diumenge, 17 d’octubre del 2010

Rubí surt al carrer per participar en la consulta sobre la independència de Catalunya

Guanya el sí en una votació on han exercit el seu vot 5.469 rubinencs i que ha aconseguit transmetre el seu missatge a una gran part de rubinencs
Resultats actualitzats amb la suma dels vots diferits
Rubí no era una plaça fàcil (alt absentisme electoral, gran taxa de població a urbanitzacions, perfil electoral...), però tot i així, els rubinencs han participat activament a la consulta, superant les expectatives que darrerament la plataforma Rubí Decideix havia expressat públicament. La jornada ha transcorregut sense incidències, ha comptat amb 200 voluntaris i ha aconseguit uns òptims resultats després de mesos de feina.

Amb el 100% de vots escrutats (un cop sumats els vots diferits), 5.469 votants han expressat la seva opinió a les urnes. Això significa un 8,92% del cens que avui podia votar (inclou immigrants residents a la ciutat i joves d'entre 16 i 18 anys) i que assolia la xifra de 61.309 persones. Si es tingués en compte el cens real (els que poden votar en unes eleccions oficials), la participació seria del 10% de participació.

Pel que fa als resultats, ha guanyat clarament el sí. 4.780 persones (87,50%) han optat pel sí, seguit del no (9,79% i 535 persones), en blanc (2,71% i 148) i només 6 paperetes nul·les (0,11%).
La plataforma ha donat a conèixer aquestes dades en un acte públic celebrat a la plaça Catalunya on s'han reunit gairebé 200 persones i on s'ha agraït la participació d'entitats, voluntaris, rubinencs, partits polítics, personalitats que han participat en la campanya i totes aquelles persones que han anat a votar, ja fós pel sí o pel no, entre d'altres. De cara a un futur, Rubí Decideix decidirà per assemblea quina continuitat o no té la plataforma.

Com a curiositats de la jornada, cal destacar l'èxit de l'urna mòbil, el bon funcionament del sistema informàtic, la instal·lació de carpes per fer més visible la consulta i la gran participació d'immigrants (per exemple, 27 vots a la parada de Mútua i 78 a Les Torres), entre d'altres.

21 comentaris:

Federica Montseny ha dit...

Se ha consumado el fraude con el que pretenden engañar a la gente.

La redacción de este post es claramente tendencioso. Los resultados son lamentables. Y hablo de la participación.

Se lleva dando la lata con el tema del referendum desde la pasada fiesta mayor. Se ha motivado el voto anticipado de una manera obscena. He presenciado actos absolutamente denunciables a las puertas de ese gran supermercado llamado Condis.

Si con una campaña que ha durado cinco meses, tan solo habeis obtenido un 8% con un censo irregular, (yo he presenciado como se coaccionaba a inmigrantes con argumentos tan sólidos como "Con la indepedencia todo os irá mejor", y se lo estaban diciendo a dos chicos que se dedican a vender cd's por la zona de la estación. Y los pobrecitos, decían pero para que sirve. Y la mujer que les coaccionaba les insistió... VOSOTROS VOTAR, QUE NO PASA NADA, NO NECESITAIS NADA, SOLO VOTAD QUE SÍ.

Con esos argumentos habeis conseguido un 4% en voto anticipado, y un 4% el día de la votación.

Un fracaso absoluto

Fernandez Carvajal ha dit...

Jajjajaj mi novia es de Tarragona, y allí ha habido un 5% de participación que penosos.

Los ciudadanos de Cataluña no estamos por aventuras ni tonterías de ese calibre somos catalanes y españoles y orgullosos,valdría más que no tirarais los dineros de esa manera tan tonta...

Yo porsupuesto, no fui a votar. No pienso legitimar estas tomaduras de pelo!!

Anònim ha dit...

Como dice Homer...

