesa pública és tenir un camp de golf en mig d’una zona verda, és que ens canviïn cada anys els carrers de direcció, és tenir una ràdio local que no escolta ni la mare del locutor, i són moltes més coses que, en definitiva, són el reflex de tenir una colla de dropos als qual formalment s’anomena “govern municipal”.
Ara sí, per acabar, m’agradaria dir a tots els regidors i regidores que tenen la pell tan fina, i que els molesta que aquells a qui suposadament representen surtin a escridassar-los al carrer, que els paguem els seus sous. Segurament si fessin bé la seva feina en comptes de regalar càrrecs a amics i familiars amb menys aptituds que un ximpanzé amb els braços lligats a l’esquena, la gent no s’indignaria tant.

Anònim ha dit...

el movimiento 15M a Rubí no representa a casi nadie ya. Nació pobre y ya agoniza. Lo del sábado fue lamentable. Me parece injusto que ataqueis a este blog que tanta publicidad os ha dado (demasiada para mi gusto) ahora que dice las cosas tal como fueron. Si precisamente la gente visita esta web es porque cuando hay que criticar al govierno lo hace. y si vosotros lo haceis nadie puede decir nada? perroflautas, ir a la fabrica a descansar...

Anònim ha dit...

Entenc que la gent es manifesti sempe que hi hagi actes d'aquest tipus, però han de pensar que hi ha altre gent que vol escoltar aquests actes i tenen tot el dret a fer-ho!!!
A més jo sí que estic indignat amb ells quan intenten maltractar el mobiliari urbà i criticar aquest blog, llavors per a que entren??No estarà tant malament com diuen!!!
Gràcies petjada no els facis ni cas, com algú ha dit són 4 gats que no tenen res a fer i els encanta fer bulla, quina llàstima...el millor de tot que molts d'aquests no saben res de democràcia...

Anònim ha dit...

Els que volien sentir els parlaments paguen els mateixos impostos que tu, personalitzo amb tu, perquè tu n'has fet esment, d'altres que estaven cridant, picant cassoles i intentant destrossar el mobiliari urbà (que paguem entre tots) potser no els deuen pagar.

hi havia molt militant socialista però també hi havia molt ciutadà de peu de Rubí, com tu, que volia seguir l'acte i no ho va poder fer, ep! i paguen impostos, com tu! Segurament, hi havia més gent dintre que fora, però es veu que encara que paguis impostos, no pots anar a actes, perquè n'hi ha d'altres que com que paguen impostos, decideixen boicotejar-lo, com tu.
Ho sento, les movilitzacions pacífiques sense molestar i amb diàleg, poden arribar a bon port, les manifestacions com les d'aquest dissabte a la biblioteca, no.

Anònim ha dit...

La mani dels indignats va ser patètica. Realment a qui van fotre va a ser al públic que volia seguir el Ple. Els polítics ho van poder veure i escoltar perfectament des de la sala on es feia tot.

Per cert, sorprenent trobar al carrer cridant i molestant a gent de l'Espai Obert que ha organitzat debats electorals i són de Iniciativa. Si Marta Ribas hagués estat alcaldessa l'haguessiu liat així? Sus veu el plumero

Anònim ha dit...

Aquí hi ha molta gent que, sens dubte, no va assistir al mateix ple, organitzat a la mateixa biblioteca, on nosaltres ens vam manifestar, ja que ningú no va destrossar moviliari urbà.

Anònim ha dit...

INTENTANT destrossar....a destrossar hi ha una petita diferència, no?

Anònim ha dit...

Lo que si que es patético es que entre los políticos que nos gobiernas hayan más de ciento y pico de imputados por malversar dinero público, políticos corruptos, políticos especuladores, plíticos con pluriempleo, políticos que con siete años ejerciendo como tal en el congreso tienen una pensión del cien por cien vitalica, y así podría seguir con un largo etc.

