divendres, 22 d’octubre del 2010

Imminent desallotjament del CSO La Fàbri-K

Els okupes han rebut un segon avís de desallotjament imminent. La propietària vol enderrocar les naus per evitar noves okupacions
Els joves del Centre Social Okupat La Fàbri-K de Can Rosés han rebut una segona ordre de desallotjament "imminent" per part d'un jutge. Tot i que ja s'ha recorregut aquest segon avís, s'espera que els Mossos efectuïn aquesta ordre en les properes hores o dies. El passat mes de febrer, els okupes ja van rebre una primera petició de desallotjament preventiu. En aquella ocasió, els integrants de La Fàbri-K van realitzar una concentració i van fer públic un manifest, però el nombre d'assistents a les activitats va baixar considerablement. En aquesta ocasió, els okupes demanen que la gent faci acte de presència a la nau i ajudin al col·lectiu. Ells afirmen que quan els Mossos arribin a la fàbrica, el desallotjament serà pacífic, motiu pel que els visitants no haurien d'espantar-se. A més, La Fàbri-K explica que normalment aquest tipus de desallotjament es produeixen entre setmana i a la matinada, moments on no hi ha cap activitat programada.

D'altra banda, cal també recordar que hi ha una denúncia per la via penal, que segueix el seu curs però de forma més lenta. Les penes i les imputacions per als okupants de La Fàbri-K podrien arribar als 6 mesos de presó per ocupació, tot i que en aquest tipus de casos (penes de menys d'un any) els afectats no acostumen a complir-les, però sí acumularien antecedents. Aquesta és una altra de les raons per les que els okupes animen als rubinencs a visitar l'espai. "No passa res per freqüentar-lo, no és el mateix que okupar-lo", expliquen a la seva pàgina Facebook. Segons ha pogut saber La petjada, la intenció de la propietària és enderrocar les naus del recinte, motiu pel que ha demanat un permís d'enderroc a l'Ajuntament que ja ha estat concedit.

Èxit del darrer Cabaret
Dissabte passat, el CSO La Fàbri-K va programar una de les seves activitats més exitoses: les sessions de Cabaret de circ. Aquesta quarta edició va aplegar a centenars de persones de totes les edats, que van poder gaudir de set increïbles números de circ, clown, malabars, trapezis dobles, llançament de ganivets... que van deixar al públic bocabadat. A més, es van intercal·lar els espectacles amb vídeos sobre l'actual situació a Palestina. Al final de la nit, es van recaudar 570 euros que aniran destinats al Festiclown Palestina 2010.

Fotografies cedides pel CSO La Fàbri-K

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Molts ànims!! Tothom qui puguem, donem-hi suport! Un centre social sempre és i serà benvingut a la nostra societat.

Anònim ha dit...

Gran espectacle de Cabaret de Circ!!!

Una pena si tanquen la Fabri-k!!!

Rubí necessita espais com la Fabri-k!! Alcaldessa si vols que es desallotji la fabrica es totalment comprensible pero dóna'ns equipaments pels joves!!!

Rubí pels joves!!!

c.s.o. la fabri-k ha dit...

És penós que visquem en una societat on és lògic dir que enderrocaras una cosa perquè és teva, i si no és per tu (no en vols fer ús) no és per ningú. Molt bé l'Ajuntament, l´´unic paper que ha tingut en aquesta història és donar permís a l'enderroc. Dormiran tranquils embutxacant-se tants diners sense fer res, i destruint el que altres fem?
Potser que ens plantejem els nostres valors, que està vist que son il.lògics, incoherents amb la vida humana i totalment injustos.

Anònim ha dit...

putos okupas! fuera ya!

Anònim ha dit...

Putos fachas, por que no te suicidas y dejas al planeta tranquilo, imbécil..

Anònim ha dit...

kuando te kedes sin casa y sin trabajo,o sin espacios dnd poder desarrollar tus aptitudes espero k no tengas la necesidad de okupar.
y ya veremos kien es el puto okupa!!

la fabrik no se desaloja!