Es q nunca os cansais de equivocaros, a nadie le interesa esta chorrada de la independencia, asi q por favor, dejen de gastarse nuestro dinero en tonterias y dediquense a dejar de saquearnos como nueva nobleza o tercer estado y dediquense a trabajar para la sociedad q les paga.

entre los organizadores de este referendum, hay historicos PANIAGUADOS de la socidad local rubinense. mmmmmmm como me gustaría a mi ser uno de esos históricos de Rubí. en vez de tener un trabajo a turnos en una fábrica de cova solera.

HOY VOY DE TARDE!!

Eva ha dit...

Doncs realment els resultats no són comparables a altres poblacions similars o fins i tot més grans: Granollers (17% de participació), Mataró (23%), Sabadell (13%) però vaja enlloc de arribar a la conclusió de que són uns resultats lamentables, el que crec és que a la nostra ciutat és poc participativa de mena, i que té un perfil de persones molt determinat, si ens fixem en els nostres veïns de St. Cugat amb un cens gairebé igual hi ha un 25% de participació... vaja, hi ha dades que diuen molt sobre el dibuix d'una ciutat.
Segurament li han semblat inadequats alguns comentaris que s’han fet dels voluntaris, no poso en dubte el que vostè hagi escoltat i veient el to del seu comentari el que hagi interpretat, però tot i que no conec a tot Rubí crec que aquest ha estat una cas aïllat, conec força voluntaris dels que estaven a les taules i els considero persones íntegres i respectuoses. En qualsevol organització hi ha errades, de fet jo en se d'un que es va equivocar i va acabar votant dues vegades sense que l'organització se n'adonés i també ho considero un fet anecdòtic. L'organització estava portada per voluntaris, gent que ha destinat moltes hores, sense cap voluntat de fer un frau, i amb la única de voluntat de que les persones que ho volguessin tinguessin dret a dir la seva sobre un tema que cada cop és més present a la vida dels catalans (gent que viu i treballa a Catalunya, TOTA)
Federica, no crec que s'ha excedit una mica? Sap el que m’hagués agradat saber de vostè? són els motius pels quals creu que no s’hauria d’haver realitzat aquesta consulta, això sí que hagués estat un comentari enriquidor

Anònim ha dit...

No os enterais de nada. Lo importante no es que haya habido muy poca participación, o que haya habido un i rotundo, o que haya habido un no rotundo, lo importante es que se haya realizado y sin ningún tipo de incidentes. Pero os guste o no estodo un exito, ya que lo ha promovido por gente del pueblo y financiado por dente del pueblo nada de subvenciones ni historias. Un fracaso son las elecciones en las cuales la gran mayoría de partidos que se presentan son fachas o nazis eso si que da asco, y en las últimas generales voto un 48% de la población, eso es legal?? Por que eso si que es un fracaso!!!!

Faderica el viernes hubo una gentuza que se presenta a las elecciones que intentaba engañar a la gente del pueblo para que les voten y llegar al poder, pero esa mism gente del pueblo n los escucho y los echo..

Fernadez,no generalices cuando digas que somos españolitos, no todos nos consderamos españolitos y menos estamos orgullosos..

Albert ha dit...

Si estàs en contra de la independència de Catalunya, per què no vas votar en contra? Tenies la possibilitat, se't va donar l'oportunitat i no la vas aprofitar...

Anònim ha dit...

Por que l@s fachas el poco cerebro que tienen lo destinan a ponerse cachondos con la roja y gualda durante todo el día, donde no hay no se puede sacar..

Mario Garcia ha dit...

Sois un poquito tendenciosos y manipuladores. ¿Porque no hablais del porcentaje de participación? Que es que no interesa decir que no llegó a un 6 por ciento tal y como lo reconocieron los propios organizadores.

La objetividad no os la enseñaron en la facultad o ese día no fuisteis a clase?

Dolors Gori ha dit...

Què ho veieu a on porta la desunió, el campi qui pugui, el fer les coses amb presses i de qualsevol manera?