Nosotr@s tenemos, desahucios a familias que se van a la calle son hijos por que no pueden pagar la condena digo la hipoteca, contratos basura,recortadas de sueldo en diferentes sectores y a diferentes trabajadores, gente joven con carreras o diferentes módulos superiores o medios cobrando muy por debajo de lo que toca, gente que no llega a final de mes, pensiones que son de risa, parados por doquier,recortadas sociales vergonzosas en educación y sanidad y otro largo etc.

Y vosotr@ solo os quejáis de que no se pudo oir el pleno de posesión de estos vampiros??? Salir a la calle a protestar por lo que realmente se tiene que protestar.

Alos que se les ocurre la brillante idea de llamar a la gente que se manifiesta perros flauta, o no tenéis ni idea de que va el tema, o realmente de cerebro vais realmente cortos.

L@s que decís que hay otras maneras de protestar, decir cual? Como se pueden manifestar??

Anònim ha dit...

Eso! Ideas para manifestarnos!
y menos llamar perro flautas a los que fueron porque si os hubieseis fijado bien había gente de todas las edades concentradas delante de la biblioteca! Y no era una minoría la que estaba fuera... había más gente de la que había dentro (sin contar a los políticos).
Y a ver si empezamos a ser más abiertos de mente con los comentarios, que es muy fácil acusar por las pintas y englobar a la gente en un mismo saco. Me parece que ya todos somos grandecitos como para decir tonterías de ese calibre...

Anònim ha dit...

https://www.youtube.com/watch?v=8AtQiO_dy58&feature=player_embedded

Anònim ha dit...

Grande Iñaki grande!!!
Por qué lo estamos permitiendoooooo????????

Anònim ha dit...

Vergonzoso el corte de mangas de la alcaldesa. Asi empezó Nuria Buenaventura y ya sabemos todos como acabó

Albert ha dit...

Independentment dels fets, aquesta alcaldessa mai ha destacat per ser una dona propera, afable i humil. Tot el contrari, les poques ocasions que he tingut la possibilitat de tractar-la m'ha semblat una dona amb molts fums i una mala llet que espanta...

Anònim ha dit...

esto parece la guerra civil, ya hay un grupo de cuatro anarkas intentandose apropiar un movimiento que en sus inicios era variopinto, pacifista e inclusivo de todos/as

algunos intentan provocar el kaos! la frase de todos son malos y unos diablos además de no ser verdad es un mensaje político encubierto.

Anònim ha dit...

Per sort ja es comença a veure qui està al darrera d'aquest moviment...quina colla d'impresentables i de maleducats. A qui collons representen aquests incivics?
Els rubinencs ja em vist qui son aquests que tant s'omplen la boca de demanar democràcia, respecte i tot allò que ells no tenen, perque fins ara s'aprofitaven de molts ciutadans indignats però ara han deixat veure com pensen.
Actuant com l'altre dia deixeu clarament que tots veiem la idea de democràcia que teniu, l'educació que teniu i com tracteu a qui pensa diferent a vosaltres, quin respecte deu meu!!. A més atacar a aquest blog perque es partidista i no se que tonteries més he dit ja es massa! en aquest blog s'ha tractat el moviment amb educació, sense crítica i en el meu punt de vista massa bé pel que sou, una colla d'incívics manguneixats per ocupes i antisistema com ara s'ha vist per fi.

Al menys ha pasat una cosa ben clarificadora: tots els incívics i maleducats estaveu fora de la biblioteca (un lloc de cultura que ni trapitjareu mai) i estaveu al carrer, on sempre heu estat i estareu.

Anònim ha dit...

Para el último anónimo,

Puedes expecificar a que le llama usted mal educados?? Imprensentables??
Ocupas???
Se ha fijado bien en la foto que Ruben ha puesto en la noticia??

Yo no estaba en esa concentración eso ya lo aclaro, pero puede usted dar argumentos en los que se basa para decir cosas como las que dice?

Que solución pone usted sobre la mesa a toda esa gente que lo está pasando mal?? A la que está sufriendo los desahucios sin piedad, a la gran cantidad de gente que tiene que ir al banco de alimentos para poder abastecer el frigorifico, a los jóvenes con estudios de diversa índole que no tienen trabajo (es mi caso) y si lo tienen son con contratos basura, a todos esos funcionarios que van desde los ayuntamientos a los agentes de pollicía que les han recortado una parte de su sueldo para pagar la crísis, y así podría estar todo un día entero...

