dissabte, 14 de maig del 2011

22-M: Entrevista a Núria Climent (CiU)

  Núria Climent
CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
S’estrena com a candidata de Convergència i Unió. Què l’ha animat a ser el relleu de Xavier Reinaldos? És un projecte personal de llarga durada o es tracta d’un bypass en el sí de CiU a Rubí? Tothom la coneix i sap que ha treballat molt amb les entitats durant aquests últims anys, és aquest el seu punt fort?
La tasca de’n Xavier al front del grup municipal de CiU crec que ha estat molt correcte i més tenint en compte el pas a l’oposició de CiU a la Generalitat. Les circumstàncies ara son diferents i penso que puc aportar una nova perspectiva a la política local basada en la meva experiència en la vida associativa local i comarcal. Els polítics no ens hauríem “d’apoltronar”, per tant no crec que sigui bo per ningú que els polítics facin projectes més llargs de dues legislatures, ni ho creia en la meva anterior etapa política. Ja m’agradaria que tothom em coneixes tot i que no crec que sigui així, de tota manera la gent que em coneix sap que no em cauen els anells per treballar i que soc molt tossuda!!

Quin balanç fa de la feina feta per CiU durant els últims 4 anys des de l’oposició?

La democràcia, afortunadament, té això: avui governes i demà estàs a l’oposició. Quan governes pots posar en pràctica els teus projectes per la ciutat i quan estàs ha l’oposició la teva obligació és que els qui governen ho facin tan bé com sigui possible aportant tantes idees com sigui possible. Ens aquests darrers 4 anys, CiU s’ha esforçat molt en aquest sentit i estem orgullosos de la tasca feta.

Què creu que ha estat el pitjor que s’ha fet durant aquesta última legislatura des de l’Ajuntament? I el millor?
S’havia d’haver aprovat el POUM, no haver-ho aconseguit ha estat el pitjor de la darrera legislatura, amb un POUM en condicions i un equip de govern amb la capacitat de lideratge necessària per posar-lo en marxa, la batalla contra la crisi hauria estat més equilibrada. El millor les inversions del Fons Estatal (FEIL), tot i que des de CiU segurament s’hauria invertit d’una forma diferent. La nova biblioteca com a equipament també cal tenir-la en compte.
Vostès van votar a favor del POUM. S’imaginaven aquest final?
Vàrem votar a favor amb el convenciment que calia posar en marxa un POUM i un cop les nostres demandes de modificació van ser acceptades. No ens esperàvem aquesta nova aturada però això ens esperona a treballar per aconseguir un POUM en les millors condicions i aconseguir-lo quan abans millor.

Quins són els principals reptes de CiU per a aquesta legislatura? 
A CiU ens plantegem molt seriosament que no podem deixar escapar més trens, hem de ser capaços de fer que Rubí aparegui als mapes dels inversors i per aconseguir-ho hem de fer la ciutat atractiva en tots els sentits. Volem una administració àgil i propera als rubinencs i rubinenques i tot això sense oblidar que cal donar servei als qui ho necessiten. Farem tot el necessari per aconseguir-ho i molt millor si ho fem des de l’alcaldia.

Tenen algun projecte estrella que els hi faci especialment il•lusió veure fet realitat?
Hem treballat el nostre programa amb la col.laboració de tots els participants en els Fòrums per Canviar Rubí que hem organitzat en els darrers mesos. En el nostre programa no hi ha cap projecte estrella més aviat apostem per una millora integral de la ciutat. A nivell particular meu i, tenint en compte el meu bagatge associatiu, el que més m’agradaria és veure per fi el Casino en funcionament i a ple rendiment.

El govern català és ara convergent i a Rubí van treure uns molt bons resultats. La seva candidatura es veurà beneficiada d’aquesta nova situació?

Si els rubinencs i les rubinenques entenen que una reedició del tripartit a nivell local no permetrà a la ciutat avançar fins el nivell que es mereix i que el projecte que proposem des de CiU és la millor alternativa, la nostra candidatura es veurà beneficiada.

Tot i això, les retallades del govern d’Artur Mas també hauran fet perdre molts vots des de llavors. Era la única solució per sortir d’aquesta crisi? A Rubí, quin tipus de retallades contemplen?
Si durant uns anys estirem més el braç que la màniga, al final la situació es torna insostenible, això ho entenem tots. Si això ho sumem al fet que des de Madrid ens demanen que arribem a un nivell i no ens proporcionen els ingressos que ens corresponen no ens ajuden gens tampoc. S’han d’ajustar els ingressos i les despeses i això implica retallar, com faríem a casa, i revisar en tot detall en què gastem. A nivell de Rubí, que nosaltres sapiguem, les retallades ens afecten en l’endarreriment d’alguns projectes, com el tan famós de l’hospital.

