dimarts, 24 de maig del 2011

Ressaca postelectoral

>> L'inesperat resultat d'aquestes eleccions municipals ha donat diversos titulars que caldrà tenir en compte a partir d'ara 

PSC: Algunes veus internes del partit ja estan demanant canvis en el funcionament i organització dels socialistes a Rubí després de la pèrdua de quatre regidors. Seguirà Carme García fins al final de la legislatura o hi haurà relleu a mig mandat?

Pactes: Tothom ja ha començat a sumar i restar. La majoria al Ple és de 13 regidors. Les sumes possibles són: PSC+PP (13), PSC+CiU+ERC (14), PSC+ICV-EUiA+ERC (13) o PSC+CiU+ACR (14). La militància socialista aposta per un tripartit d’esquerres tot i que són moltes les veus que apostarien per incloure CiU al govern i aprofitar així les sinèrgies amb la Diputació (a partir d’ara convergent) i el govern autonòmic. Això deixaria fora a ICV-EUiA o a ERC. Caldrà veure quines converses es mantenen durant els propers dies i quina serà la decisió definitiva del govern socialista. Una altra opció seria que Carme García governés en minoria amb pactes puntuals, com ja ha anunciat Xavier Trias a Barcelona.

Més homes que dones: Tot i que els partits més grans presentaven dones com a número 1, el nou ple municipal tindrà majoria masculina amb 15 homes i 10 dones. El PSC aporta cinc dones, el PP dues, i CiU, ICV-EUiA i ERC una dona cadascuna.

Cauen regidors actuals: Els socialistes Josep Antoni Serra i Mari Carmen López no entraran al Ple ja que es trobaven en les posicions 10 i 13 de la llista respectivament.

El regidor més jove: Víctor Puig, número 3 de CiU, serà el regidor més jove d’aquesta legislatura amb 22 anys. Durant aquests últims quatre anys ha estat Jordi Barbudo (ICV-EUiA).
El nou Ple Municipal es configurarà el proper 11 de juny en un acte a la biblioteca
El regidor més gran: Martí Pujol, número 2 d'ERC, és el regidor més gran d'aquest Ajuntament, segons han confirmat fonts d'Esquerra a petició de l'interès dels nostres lectors.

La Diputació convergent. Carme García recuperarà el seu sou com a alcaldessa: La Diputació de Barcelona deixarà de ser socialista com fins ara. Convergència i Unió presidirà aquesta institució, que gestiona un altíssim pressupost. Si no pacten amb els socialistes, Carme García Lores deixarà de ser diputada i, per tant, recuperarà el seu sou com a alcaldessa. El Consell Comarcal continua amb majoria del PSC tot i que CiU ha retallat distàncies.

C’s, FAVR i PxC: Caldrà veure quin és el futur dels tres partits que no han aconseguit representació a l’Ajuntament. Ciutadans i la FAVR era el segon cop que ho intentaven i han empitjorat resultats, fet que podria fer preveure que acabin desapareixent. D’altra banda, Plataforma per Catalunya ha assegurat que continuarà treballant amb l’objectiu d’aconseguir algun regidor l’any 2015.

29 comentaris:

Yáiza ha dit...

Bon resum dels resultats, molt útil..! Aviam com acaben les coses!

No he acabat d'entendre el tema de la Diputació de Barcelona. M'hauré de mirar una mica com va, perquè sincerament, m'hi he perdut!

Anònim ha dit...

i el regidor més gran???

Anònim ha dit...

CARMEN DIMISIÓN!

Anònim ha dit...

FAVR, no desaparecerá, al contrario nos hemos hecho más fuertes, gente nueva, con sangre nueva, y muchas ganas de cambiar las cosas, en las siguientes elecciones, estamos seguros de que nos haremos oír mas, los resultados de esta campaña, han sido mejor de lo que esperábamos, como dice Eustaquio Rodríguez, no es que no hayamos llegado a los Rubinenses, es que nos han faltado 200.000€, ya que nuestra financiación no viene de los partidos, ni sobretodo de los fondos que el ayuntamiento tiene reservados y que pagamos todos los Rubinenses, son fondos privados, dinero que ponemos cada uno de los candidatos.

Con lo que seguiremos aquí dando más caña que nunca, y poniendo en conocimiento de los Rubinenses hasta el más mínimo error de este gobierno que puja por hundir Rubí, envéz de elevarlo a lo que se merece.