Por qué nos empeñamos en criticar simpleces mientras que los que hay que criticar no se hace..???

No entiendo nada.

Anònim ha dit...

Jo em queixo de que no vaig poder escoltar el que deien els representants de les diferents forçes polítiques que, ens agradi o no, estan escollits de manera democràtica. La democràcia té molts punts a millorar, i políticament cal fer canvis. Això no treu que les institucions democràtiques siguin boicotejades, jo respecto que s'acampi a la plaça, m'agradi o no... I crec que no és demanar massa si dic que m'hagués agradat escoltar el que es deia a dins i no sentir-me pressionat pel fet d'haver assisistit.
I si no accepteu la discrepància doncs em sap greu perquè prediqueu coses que després no sou capaços de complir.. i això que comparteixo algunes de les coses que representa aquesta indignació.

Anònim ha dit...

La dicrepancia se acepta por parte de l@s manifestantes. Los que no aceptan la discrepancia son los políticos com una seria de privilegios que se han otorgado ellos solitos.

Puedes estar de acuerdo o no con la acampadas o con lo que se està tratando de denunciar.

Lo gracioso del tema es que hagan lo que hagan siempre habrá gente que se queje por las formasde estas quejas y de como se realizan. Ahora yo propongo,a la gente que se queja de las manifestaciones que por otro lado es muy lícito, que la queja vaya acompañada de una propuesta de cómo se debería hacer.

Escuchar lo que se decía, bien, yo sin estar dentro ni fuera, ya te puedo decir que es lo que dijeron los políticos que tenemos. Que gobernaran para todos los ciudadanos, que la oposición será constructiva etc... Pero ellos escuchan lo que la gente realmente quiere???? Podemos participar en la democracia sacando el día de las elecciones????

Creo que les reinvindicaciones son muy básicas y muy legítimas. No se quieren políticos corruptos en las instituciones públicas (actualmente hay ciento y pico políticos de diferentes partidos imputados en diferentes delitos), no se quieren privilegios por el mero hecho de ser político, igualdad con el resto de trabajadores, un salario lógico,trabajo digo, casa diga, una vida digna, en definitiva se quiere ser unas personas dignas.

Tan espantoso es??

Anònim ha dit...

Com pot ser que una de les persones que estava amb els indignats abans de començar l'acte, el veiés després prenent possessió del seu càrrec de regidor. Hi ha alguna cosa que no entenc.

Anònim ha dit...

Seamos sinceros:

IVÁN HERNÁEZ = el politico + falso de Rubi. Tiene un cochazo, va de izquierdista, apolla a los indignados y luego promete cargo regidor y se embolsa un dineral. Vergonzoso.

Anònim ha dit...

Al último anónimo,

Veo que te gusta criticar por criticar. No se sei seras de algún partido de derechas o algo por el estilo. Lo que si tengo claro es que no tienes ni idea de lo que hablas y que solo sueltas caquita por la boca.

Iván no va de Izquierdista, es de izquierdas. El estaba fuera por que no es incompatible el ser político con estar de acuerdo con los indignados. Todo lo contrario, es muy consciente de que hace y cuales son sus ideales, si tu ves mal que apoye a l@s indignad@s tienes un problema.

Tema coche. Cochazo??? JAJAJAAJAJAA se nota que no tienes ni idea de lo que hablas. Es su coche particular el cual paga con su trabajo como educador social, esto lo hace con mucho esfuerzo y sacrificio te la aseguro. Para cochazo los que tienen los políticos que viven de la política, es decir, del pueblo y nadie dice nada..

Se enbolsa un dineral????? JAJAJAJAJAJAA Cuando vea tu comentario te aseguro que se va a partir sobre todo con lo de dineral jejejejeje. Deja de soltar caquita por esa boca que dios te a dado, no digas más mentiras e informate primero. Yo no te dire el sueldo de cobra ya que no soy el que tiene que hacerlo, si quiere que lo haga él, pero te aseguro que no vive de la política, cobrar si que cobra es más que evidente pero no vive de ello..