Això, senyors, ha estat un pur DESASTRE. La ciutat de Rubí és un territori força advers, és la ruïna absoluta.

L'independentisme és hores d'ara la riota a tots els diaris i fòrums d'internet, on els espanyolistes estan escopint la seva bilis a plaer.

Tot i no reflectir en absolut la realitat (a Rubí hi ha molta més gent susceptible de votar sí que no pas aquest minso 8%), això no serveix per a res més que per a envalentir els partidaris del no i desorientar els del sí. Això pot tenir conseqüències imprevisibles.

No n'hi ha prou amb bona voluntat. Calen medis, cal bastir una xarxa social, cal publicitat i calen dosis enormes de realisme, seny i paciència.

Sumem a això el més que probable descens de l'independentisme parlamentari i tindreu la paradoxa de que 4 anys d'atacs continus contra la nació i una sentència del TC rotundament anticatalana es saldaran amb una atomització de l'independentisme parlamentari i un probable augment de l'espanyolisme més desacomplexat. Per perdre, l'independentisme ha perdut el control fins i tot de l'únic bastió de poder real que tenia: el FC Barcelona. El friki del Laporta a mi no em representa

Tot plegat fan venir ganes de plorar, però el que realment toca, és l'hora de reflexionar.

Ramon Berenguer ha dit...

Jajajaja, está claro que independentistas son 3 que hacen mucho ruido que Cataluña es lo que es por todos los emigrantes del resto de España que fueron allí por trabajo, eso que estos nazionalistas llaman charnegos. Cataluña es España aunque os joda!!!! por los siglos de los siglos...

Anònim ha dit...

Vamos a ser realistas, Rubí, ha de mostrado de sobras que esa historia o leyenda urbana del independentismo es una milonga, son cuatro aburridos sin nada que hacer manipulados por cuatro políticos de poca monta y a la vez muy aprovechados. Que gracioso ver ayer a l'amic Ridao, amb tots els aprofitats de ERC de Rubí...

Respeto y debemos respetar a los que consideran necesario, la independencia del resto de España, pero en la actualidad, no es mayoria si no una minoría como digo de aburridos y de estómagos llenos, lo siento otra vez será.

En Rubí un 8% con fraude y con la posibilidad de votar durante cinco meses.

Anònim ha dit...

1.- Contesto a la Dolors Gori. tal com dius hem de refleionar. Al contrari que tu, penso que la Consulta reflexa bastant bé el suport independentista a la ciutat. sí. 4.753 persones (87,56%)no (9,74% i 527 persones). i és que estem a Rubí.
Sabeu quan van sumar els vots de CIU + ERC a les últimes municipals? 4106, 600 vots menys que els vots del SI!
Imagineu que extrapoleu això a nivell nacional!!, que el SI tregui més vots que CIU +ERC!! Potser estariem parlant d'una Ctalunya independent!!

A Rubí, sabeu quina participació va haver-hi el referendum sobre la Constitució Europea? un 36 %. I per l'estatut? un 42 %. amb una hipotètica particiació el AMB UNA HIPOTÈTICA PARTICIPACIÓ D'UN 50 % EN UN REFERENDUM OFICIAL I COMPTANT QUE HAGUÉSSIN ANAT A VOTAR NOMÉS LA GENT QUE VOTAR SI EL DIUMENGE, estariem parlant de què el SI treureia MÉS D'UN 20 %!!. A Rubí!!

2.- Al que ho compara amb altres muniicpis.Només ens podem comparar amb Sant Boi, Sant Adrià, Santa Coloma, Cornellà , Mollet etc. No amb Sant Cugat.

Salut

Mireia ha dit...

