dimecres, 16 de juny del 2010

S'amplia l'horari de la zona taronja

Des de fa uns dies, uns nous rètols a l'Escardívol i al Rubí+D indiquen el nou horari de la zona taronja, que ara també inclou els migdies
La zona taronja, estrenada ara fa gairebé un any als aparcaments gratuïts de l'Escardívol i del Rubí Desenvolupament, ha ampliat recentment el seu horari. Fins ara, les places pintades d'aquest color autoritzaven l'aparcament fins a un màxim de 90 minuts (temps que es manté) durant el matí i la tarda. Al migdia, l'estacionament era completament lliure, sense límit de temps. Des fa uns dies, una nova senyalització indica el nou horari de la zona taronja.

De dilluns a dissabte, de 8 a 21h (migdia inclòs) és la nova franja horària en la qual es requereix utilitzar un rellotge de cartró o qualsevol altre element que indiqui l'hora d'arribada del vehicle. Des del novembre, moment que la Policia Local va començar a sancionar amb 50€ els vehicles que feien cas omís a la senyalització, és més difícil trobar cotxes sense rellotge, tot i que encara és fàcil trobar usuaris incívics amb la mesura.

La voluntat d'aquest sistema era seguir mantenint l'aparcament gratuït al Centre, amb l'entrada en vigor de l'illa de vianants, però fomentant molt més la mobilitat dels turismes, fet que augmenta la disponibilitat d'aparcament. Aquesta mesura va néixer amb partidaris i detractors, però ja s'ha anat integrant en el dia a dia de la ciutat, mentre no es construeixen els aparcaments soterrats que Rubí necessita des de fa temps. Alguns dels usuaris més perjudicats van ser els que agafen el tren a l'estació, que ara tenen greus dificultats per trobar aparcament a la zona blanca, ja que les places s'han reduit. D'altra banda, els ciutadans que volen fer petites gestions o compres al centre de la ciutat, sí que s'han vist afavorits per la mesura. I tu, què en penses?

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que es una molt bona mesura, ja que abans la gent deixava aparcat el seu cotxe a l'escardivol dies i dies... com si fos un aparcament privat i això feia que en determinades hores fos impossible aparcar!!! Ara amb la zona taronja hi ha molta més mobilitat!! Jo crec que es una molt bona idea!!!

Anònim ha dit...

Bueno eso pasa por la geta de algunos a la hora de dejar el coche como dice el anónimo de arriba, dias y dias.

Pero no os preucupéis, que cuando nos quiten el escardivol con lo s poum, tendremos más sitio para aparcar, pagando claro. Eso si una de las cosas que no han dicho, los que lo han votado, es que la primera planta del futuro parking, será para nuestros queridos políticos, para que puedan aparcar sin problemas..

Cachis..

Daniel ha dit...

El lunes a las 17h tenía que ir a barcelona en tren, bajé en coche al rubi+d porque llegaba tarde. No pude aparcar y la zona taronja con 7 coches (los conté).
Sigue sin gustarme la zona taronja

Pere ha dit...

Daniel, el pròxim cop que tinguis que agafar el cotxe per després pillar el tren cap a BCN pots deixar-lo a Hospital General, passen els mateixos trens que per Rubí i hi ha molts més llocs d'aparcament.

Per altra banda, jo no veig perquè hem d'habilitar espais al centre de Rubí perquè la gent pugui aparcar el seu cotxe gratuïtament i no pas alliberem aquests espais per a fer zones verdes, voreres amples etc. que falta fan al centre. La gent quan ha de caminar 5 minuts sense el seu estimat cotxe ja es queixa...

Anònim ha dit...

Pere: degut a això a que la gent que porta el cotxe al Hospital General... els que anem de visita al Hospital General no podem aparcar, i dubto que a les 17 hores com va baixar el Daniel n’hagin molts llocs d’aparcament... al Hospital General únicament n’han llocs d’aparcament si vas a les 8 del matí o abans, o al vespre¡¡ de totes maneres, que necessitats tens de baixar amb cotxe quan la targeta només es convalida una vegada amb el transport de la ciutat, viatges amb el mateix bitllet en el autobús i el tren, de l’altre manera has de pagar el bitllet i la benzina del cotxe¡¡

Jordi ha dit...

Aquí hi ha molt gent que deu viure al centre. Resulta que Rubí està ple d'urbanitzacions. Resulta que apart de tenir moltes deficiencies i pagar molta contribució tenen un sistema de transport públic lamentable, que apart de de passar cada moolt temps, no el busquis diumenges o a 1eres hores del matí o últimes de la nit.

Així , que no expliquis històries de targetes i transports integrats.

Si el problema era deixar el cotxe varis dies, que haguessin fet una zona taronja per dies i no per hores.

Jo pago impost de circulació, i cada cop hi ha més carrers als quals els hi treuen aparcament. Que me'l baixin no?

Manel ha dit...

Jordi,

haver d'agafar el cotxe per fer qualsevol gestió (anar a comprar el pa, portar els nens a l'escola o anar a treballar), suposo que deu ser el preu que s'ha de pagar per poder dir que vius en una casa a la muntanya i que això és qualitat de vida.

Els que vivim al centre potser valorem la qualitat de vida d'una altra manera: no dependre del cotxe i poder fer a peu totes les gestions: portar els nens a escola, anar a comprar a peu... Tot i que tenim altres inconvenients: manca de zones verdes, per exemple.