No entiendo por qué os quejáis de alguién que se lo curra mucho y invierte mucho tiempo y esfuerzo, pero que tiene las manos límpias. Cosa que el Sr. Reinaldos no, y mientras estaba en el ayuntamiento como regidor nadie se quejaba..

Anònim ha dit...

L'únic defecte de Rubí Indigna't és haver aparegut massa tard. Potser si la gent hagués posat les piles als diferents governs municipals, des de Miquel Llugany fins a Carme García, passant per Eduard Pallejà (alcalde de Rubí que vivia a St. Cugat) i Núria Bonaventura, les coses no haguessin arribat fins aquí.

Anònim ha dit...

Totalmente de acuredo con el último anónimo. Pero eso tmbién lo podemos aplicar a nivel de conumidad autónoma y a nivel nacional.

Anònim ha dit...

Jo he participat en algunes assemblees i vaig estar el dissabte, perquè crec que hi ha raons per estar indignat/da. Tot i així, estar o ser un indignat/da no vol dir fer les coses malament, i tampoc vol dir que ens creiem que tot el que fem és correcte, sense reconèixer possibles errors. Jo hi ha algunes coses que ja porto temps preguntant-me sobre el 15M a Rubí i d'altres coses de dissabte que també qüestiono:

1. Crec que els indignats de Rubí han de deixar clars els seus objectius i a quin nivell (municipal, comunitat autònoma, país, o tots). No es pot generalitzar, perquè a cada nivell les coses van molt diferents.
2. Metodologia: cal definir clarament com pensen assolir aquests objectius (ex: fent casserolades només, fent activitats i xerrades, anant a parlar amb els representants de l'Ajuntament, etc). Sinó hi ha objectius i metodologia això és can pixa, és fer per fer i no s'arribarà enlloc.
3. Crec que abans d'acusar de xoriço, etc a un regidor, cal tenir-ne proves, o explicar perquè creus que són tal cosa amb arguments sòlids (i no dient que tal té un cochazo i no sé què més).
4. No crec que sigui correcte posar a tots els regidors (polítics o persones que fan política) en el mateix sac. I per cert, recordar que el 15M, per molt que no vulgui o ho negui, està fent política.
5. També cal diferenciar entre ser un xoriço i estafador a ser un mal gestor. Són coses molt diferents.
6. Molts punts del anteriors es poden aplicar al dissabte. I potser hi va haver falta de diàleg entre les dos parts implicades. Es podria haver arribat a un acord on els indignats/des podien manifestar-se però respectant certs moments de l'investidura, o que no es piqués a les parets de la biblioteca, etc., ja que això pot desprestigiar.
7. Potser dins del 15M, i sempre parlo del de RUbí, cal una mica més d'organització a nivell intern. És a dir, abans de les accions com la de dissabte cal establir unes normes o consignes que tothom segueixi, així s'eviten problemes de conducta fora de lloc i un desprestigi cap al moviment.
8. Crec que seria una llàstima que els i les indignats/des es tanquessin en banda a qualsevol diàleg amb l'administració, perquè llavors voldria dir que la democràcia que defensen no és una democràcia real sinó la "indignocràcia". Ara, els representants polítics també han de fer una feina molt gran per demostrar que són capaços d'escoltar i de dur a terme accions consensuades amb la societat civil. I és aquí on crec que l'actual administració falla més. Cal treballar per canviar això.

Conclusió: indignats? sí, tenim dret a estar-ho. Però també cal fer bé les coses i demostrar que tenim classe.

Anònim ha dit...

Per cert, igual que no es pot posar a tots els polítics al mateix sac, tampoc s'hi pot posar a tots els indignats/des...m'ho havia deixat.

Ivan Hernaez (Regidor i Indignat de Rubí) ha dit...

Ànonim: no cal donar-te arguments i justificacions vers la meva vida personal. Però si ho faré a nivell polític:

1. Retribucions regidor: més d'un 50% de la meva retribució està repartida entre Hisenda i donació a la meva organització política i un ajuda de suport que dono a una entitat sense ànim de lucre. No sé si els teus polítics que t'envolten fan la mateixa acció.