Doncs jo, de la consulta, en trec impressions molt bones. Per exemple, entre els voluntaris podies trobar gent molt diversa (a molts nivells) treballant units per a un mateix objectiu, que era que la gent de Rubí digués la seva sobre el tema de la independència. Crec que si es fa aquest procés participatiu és precisament perquè no tothom està d'acord amb la independència de Catalunya. Si així fos, ja faria temps que seríem independents, no? crec que aquesta raó ja dóna prou sentit a la consulta. A més, aquest és el mètode més democràtic per decidir el futur d'aquest petit racó del món.
Una altra cosa que a mi em va agradar, personalment, va ser poder contactar amb gent amb la qual normalment no comparteixo el meu dia a dia i conèixer millor realitats de la meva ciutat. També poder veure el somriure d'una persona de 16 anys o d'un immigrant que per primer cop podia decidir alguna cosa del lloc on viu va ser per a mi una cosa gratificant. D'altra banda, dir que des de la coordinadora de Rubí ens van deixar molt clar durant la formació (perquè els voluntaris es van formar per dur a terme la consulta) que havíem de ser el màxim de neutrals durant els dies que féssim vot al carrer i el dia 17. Això vol dir: NO CONVÈNCER A NINGÚ DE LA OPCIÓ A VOTAR. Crec que la majoria de voluntaris ho van entendre a la perfecció i així ho van fer.
Finalment, dir que aquesta consulta potser a ajudat a que allò que fa temps s'està morint torni a reviure, que és que els ciutadans participin de les decisions d'un territori, ja sigui d'un poble, país, o unió d'estats. Crec que si tenim el que tenim és perquè els ciutadans hem deixat fer a qui no tocava, ja sigui per mandra, conformisme o deixadesa, i Rubí no s'escapa d'aquesta realitat... NOSALTRES DECIDIM!

Anònim ha dit...

la polèmica sobre la organització és tonta. Tots els partits polítics han comunicat el seu respecte per la feina realitzada per la gent que ha organitzat la consulta i la pràctica totalitat dels partits polítics locals han lloat el nivell d'organització, serietat i rigorositat de la plataforma Sinó veieu l'enllaç de Radio Rubí (http://www.ajrubi.cat/radiorubi/noticies/detall.php?apartat=&noticia=3850). Que algú anònim en dubti NO TÉ CAP IMPORTÀNCIA.

A MÉS, TOTHOM SABIA QUE LA CONSULTA ES FEIA. TOTHOM. AIXÒ VOL DIR QUE LA GENT ESTAVA INFORMADA I SIGNIFICA L'ÈXIT DE LA CONSULTA.

SOBRE EL NIVELL DE PARTICPACIÓ. UNA ALTRA tonteria. És de calaix que no és el mateix un 10 % a Rubí que a Sant Cugat i s'ha d'haver estudiat les dades amb un mica de deteniment per saber-ho. I aquí ni cristo sap res de Ciències Polítiques que jo sàpiga.

ruben ha dit...

Rubi, es una ciutat inculta, per aixo tenim el que tenim. L'oportunitat de votar un si com un no era per a tothom, per que no va anar la resta de gent?perque no saben ni per a que serveix...quin fastic de ciutat quines ganes que tinc que em toqui la loto i marxar correns!!!

Anònim ha dit...

Al politòleg/a de la participació: llegeix altre cop què és el es compara quan es cita a St. Cugat: si la participació, o la tipologia d'habitants. (llegir ràpid i sulfurat fa que es confongui un 8% en un 10% i que no hi hagi una bona comprensió lectora)

Cornellà 10%
St. Boi 6%
Mollet 7% (meitat de població)
Ho sento però la dita: "mal de muchos consuelo de tontos" la trobo molt encertada, però si així ens hem de quedar més tranquils... la feina ha estat feta amb molt de carinyo i esforç, ha estat molt ben organitzada, però com la Dolors, jo també trobo que hem de reflexionar.

Anònim ha dit...