Quan vaig comprar el pis on visc vaig prioritzar estar ben situat i tenir a prop el transport públic abans que la possibilitat de viure en una casa aïllada i allunyada de tot enmig d'una urbanització

Manel ha dit...

Jordi,

haver d'agafar el cotxe per fer qualsevol gestió (anar a comprar el pa, portar els nens a l'escola o anar a treballar), suposo que deu ser el preu que s'ha de pagar per poder dir que vius en una casa a la muntanya i que això és qualitat de vida.

Els que vivim al centre potser valorem la qualitat de vida d'una altra manera: no dependre del cotxe i poder fer a peu totes les gestions: portar els nens a escola, anar a comprar a peu... Tot i que tenim altres inconvenients: manca de zones verdes, per exemple.

Quan vaig comprar el pis on visc vaig prioritzar estar ben situat i tenir a prop el transport públic abans que la possibilitat de viure en una casa aïllada i allunyada de tot enmig d'una urbanització

Anònim ha dit...

jordi

la paraula no enganya. l'impost de circulació és per circular, si fos per aparcar es diria impost d'aparcament.

Anònim ha dit...

es que circular....circulas,otra cosa es que no puedas hacerlo por el centro,pero Rubi no es solo el centro.O es que las urbanizaciones no pertenecen a Rubí?

Anònim ha dit...

Para el segundo "anònim",

-Sabes lo que significa POUM?
Es solo un Plan, se va hacer o no, solo indica como se debe de hacer si se hace, y por lo que tengo entendido las zonas de aparcamiento augmentan considerablemente, igual que la zona para realizar grandes eventos para la ciudad.

Hay mucha maldad en este mundo... hay gente que no explica todas las verdades y crean otras mentidas para sentirse ¿mejor?

Anònim ha dit...

El miracle dels pans i els peixos!!! ara resulta que el POUM no només no redueix espai per a la festa major sino que l'amplia!!! oooooooh!!! com es deu fer això d'augmentar l'espai... creem dimensions paral·leles? jajaja

Su's veu el llautó!! Ah! i aplica't l'últim paràgraf teu:

"Hay mucha maldad en este mundo... hay gente que no explica todas las verdades y crean otras mentidas para sentirse ¿mejor?"

Anònim ha dit...

Anem per pams:

No fa falta que m'expliqueu ventatges o desventatges de viure a la muntanya, perquè qui més les sap sóc jo.I en cap moment era un dels temes de debat.

Remeteixo lo dit, perquè o no sabeu llegir o us agrada marejar la perdiu (guatlla).

>>Així , que no expliquis històries de targetes i transports integrats

Reponia aquí als que diuen que utilitzem l'integració dels transports, ja que no és possible a certes hores tant d'anar o de tornar. No parlava d'un forum obert sobre on és millor viure.

>>>Si el problema era deixar el cotxe varis dies, que haguessin fet una zona taronja per dies i no per hores.

D'això ningú ha dit res, i és la solució a la gent que deixava varis dies el cotxe, es produeix una recirculació però diaria, i tb donava solució als exemples de trobar-se la zona taronja buida.

>>jo pago impost de circulació, i cada cop hi ha més carrers als quals els hi treuen aparcament. Que me'l baixin no?

Aqui si que ja m'heu sorprés totalment , quans erudits del tema. De que em serveix circular si no puc parar enlloc? Un ajuntament ha de calibrar llocs d'aparcament vs habitants i no anar reduint-los. No dic de no pagar parking ó no pagar zones blaves (en creixement), simplement poder ESTACIONAR.

Ja que estem desfavorits, que ens facin un carnet de veins llunyans als de les urbanitzacions. Per poder estar més hores a aparcaments bàsics com el de l'estació.

Jordi

Anònim ha dit...

como te han dicho antes, vivir en las afueras tiene sus ventajas y sus desventajas, una de las desventajas es esta.

Anònim ha dit...

Para el lincenciado en EL POUM,

Si que se si lo que significa el Poum,y creo que no pertenece a la rama de los milagros. Lo digo por lo de aumentar el espacio para todos esos grandes eventos, que organizan los "socialistas" (lo pongo entre comillas por que les queda muy grande la palabra a los del psc-psoe).Explícame cómo van hacer eso de agrandar la zona??

Quitan la carretera y cubren la riera??? O tiran al suelo las casas viejitas que hay y la antigua biblioteca?, si esa que dijo la Sra Lores que iba a dejar como biblioteca de barrio y está cerrada a cal y canto..

Que los aparcamientos van a aumentar, seguramente si, pero PAGANDO que no lo dices todo no.

Lo de las mentiras, yo que sepa no he cotado ninguna, o acaso sabes de buena mano que la primera planta es o no para nuestros queridos políticos? mmmmmmm..

Yo estuve en el pleno cuando aprobaron el famoso poum, y me hizo mucha gracia una cosa. Que el poum no era de nadie y casi todos lo votaron, cosa que no entiendo, Los burgueses de erc era más que evidente que lo hicieran, tienen que mantener la sillita bien caliente, no se la vayan a aquitar. Pero lo de los peperos y ciu, eso no tiene nombre.

Que por cierto, una cosa me quedó más que clara, los sociatas, los españoles de erc y peperos no tienen verguenza alguna, entre mandarse mails de los blackberris para reirse de iniciativa-eua y alternativa,y demás paripés, lo encontré muy de mala educación.

Pero bueno que se puede esperar de estos cuatro partidos, verdad?

Maldad?? si la de alcaldesa, que no consiente que se preseten candidaturas a la de ella, y si lo hacen, pues a gestionar las cacas de los rubinenses..