2. Entenc la política com a vía de transformació social, com a eina per canviar aquelles coses que no ens agraden i millora-les sempre des de els meus valors d'esquerres, fins i tot, entenc la política per canviar el propi sistema en el qual participo.

3. Entenc que estar a la institució facilita aquests canvis de valors, de formes de fer política i augmenta la incidència que pots tenir a partir de la lluita, treball i esforços que dedico a la meva organització.

4. No estar a la institució, comporta que el propi poder i pes de l'administració no et doni la paraula sempre que ho estimis, no et doni el dret de participació democràtica (només cada 4 anys), no puguis reclamar la màxima transparència a nivell econòmic,etc,etc,.

5. Sense ànims d'obrir la discussió, per que no tinc ganes de xerrar amb un "ànonim" sense nom i amb poca valentía, dir-te que és cert, és un cochazo, estic encantat del meu cotxe, que m'ho he comprat a base d'anys treballant i en el qual gairebé cada dia puc fer 100km a les carreteres. Totalment recomanable.

Ivan Hernaez ha dit...

ahh! Agraeixo el i els comentaris de suport.

Anònim ha dit...

Estos indignados lo que están demostrando no es ser indignado sino ser delincuente.
Este grupo están perdiendo ellos solos la credibilidad y representación que algunos les habian dado, actuando como el otro día, incumpliendo ellos mismos las decisiones que adoptan por mayorias en asambleas como el desocupar plazas, haciendo lo de ayer en barcelona, etcétera. ¿alguien duda quienes hay detrás de pancartas como la de plaza cataluña que pone 'Nos Kedamos'? esa K y las pintas de los que hay lo dice todo, sólo hace falta abrir los ojos y ver lo que hay, nada mas.
Este colectivo no representa mas que a una minoria, con sus formas de hacer ANTIdemocráticas y TOTALITARIAS, por mucho en que se empeñen en decir lo contrario, es lo que con sus actos demuestran ser. Sólo hay que ver comentarios en esta web, comportamientos en sus asentamientos ilegales y actuaciones como las de ayer en bcn. Lo de 15M supongo será porque son 15Mataos...porque cada vez representan a menos gente y sus actos de pacíficos tienen sólo el nombre.

Y por puntualizar al pesado que cada pocos mensajes vuelve a escribir una y otra vez que los bancos echan a la calle a la gente. Decirle que eso sólo pasa porque la gente deja de pagar sus obligaciones. Se que es evidente, pero por desgracia hay que recordarlo porque aqui la gente en este pais se piensa que se puede dejar de pagar una deuda y listos, entregas el piso y ya está, y eso no es así. Lo que la gente debe en una deuda es el dinero que ha pedido y no un piso o un parking o un coche. El piso es solo un aval y como tal te lo pueden coger para pagar parte de la deuda y sigues debiendo el resto, SOLO FALTABA.
¿Acaso cuando en épocas de vacas gordas vendías el piso por más dinero del que pediste de hipoteca se lo dabas al banco? ¿o te quedabas la diferencia y amortizabas lo que pediste? Es que ya está bien de tanto populismo barato y vago en este pais, PAGA TUS DEUDAS Y NADIE TE QUITARÁ EL PISO, y si no pagas pues ya sabes...no haber firmado que lo ibas a hacer, porque en ningún momento firmaste que dando el piso te servía. No haber pedido un dinero que no podías pagar y problema resuelto, sólo faltaba que el resto que hemos hecho las cosas con cabeza tengamos que pagar tus deudas....haberte metido de alquiler!

Joan ha dit...

ecs, quin fàstig!! (ho dic per la gent com l'últim comentari, que per cert, és anònim. Que fàcil és parlar des de l'anonimat senyors!!)