Ho sento si he semblat sulfurat, no ho estic pas. Crec que, simplement, només ens hem de comparar amb altres consultes de pobles semblants. Tarragona, Lleida, etc.Mai comparar la participació amb eleccions. Són processos que no tenen res a veure. Els polítolegs experts diuen que les consultes es poden comparar amb manifestacions però no amb eleccions.

Jo ja vaig votar a Sant Cugat.A Rubí només hi curro. I als dos llocs l'experiència m'ha semblat extremadament positiva.

Respecte al 8 al 10 %. Ni un ni l'altre, és un 9 %. De fet és un 8,8 % que si s'arrodoneix és un 9, mai un 8.Les regles matemàtiques no les poso jo.

Sílvia ha dit...

No ens podem oblidar que era una consulta no vinculant i això desmotiva a qualsevol poc proper a l'activitat política o de protesta.

A tot això s'ha d'afegir que en una situació econòmica com l'actual, molta gent pot pensar que l'esforç que s'ha dedicat al procés, es podria haver reconduït a objectius més realistes (com no permetre l'augment del pressupost pels partits polítics ara que s'acosten les campanyes electorals...)

Però en algun moment s'ha de començar a mobilitzar a la població a que prengui part en el seu futur, ja sigui cap a un costat o cap a l'altre. Com molt bé s'ha dit, la gent "té mandra" o bé es fa el "vot pràctic" i es deixa el poder a gent amb més ganes de fer gran la butxaca que de tirar endavant el país (sigui quin sigui, ni els partits catalans se'n salven, potser algun militant a nivell individual...)

A tots aquells que tenen aquest odi contra els catalans i Catalunya els faig una proposta, que ens deixin marxar i així viuran més tranquils...

Anònim ha dit...

LA FEDERICA MONTSENY TE RAO.

Mateo Morral ha dit...

Quina vergonya fer servir el nom de Frederica Montseny, una lider anarquista, per fer els comentaris espanyolistes que fot aquest pallasso/ pallassa. Això era un referèndum, una pregunta directa sobre un tema al poble, crec que una anarquista hagués vist amb bons ulls aquesta consulta, però vaja, en tot cas, per aquells que mentiu.

1.- No hem gastat diners públics per fer això, tot ha sortit de pasta donada anònimament per fer això. Al revés, l'ajuntament ha fet el possible per tal que aquesta consulta no és fés o es fés d'una manera anòmala.

2.- No s'ha coaccionat a ningú, no diguis parides dels immigrants venent CD's, jo he dit a molts immigrants si volien votar i l'únic que estaven era contents de que algú els tingués en compte per alguna cosa. Ets un mentider i un pallasso.

3.- Sense propaganda a tot arreu com en unes eleccions, sense possiblitat de fer servir moltes infraestructures municipals, sense ser un referèndum oficial, en el moment econòmic en que vivim, i tenint en compte els índex de participació en una ciutat com Rubi en qualsevol consulta, es pot concloure que la participació ha estat prou bé, no dic un gran èxit, ni tan sols un éxit, però tampoc ha estat ni molt menys un fracàs.

4.- Si crideu tant és perquè us fot que això s'hagi fet, perquè us fot que diguem la veritat sobre el que suposa tenir l'arpía espanyola a sobre nostre. Tan des d'un punt de vista cultural com des d'un punt de vista econòmic. Espanya ens roba i ens vol veure desaparèixer, ni federalismes ni històries, només ens volen quan ens necessiten. jo vull marxar, així de clar. Teniu clar que ens n'anem, i us fot, i ho entenc, jo simplement somric.

Anònim ha dit...

Mateo, no cal donar explicacions a la gent ignorant que deixa aquests tipus de comentaris. Gent inculta que si no ha anat a decidir el seu vot de si vol o no una independència, cal dir que han tingut les dues opcions, és perquè no tenen ni idea de com funciona l'assumpte.
Per això només dir PANDA DE INCULTOS per què no vau anar a votar un NO, com nosaltres que hem fet un SÍ!!!Foteu-vos que hem guanyat!!!!