dijous, 12 de maig del 2011

22-M: Entrevista a José Abadías (C's)

  JOSÉ ABADÍAS
CIUTADANS-PARTIDO DE LA CIUDADANIA (C's)
 S’estrena com a candidat de Ciutadans. Què l’ha ha animat a unir-se a aquest projecte polític?
La necessitat d’un canvi real a la política municipal, tornar a fer creure als ciutadans que l’ajuntament treballa per a fer-los la vida millor.

Ciutadans va aconseguir 890 vots a les passades eleccions municipals i no va aconseguir representació. A les eleccions del novembre, però, Ciutadans va rebre 1377 vots i va superar el 5% de participació mínim per aconseguir un regidor. Creu que aquestes eleccions seran decisives per a vostès aquí a Rubí? Quins resultats esperen obtenir?
Aquestes eleccions seran el començament d’una nova etapa si aconseguim el nostre objectiu, serà la culminació d’una gran feina. Esperem aconseguir una representació de 1 a 3 regidors.

Què creu que ha estat el pitjor que s’ha fet durant aquesta última legislatura des de l’Ajuntament? I el millor?
Han realitzat una mala gestió que ens a portat a un endeutament per sobre de les nostres possibilitats i a no tenir eines suficients per poder millorar la nostra tenint en compte les seves prioritats.
Podem destacar el tercer CAP, la guarderia, o la nova escola, encara que son conscients que hi ha molta més feina per fer.

Quins són els principals reptes de C’s per a la nostra ciutat?
Aturar el malbaratament i gestionar correctament els recursos municipals. Rubí es mereix un ajuntament que vetlli pels problemes reals dels seus habitants i solucionar o intentar solucionar els problemes actuals: atur, incivisme, inseguretat, vivenda, oci.

Tenen algun projecte estrella o són conscients que estem en crisi?
Som conscients de la crisis actual i que l’endeutament del nostre municipi no permet masses luxes, ni grans projectes. Però et puc garantir que farem tot el possible per millorar la qualitat de vida dels Rubinencs i complir al màxim el nostre programa electoral.

S’ha d’aprimar l’estructura de l’Ajuntament? Què opina dels càrrecs de confiança?
S’ha de fer un estudi per assegurar-nos de la necessitat de l’estructura actual i la seva viabilitat i s’han d’optimitzar els càrrecs actuals inclosos els de confiança.

Què ha de fer Rubí per deixar de ser una ciutat amb tant atur, reformar els polígons?
Tenim molta feina per fer, no només els polígons han de ser més moderns, amb uns millor accessos i aparcaments, els comerços han de ser més polivalents i tenir suficient força per competir amb d’altres municipis i centres comercials. S’ha de fer un Rubí més dinàmic.

El català és un tema que els preocupa a nivell local? Consideren que està perseguit a Rubí?
El català al igual que el castellà són les llengües vehiculars de Catalunya i Rubí no ha de ser diferent. No hi ha perseguidors de llengües, hi ha discriminadors en ambdues bandes i hem de lluitar contra això. Els nostres fills han de saber defensar-se en totes dues llengües allà on vagin.
 
Quines idees tenen a nivell cultural, social i mediambiental?
A nivell cultural em de mantenir vives les costums del nostre municipi i reconeixent el nostre caràcter multicultural em de apropar a nosaltres les noves formes de cultures i aprendre a conviure.
Socialment volem una ciutat compromesa amb els seus veïns, fer un Rubí per a tots on tothom pugui viure, treballar, estudiar, tenir temps d’oci, etc.
A nivell mediambiental necessitem més espais verds, tancar els abocadors il·legals i tenir una riera millor condicionada.

Quines actuacions tenen previstes per millorar la mobilitat a la ciutat (ponts i passeres, transport públic, bicicleta, aparcaments...)?

El transport públic i l’aparcament són eixos fonamentals per a la mobilitat al nostre municipi, em d’afavorir tant l’un com l’altre per que els ciutadans de Rubí i els que venen de fora no acabin col·lapsant més el municipi. Sabem que es volien fer ponts que no s’han arribat a dur a terme i hauríem de saber el per que.

Si obtenen representació, qui creuen que trucarà a la seva porta per fer pactes post-electorals?
Tenim les portes obertes per a tots aquells que vulguin venir a parlar amb nosaltres, sabem quin és el nostre programa electoral i que venim a treballar per els ciutadans de Rubí, amb aquests dos punts clars la resta es qüestió de parlar-ho.

Per què els rubinencs han de votar a Ciutadans?
Han de votar C’s en consciència i amb conseqüència, sàpiguen que som una opció pel canvi, que treballem per fer de Rubí un municipi millor dintre de les nostres possibilitats. Que no els hi vendrem fum, que els hi donarem realitats. No som polítics professionals i sabem el que costa guanyar els diners per viure i volem que vegin on van els seus impostos i que vegin que són invertits en aquelles necessitats reals que milloren la nostra ciutat.

Moltes gràcies per la seva participació i molta sort.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Me gusta, ser coherente con las propuestas en estos momentos de crisis, e intentar dar un cambio a la forma de trabajar en el ayuntamiento, espero que consigais no 3 sino 7 u 8 concejales y si son mas mejor, aqui teneis un voto mas.

Anònim ha dit...

Lo he visto por la calle y tiene usted cara de mala persona..

Anònim ha dit...

Seguramente no te guste por cuatro razones,eres de CIU, eres PSC, eres ERC, eres PPC o de cualquier partido o entidad que tiene miedo que entre en el ayuntamiento, porque será un antes y un despues.

Anònim ha dit...

Que importa la cara o la impresion que te da ?,¿has hablado con el?...
lo que realmente importa es lo que piensan y quieren hacer en y para Rubi y para sus ciudadanos, esto no es un pase de modelos, ¿ tal vez votarias a un bebe de 2 años ?.

Anònim ha dit...

Bién, quitará votos a PSC i PP

Anònim ha dit...

Eso seria un gran logro y un gran cambio para Rubi y el ciudadano tendria su palabra, tanto en las elecciones como despues, se tiene que escuchar al ciudadano que es el jefe, que se esta a su servicio y no al reves.

Anònim ha dit...

A las personas no hay que juzgarlas por su cara, hay que conocerlas personalmente. Yo he leido su entrevista y me ha parecido muy coherente. Contar con mi voto.

Anònim ha dit...

bueno despues de un nuevo fracaso supongo que ya no os presentareis en las proximas elecciones
tanto dinero gastado para nada y fracasar de nuevo.

Anònim ha dit...

si efectivamente como dice el segundo anonimo, tiene cara de mala leche, y no es bueno para rubi, espero que no se presenten mas y se dediquen a otras cosas, jugar al parchis por ejemplo

Anònim ha dit...

Primero el dinero gastado es nuestro, en cambio el de los demas partidos politicos es vuestro,por lo demas sin comentarios,para gustos los colores.