dimarts, 26 d’octubre del 2010

La Fàbri-K ja ha passat a la història

Els Mossos han desallotjat durant el matí de dimarts el Centre Social Okupat La Fàbri-K de Can Rosés i s'han enderrocat les naus
A les onze del matí s'ha fet realitat el desallotjament del Centre Social Okupat La Fàbri-K, situat al polígon industrial de Can Rosés. Era el segon avís de desallotjament que els okupes rebien, que tal com ja es va avançar divendres a La petjada era "imminent". Una vintena d'efectius dels Mossos d'Esquadra han entrat a La Fàbri-K a les onze del matí, amb quatre furgons i dos cotxes. Després de desallotjar a una vintena llarga d'okupes, ha entrat l'excavadora, qui ha iniciat l'enderroc de les naus gràcies al permís d'enderrocament que l'Ajuntament ja havia concedit a la propietària. Els fets s'han desenvolupat sense cap mena d'incidència, i és que la consigna dels okupes era que el desallotjament fós pacífic. Tot i això, el matí d'avui ha estat molt trist pels okupes que han presenciat l'enderroc.

Concentració i manifest Durant la tarda de dimarts s'ha realitzat una concentració a la plaça de l'Ajuntament (acompanyats per Mossos d'Esquadra), que ha anat acompanyada de la lectura d'un manifest que reproduïm a continuació. Alguns regidors han explicat als seus Facebook/Twitter que han rebut insults i crits per part dels manifestants. En aquest acte s'han aplegat més d'un centenar de persones.

Després d’un any i 8 mesos fent tot tipus d’activitats, el CSO La Fabri-k ha estat enderrocat. En aquest temps aquest centre autogestionat ha estat dels pocs que han fet activitat cultural, social i política a la nostra ciutat. A vegades acertant més i altres cops menys, però en tot cas aprenent de l’autogestió i fent les coses amb voluntat de que surtin bé.

L’Ajuntament ha ignorat aquest fet i ho ha deixat en un asumpte judicial, obviant el fet ineludible que gairebé tota la ciutat coneix que és el CSO i que pocs no hi han estat encara. Es pot amagar la realitat però no per això deixa de ser-la.

De l’Ajuntament només s’ha rebut pressions indirectes al principi i intents de fer jugades per acabar amb la okupació (saltant-se d’aquesta forma la llei). Segons tenim entès, porten anys de desintonia amb els propietaris. Ara curiosament els han donat el permís d’enderroc.

Pensem que la Fabri-k ha estat un lloc de dinamització social a la nostra ciutat i reivindiquem el treball que s’hi ha fet. No pensem que els desallotjaments siguin solucions a les demandes socials i pensem que és necessari que les persones poguem contar amb espais autogestionats i lliures de la influència dels polítics profesionals.

Funeral, divendres El proper divendres 29 a les vuit del vespre es realitzarà un "funeral" en memòria del CSO La Fàbri-K. Els actes s'iniciaran a la plaça de l'Estació i s'iniciarà una comitiva fins a la plaça de l'Ajuntament. Els organitzadors recomanen als assistents que portin sopar, que es farà en germanor a la plaça Pere Aguilera.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

ostras! Sóc currant a Barcelona però des d'aquí tot el meu suport a la gent de la Fàbri-K!!!

CSO la fabri-k ha dit...

A les 19:00h s'ha convocat a la fabri-k una mani per baixar fins a l'ajuntament. Si no hi podeu assistir a les 20:00h a l'ajuntament per llegir el manifest.
De moment els mossos tenen a gent rodejada al CSO, necessiten el vostre suport (des de fora, no cal entrar a dins, no hi ha perill de res).

Moltes gràcies pel vostre suport!

CSO la fabri-k! ha dit...

Canvi de plans, hi ha ple extraordinari a l'ajuntament, tots allà a partir de les 18:30h!!!!!!!!!!!!!

Que s0enterin de lo que val un peine!

Anònim ha dit...

más de la mitad de las noticias de este foro hablan de la ocupación y en tono favorable. En vez de la petjada de rubi yo le cambiaría el nombre a la ocupación de rubi o algo parecido, total el contenido sería el mismo, esto es un mero altavoz del movimiento ocupa de la ciudad

Anònim ha dit...

mas de la mitad de tu cerbro no funciona debidamente