Imagino senyor anònim que vostè té pis o casa, feina estable, la seva parella també, els fills si en té, potser fora de casa... imagini's que vol anar a viure amb la parella perquè no tenen casa pròpia. Imagini's que per culpa de l'avarícia del sistema, un pis que potser val 30 m de pessetes ara en val 80. Imagini's que dificilment tindrà mai aquests diners. Què faria?

Jo suposo que també demanaria un dels abusadors préstecs que cedeixen els bancs (demanes els 80 milions i en tornes entre 90 i 100 i potser em quedo curt!), ja que no em queda sortida si vull anar a viure amb la parella i no a casa els pares.
Fins aquí tot molt senzill, perquè com que els dos tenim feina, perfectament podem pagar la hipotèca. Però arriba un dia en que anem a treballar i ens comuniquen que demà no cal que hi tornem. Au, la meitat dels ingressos de la família a pendre per sac (perquè com que som joves, el nostre atur dura quatre dies, clar). Ara imaginis que al cap d'un parell de mesos, que ja se'ns ha acabat el coixí per seguir pagant el pis i a la teva dona li diuen que tampoc cal que torni...

Amb què coi vols pagar el pis?? Com es nota que el sistema està podrit. Crisi, diuen... crisi pels qui ja tenien problemes! els qui no en tenien segueixen igual o més bé que abans! Com a molt... enlloc de fer un creuer cada estiu en faran un creuer cada dos estiu.

Anònim ha dit...

Al último anónimo eliminado de diso sabelotodo.

Yo no se en que te basa para decir que yo tengo hipoteca, y que si no puedo pagarla pues que me apañe. Bien, para tu información yo no tengo hipoteca por suerte ya que siempre he estado de alquiler, el cual por falta de trabajo y de posibilidades (no por los estudios ya que tengo) económicas me las estoy viendo y deseando para pagar dicho alquiler y poder vivir dignamente. Hace año y medio me despidieron un viernes despues de hacer mi jornada laboral completa y sin previo aviso. Desde entonces he realizado unas cuantas entrevists de trabajo en las cuales al perfíl le doy siete vueltas, pero no hay manera de conseguir un contrato..

Por otro lado, supongo que si hablas de esa manera es por que tienes un buen cargo político, eres empresario o bien eres millonario por que si no no lo entiendo. Espero y deseo que de verdad nunca tengas problemas económicos de verdad, pero si algún día lo tienes te aseguro que lo pasarás fatal.

Con lo de pesado estas demostrando que tipo de pesona tan democrática y totalitaria eres, ya que yo a pesar de los comentarios que he dejado nunca he faltado el respeto a nadie, ni a los que estan encontra del movimiento 15M ni a los que estan a favor. Yo particularmente no estoy en este movimiento pero si que les doy totalmente mi respaldo ya que lo que se pide es totalmente legítimo, además si te ves las noticias veras que hay muchos políticos tanto d derechas como de izquierdas que has comentado que los violentos eran cinco cortos mentales, y este movimiento ha condenado dicha violencia. Yo condeno la violencia venga de donde venga, pero no solo la física sino tanbién la que ejercen los políticos, bancos etc. Creo que este espacio sirve para poder debatir en total libertad con personas de diferentes ideologias pero simpre desde el respeto. Pero por lo que veo te llenas la boca de eso pero veo que no lo practicas mucho.

Anònim ha dit...

Varias cosas a comentar de comentarios anteriores que discrepo:
Joan no se de que te quejas de anonimato cuando tu también lo eres, ¿o acaso pones tu foto, tu dni, tu teléfono y tu dirección? yo si quieres me pongo Batman de nombre y ya no soy anónimo. A tu pregunta creo que la gente con cabeza lo que haría es no meterse en un piso de 80 si no puede pagarlo, ni en un prestamo abusivo como tu dices con el banco, sino que se iría de alquiler y tan felices. Si alguien se compra un piso es para en cierta manera especular, ya que cuenta en un futuro venderlo más caro y ganar dinero, sino se mete en alquier y no en compra. Si lo que quieres es vivir en un piso, te vas de alquiler y si te sobra dinero lo metes a plazo fijo, ya verás como además el banco te da dinero por tu dinero...aunque es raro no? según tu son el demonio.