Oscar López

Anònim ha dit...

A veure si és veritat que ho feu, perquè bàsicament només se us veu quan s'acosten les eleccions i fa pudoreta.

Anònim ha dit...

Estamos en ello, no te preocupes que nos oiras.

Anònim ha dit...

para eso ya está ACR

Anònim ha dit...

i a més ACR semblen seriosos, amb empenta i que sàpiguen el que fan.

no conec FAVR per poder opinar-ne...

Anònim ha dit...

Quina vergonya aquests de la FAVR, només faltaria que els diners se'ls dones l'ajuntament...quina barra!!!Per fer política s'ha de ser persones series i amb seny, aquesta gent només sap criticar i no dona idees!!!Més li valen que no perdin més el temps i que ni es presentin l'any que vé!!!Aquests fan la pinta d'estar a la fira d'abril...

Anònim ha dit...

Està bé que poguem informar-nos per aquí de com està el tema de pactes, que encara no he trobat enlloc més. A veure com acabarà tot plegat.

Anònim ha dit...

Si se ha de ser tan serias como los de PSC, poniendo piedras de hospitales que donde no hay ni terrenos adjudicados, o como ERC, ya se ha visto como pierden posiciones allí donde están, o como iniciativa, perdiendo la confianza de sus votantes, por lo menos FAVR daba ideas para recortar gastos sin perjudicar a Rubí, como se nota los que ni se leen los programas otro que espera que le solucionen los problemas el PSC!!!, que por cierto seguro que no tiene ni idea de cuánto la han costado estas elecciones a los Rubinenses.
Aquí los únicos que dan vergüenza son los del PSC que se atreven a volver a presentar a la Sra Carmen, y así les ha ido, o los que se atrevan a pactar con ellos, que sabrán lo que es una dictadura partidista.

Anònim ha dit...

M'encanta:

El regidor més gran: Martí Pujol, número 2 d'ERC, és el regidor més gran d'aquest Ajuntament, segons han confirmat fonts d'Esquerra a petició de l'interès dels nostres lectors.

es nota el toque d'humor! xD

ancheneta ha dit...

por lo que estoy biendo por los alrededores del ayuntamiento.que carmen lores vigile sus espaldas..que su propio partido le puede hacer la cama... ( ex concejales )quien avisa no es traidor

Anònim ha dit...

un tripartit d’esquerres serie un autentic fracas

carmen dimisio

Anònim ha dit...

Jo opto per PSC-ERC-CiU!!!!!I sense la Carme Garcia seria fantàstic!!!!si us plau que no pactin amb ICV que no serveixen per res, a més la Generalitat amb CiU guanyariem alguna cosa amb la Nuria!!!que poc llestos som a Rubí....

Anònim ha dit...

Jo ho vaig dir a l'altre post, el millor i el més democràtic seria govern en minoria i anar pactant-ho tot. Crec que és la millor manera per arribar a consensuar les coses i fer una mica més de seguiment de què fa i deixa de fer el govern.

Anònim ha dit...

Comienza el ruido de sables en can PSC, los 2,3,6 y 7 se reunen al margen de Carmen Garcia y los 4,5 y 8 quedan al margen. Con este panorama no se quien se la jugara pactando con ellos

Anònim ha dit...

Que bueno, otra teoría de la conspiración. Es que me descojono de la risa, ja,jaja. Cuanto majadero suelto.

ancheneta ha dit...

teoria de la conspiracion..y bien cierto que es..o interviene la alta esfera del partido,( P.S.C.)o abra rido de sables en la sede de rubi

FAVR ha dit...

Aqui va mi quiniela:
Gobernar en minoría PSC+CiU = 12
Pactos puntuales con cualquiera de los restantes excepto ERC.
Ciu no quiere ver a ERC ni en pintura, y hoy tienen la sartén por el mango y a Carmen por las anginas.
Motivos:
Si Carmen no pacta con CiU , la meten fuera de Diputación con todo su séquito de sociolistos. así que ha tragar.
El tiempo da y quita razones, esperemos que dictamina el tiempo.

mariona ha dit...

les esquerres han portat l'actual panorama politic..el personal s'estima més tenir politics corruptes(valéncia)que mentiders de partits maldits d'esquerra.Fa basarda com les dretes més reaccionaries estan fent xarxa(literal)per moura els seus electors..les esquerres es barallan per ser president d'un partit que ha patit garrotades arreu..i d'altres per si ..primaries si..primaries no..i la crisi ens está devorant com una metástasis incontrolable...esta bojos aquets politics..a la merd tots

FAVR ha dit...