Anònim ha dit...

Ni cas a la peste capitalista que escriu (cosa estranya donat el seu coeficient). Només m'agradaria dir una petita cosa, deixem de dir-los feixistes, són capitalistes, que aquest nom quedi tant brut com el de feixista.

Elisabeth Gallego ha dit...

Només t'has de deixar caure un dia per veure quin tipus de gent porta la fabrik, son gent jove, bona gent, gent sense complexes, no és fiquen amb ningú, com a molt AJUDEN, el cabaret va ser espectacular i els calers que van treure no van ser per ells sino per el Festiclown Palestina, tots haurien d'aprendre d'ells, em semblen gent digna d'exemple, i crec que es una vergonya que l'ajuntament no els recolzi ni els hi habiliti un espai.

Dia del KAOS ha dit...

Sabeu què? Que l'ajuntament ens la bufa, ni volem ni hem volgut mai el recolzament d'un poder ple de corruptes fastigosos i gent de merda, a qui no interessa que es faci res autogestionat pel poble, on a tot arreu hi han de fotre la seva estampeta de "enrotllats" i falsos com són. Mireu, la fàbri-k es va ocupar no perquè estigués en desús, sinó perquè estava ABANDONADA, és a dir, saquejada, rebentada, destrossada, amb totes les portes obertes (si jo deixo casa meva amb les portes obertes i al cap de 5 anys torno i em queixo de que hi ha algú, ningú em diria que fés el favor de callar , que sóc mig imbècil? doncs li apliqueu a la propietària....). No parlo en nom de la fàbri-k, parlo personalemnt, per mi això no és només un porjecte per tenir un espai al poble on fer coses, m'ho plantejo com un desafiament als esquemes capitalistes establerts. Per això no vull ni voldré mai l'ajuda de capitalistes fastigosos com els de l'ajunament, no vull ser part d'aquella esquerra sotmesa al sistema i que viu de les seves subvencions, al contrari, prefereixo que em desallotjin de 1000 llocs abans d'acceptar la seva caritat i que tot continui igual (probesa, atur, immigració criminalitzada, banquers forrats, immobiliàries especulant, etc).
Volem espais lliures de la seva influència i els pensem alliberar, "aquí en la China popular".

L'ajuntament ha callat perquè no sap què dir, perquè no pot dir res, perquè saben que encara ens donessin un local on fer tot el que fem, mai els serviríem ni ens plegaríem a posar el seu sello asquerós en les nostres activitats, perquè tenim la raó, i algun dia trindrem la força.

NI DE BROMA ACCEPTARÉ MAI LA SEVA MERDA.
A PEDIR AL METRO.

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Hi ha un espai molt més cèntric i sense ús que es podria utilitzar per continuar amb les activitats del CSO La FàbriKa: els antics cinemes de les Torres.

És municipal i hi ha molts metres quadrats que de ben segur podrien ser aprofitats per moltes entitats del municipi de les que l'Ajuntament passa olímpicament

Anònim ha dit...

si se ocupa una propiedad privada es normal que te acaben echando, ¿donde creeis que vivis? ¿en ocupalandia? Por suerte hay unas normas y los jueces las hacen cumplir, sino con gente como vosotros que no respeta al prójimo esto sería la jungla. Si tanto odiais el capitalismo no se que coño haceis teniendo coches, móviles, televisiones, etc o porqué narices vestis ropa fabricada en otros paises y traidas aquí bajo el capitalismo puro....si odiarais el capitalismo estaríais fuera de él. Venga, ir haciendo las maletas y desfilando!! xD

Anònim ha dit...

y tu hablas de respeto??
primero mira lo que eres tu,y despues habla por los demas pinpin!

Anònim ha dit...

Para el penúltimo anónimo,

No eres más corto por que no te entrenas encefalogramaplano. No te enteras de nada.Ahí seguimos haciendo actividadesculturales para los que quieran participar de ellas, cosa que creo que haces bien poco por lo qu escribes..

Arriba la fabri-k!!!!!