El comprar un piso es una decisión personal, no del banco, y en el contrato que firmas con ellos en ningún momento te dice que dando el piso saldas deuda. Si se cambiara la ley para que así fuera me parece perfecto, pero no que sea de forma retroactiva, ya que cada uno ha de ser consecuente con lo que ha firmado. No puede ser que la gente que ha estirado más el brazo que la manga se le perdone la deuda y al que no lo ha hecho que pague religiosamente hasta el final. Si alguien se queda sin trabajo, se le muere la pareja o mil historias que te pueden pasar en esta vida pues es una putada en mayúsculas, como narices alguien va a negarte eso, pero el banco amigo mio de eso no tiene la culpa. A él le debes un dinero que has de devolverle y así te has comprometido por escrito, y si con tu piso o con todos tus bienes del que él pueda disponer según conste el dia de tu firma no puedes pagarle toda la deuda pues a apechugar, no haberla pedido. Tú al banco le pides dinero y le debes dinero, no un piso. Un banco nunca quiere que le des un piso, a él le es un problema. Lo que él quiere es que le sigas pagando cada mes tu deuda más los intereses acordados para él ganar dinero así, pero claro si te niegas a pagar pues te lo han de quitar, faltaría más.

Nadie niega que si una pareja se queda en paro, se le acaba el subsidio (si no ha trabajado en negro claro) y sigue sin encontrar trabajo pues es normal que deje de pagar la hipoteca, todos haríamos lo mismo ¿pero que culpa tiene el banco? lo que pedis es que el banco te deje vivir por la cara sin pagarle un duro, o que te coja el piso, se lo quede él aunque nadie se lo va a comprar, que pague los gastos de ese piso, etc pero a tí que te perdone la deuda...Luego también os quejareis de que si vais de alquiler y no pagas pues que te dejen vivir gratis en el piso, ya que hay muchos pisos vacios y tu no puedes vivir en la calle. Venga! y de paso también como no tienes dinero pues que te salga gratis la luz, el agua y el gas. Eso si, luego el tabaquito de marca, la cervecita en el bar y el coche tuneadito que no falte!

Lo que pasa es que en este pais hay mucho listo suelto que quiere que le perdonen sus deudas, ¿acaso en la misma situación de paro que hay ahora os estarías quejando si vuestro piso valiera el doble de lo que valía cuando lo comprásteis? SEGURO QUE NO. En ese caso si por ejemplo debieras al banco 20 y al vender tu piso te dieran 40, seguro que le dabas al banco 20 para liquidar la deuda y te quedabas los otros 20 de ganancia, ¿o acaso le darías el piso al banco? si claro

Robin ha dit...

Creo que mezclas varias cosas. Por supuesto que eres libre de aceptar las condiciones que te ofrece el banco. Ayá tu dónde te metes. Ahora bien, lo de quedarse el piso y encima tener que pagar, eso se llama abusar. Si no quieren el piso, que lo vendan. Si no hubiesen dado tantas facilidades para dejar hipotecas no estariamos en esta situación.

Como bien dices, la gente ha gastado mas de lo que tenia. Són los principales responsables. Pero no es cierto que el banco te inducia a coger hipotecas hasta por irte de vacaciones?? Són ellos los entendidos en dinero. Todos (o algunos) veíamos que esta situación era insostenible. Si sabian que no recuperarian su dinero, porque los dejavan si casi garantias ni preguntar?? Si se hubiesen preocupado por el dinero y no por hacer negocio esto no pasaria. Así que si no se les paga, que se queden su pisito, pero lo que no puede ser es que les sigan reclamando el dinero.

Anònim ha dit...

Después de leer algunos comentarios, sólo me queda decir: ¡Vivan las cadenas!

Anònim ha dit...

Es muy sencilla la operació.