Para los que no aparecen ni cada cuatro años:
1º) nuestros objetivos se han cumplido según nuestras previsiones.
2º)Nuestros gastos así lo acreditan:
a)- 320 € propaganda impresa
b)- 260 € papeletas y sobres, solamente encargamos 1000 papeletas.
3º- De los artículos o denuncias enviados a los medios de comunicación solamente se nos ha publicado uno y con la información distorsionada.
Se nos ha boicoteado en todos los frentes, se nos ha excluidos de los debates.
Hemos dado alternativas a los diferentes problemas de la ciudad.
Y somos gente seria, que si no nos conocéis no os podéis pronunciar sobre nosotros, igual que nosotros no os llamamos "frikis" porque no os conocemos.
Y aquel que no le amedrante que se conozca su identidad estamos dispuestos a debatir cuanto quiera de tu a tu

Anònim ha dit...

Hola, FAVR: respetando vuestra opinión, un pacto bipartito de PSC y CiU no dejaría tranquila a la Carme porque no tendría mayoría absoluta, y estar negociando antes de cada pleno las mociones, buscando apoyos continuamente, será todo lo democrático que queramos, pero muy incómodo para el tipo de política al que están acostumbrados los partidos clásicos. Que los socialistas están hasta el gorro de ERC es cierto, pero no lo es menos al revés; y el PSC quedó también hasra el gorro del acuerdo de 2003 en el que estaban, nada más y nada menos, que Reinaldos (CiU) y Sutrias (ERC). Es decir, nadie traga a nadie cuando hay que compartir un gobierno, pero las lentejas son las lentejas. Por eso sigo apostando por un pacto PSC-CiU y ERC, qe garantizaría la mayoría absoluta.

Rubishow

FAVR ha dit...

Rubishow:
Voy a ser muy breve, estoy totalmente de acuerdo con tu exposición, el problema en estos momémtos no está en el PSC, quien no quieren que entren a formar gobierno es CiU, que es quien realmente va a gobernar.
Observas las carteras que obtendrá CiU, y el tiempo nos dirá.lo que tu dices sería lo lógico de hace ocho años.

Anònim ha dit...

Perdoneu, però esteu molt equivocats. CIU no pactarà amb ningú. I si jo fos la Carme, el millor que podria fer es retirar-se. Si quant tenia el govern i la diputacio no ha estat capaç de tirar endevant aquesta ciutat, m'encantarà veure com ho fa ara. A més, ara tindrà que cobrar de l'ajuntament... amb quins diners????
Aneu agafant-vos fort, que lo que ve és molt heavy!!!

FAVR ha dit...

Sabia que Carmen había quedado tocada en estas elecciones, pero no tanto, esta mañana en el salpicadero del coche oficial de la 1ª dama de la localidad había una tarjeta de minusválido ¿Significará algo?

Anònim ha dit...

a ver pero esta mujer no vive cerca del aj. por la calle cervantes... pa que quiere coche??? que ahorre en gasolina y vaya andando¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Estos de FAVR ya han encontrado un sitio para rayar con sus ideas...¡que se han acabado las elecciones y no os han votado ni vuestros amigos! y por la forma tan prepotente de hablar no me extraña, se os cala enseguida

Al tema, yo creo que PSC-ERC-CiU sería la mejor opción, pero a ver como acaba esto.

FAVR ha dit...

En que quedamos en que solo aparecemos cuando hay elecciones, en que nos callemos cuando acaban las elecciones, pues no el disco acaba de comenzar entre lo que dure el disco y el rayado tienes para rato.
Es cierto que nos han votado nuestros amigos pues gracias a los sistemas "DEMOCRATICO" son los pocos que se pudieron enterar que nos presentábamos.
Y puede ser cierto que a cada cual se le puede ver el plumero, como puedes observar el nuestro es vistoso, terso ,intenso en ideas y propuestas, y a otros se les ve el plumero de "pesebristas" y afortunadamente a algunos se les acabará el pesebre y ya no será tan simpática y agradable como hasta ahora la defendiais los pesebristas.
Aunque ahora hay aspirantes a "pesebristas" de tres colores
Ahí si que se os va a ver el plumero.
Diles que as escrito algo contra nosotros, haber si tienes suerte y te colocan.