Una pareja quiere comprar ell piso tal. Te viene un tasador y la tasa en 200000 euros (por decir una cifra). Esta pareja para religiosamente una cantidad de dinero al mes. Estalla la burbuja inmobiliaria y con ella el mundo entero entra en crisis. Se quedan en el paro los dos, y tienen que dejr de pagar por que no hay dinero. El banco te reclama el piso (como es lo lógico), envian un tasador y este te tasa la vivienda en 160000 euros bastante por debajo de lo que en un principio el mismo banco te había tasado. La diferencia de 40000 euros es la deuda que te sigue reclamando. Bien, te encuentras en el paro, sin piso (lo lógico) y con una hipoteca de 40000 euros (lo ilógico). A esto se le llama especular con la vida de la gente. La banca no tiene derecho de ganar por narices. En los EE.UU y en otros tantos paises, si el banco te tiene qe quitar la vivienda por impagos, tiene todo el derecho de hacerlo, pero la deuda se queda saldada ya que si to lo tasan en x dinero luego no te lo pueden tasar por debajo ni por encima.

Recordar que gran parte de la culpa de la busbuja inmobiliaria se fomentó por los mismos particulares para poder ganar dinero fácil. Los bancon no fueron menos. Pero creo que nos olvidamos que una vivienda digna es un derecho que recoge la constitución y nadie nadie puede jugar con eso, ni los particulares.

Yo desde siempre he estado de alquiler, tener no tengo nada, ni trabajo ahora mismo. Pero por suerte tampoco tengo hipoteca..

Anònim ha dit...

Eso no es como comentas, hay dos falsedades en tu explicación.
La primera es que el banco no especula con tu casa mandando un tasador que te lo tasa por debajo de lo que te lo tasó en su dia porque sí. El banco te lo tasa por el precio del mercado al igual que lo haría un tasador independiente que tú pagaras. Si no te gusta ese precio y piensas que vale más pues véndelo tú mismo, el banco quiere que le devuelvas el dinero que le pediste, no el piso que te compraste con ese dinero.
La segunda falsedad es mezclar la ley hipotecaria de EEUU, ya que allí cuando pides una hipoteca ES VÁLIDO que si se devuelve el piso te cubra la hipoteca y no debes más, pero aquí no es así, las normas de juego si se quieren cambiar perfecto, pero no de forma retroactiva. Allí cuando se hace una hipoteca se hace en esas condiciones, y por eso el riesgo es mayor para la banca y se aplican
intereses mayores y condiciones más restrictivas.

A mi esto de coger "lo que interesa" de cada pais como ejemplo de que lo tuyo es peor me parece simplemente de risa, ¿habeis visto la cantidad de sin techos que hay en EEUU? viajad un poco y vereis lo que tenemos! Aqui la gente con pocos recursos tiene TODO LO BÁSICO cubierto, cosa que allí NO. Aquí hablais por hablar! ¿De verdad quereis leyes de EEUU??? ¿quereis que cuando os vayais al paro perdais el derecho a seguro médico? ¿quereis que la policía se hagan respetar como lo hacen allí o quereis a estos mossos de risa? ¿quereis las prestaciones de paro de ese pais? ¿quereis el nivel de privatización de ese pais?

Anònim ha dit...

Aquí la única persona que dice cosas inciertas en todo caso eres tu amigo mio.

Parece ser que no queréis ver la realidad lo que se está pasando en la calle. Por que ayer dimos una auténtica lección de manifestación pacífica pero muy crítica tanto con los políticos corruptos que nos rodean, con esos vampiros a los que tantos defiendes como si fueras uno de ellos y con todo aquello que nos afecta directamente como las retallades del gobern.

Ahora ya no se que argumentos os queda para seguir mintiendo sobre este movimiento, a ver que os inventáis ahora..

Anònim ha dit...

No acabo d'entendre la discussió. Una cosa son les retallades, unaltre els polítics, unaltre el capitalisme, i unaltre un contracte privat entre un particular i una entitat financiera.
Crec que el moviment només serveix perque cadascú digui el que vulgui i lo que li emprenya a títol personal, sense definir una linea clara. El moviment es nodreix d'això i per aquest motiu crec que mou a tanta gent, ja que deixa que convisquin idees tant opossades.

En tot cas crec que el tema hipotecari es com qualsevol contacte que es firma, té unes condicions i s'han de respectar.