L’hospital s’ha de fer a Rubí, o a l’Hospital General com demana l’alcaldessa convergent de Sant Cugat?
L’hospital es farà a Rubí com està planificat i l’alcaldessa Carme Conesa està per la labor, no en tinguem cap dubte. De fet, si en lloc de posar la primera pedra i donar-li nom, l’ajuntament de Rubí s’hagués aplicat a la labor de requalificar el terreny i signar els convenis necessaris, ara potser tindríem alguna pedra més posada i una altra perspectiva.

Què ha de fer Rubí per deixar de ser una ciutat amb tant atur?
La lluita contra l’atur no és una exclusiva municipal, això ho sabem tots, però si som capaços d’atraure els industrials a invertir en la nostra ciutat i a bastir industries amb valor afegit que creïn llocs de treball hi haurem contribuït força. Si revitalitzem el comerç i l’oci també generarem llocs de treball i si apostem fort per la formació serem capaços de proporcionar als empresaris i als emprenedors el perfil de treballadors que necessitin.

Les empreses seran un dels seus principals objectius?
Si, hem de cuidar l’empresa. El 50% del sòl de Rubí és industrial, de fet, en extensió som el segon polígon de Catalunya just després de la Zona Franca. Aquest és un potencial que no es pot desaprofitar.

Han fet una important aposta pel medi ambient en aquest programa. Té alguna relació amb l’entrada de Sergi García (ex-ACR) a les seves files?
Com hem dit des d’un principi, la nostra prioritat és Rubí i no tindrem el Rubí que volem si no apostem fort per un medi natural de qualitat, un entorn net, energies renovables, una anella verda de places a la ciutat i tot el que millori la qualitat de l’aire. Volem una ciutat amb molt bona qualitat de vida i això en Sergi García ho comparteix amb la resta de membres de CiU. 

Quines actuacions tenen previstes per millorar la mobilitat a la ciutat (ponts i passeres, transport públic, bicicleta, aparcaments...)?
Efectivament, convertir la riera en un eix vertebrador de la ciutat ajudaria a millorar la sensació de unitat local i el trànsit. Nosaltres apostem per la passera entre l’Escardívol i la Plaça Marqués de Barberà que ja vam incloure al POUM, carrils bici a la llera de la riera un cop aquesta s’hagi convertit en un espai de lleure, millora del transport públic, incloent un transport elèctric per la illa, creació de nous aparcaments soterrats i fer que els existents donin servei 24 hores al dia. També caldrà bastir els ponts necessaris per donar servei als polígons i no descartem la segona estació dels ferrocarrils a La Llana.

S’ha d’aprimar l’estructura de l’Ajuntament? Què opina dels càrrecs de confiança?
El primer que cal fer és separar l’estructura de gestió de l’estructura política al consistori d’aquesta manera complementarem les dues funcions i els rubinencs i les rubinenques ens en beneficiarem. Som partidaris de racionalitzar la despesa municipal i això implica reduir en un 20% els càrrecs polítics de confiança entre altres mesures que poden aprimar l’estructura i millorar l’atenció als ciutadans.

Si Núria Climent no és la candidata més votada què els hi dirà al partit que truqui a la seva porta? A algú té clar que li diria no?
No som partidaris, com altres formacions, dels pactes pre-electorals i pel que fa als post-electorals dependran molt dels resultats que CiU assoleixi. Si no fos l’alcaldessa tinc molt clar que, a l’hora de signar pactes a nivell local, s’ha de prioritzar el que beneficiï més als ciutadans i les ciutadanes i un cop estàs a l’ajuntament no només representes als qui t’han votat, representes a tota la ciutat, sense sectarismes. Seria bo que les formacions que ens presentem ho tinguem ben present.

Per què els rubinencs han de votar a Convergència i Unió?
Perquè el projecte que presenta CiU és bo per Rubí, per els qui viuen a Rubí, per els qui hi treballen, perquè volem una ciutat econòmicament pròspera, culturalment rica i dinàmica, perquè volem gaudir d’un medi natural de qualitat, perquè els serveis a les persones han de ser de primer nivell i perquè Rubí és una ciutat que té molt de futur. I, per sobre de tot això, perquè treballem en equip i perquè el nostre equip té la força, l’empenta i la valentia per fer possible el nostre projecte.

Quins resultats esperen obtenir?

A CiU tenim per costum tocar de peus a terra, per això som tan conscients de les mancances de la nostra ciutat, però estem disposats a aconseguir uns molt bons resultats i amb aquest objectiu lluitarem.

Moltes gràcies per la seva participació i molta sort. 

Pots contactar amb la Núria a través de la seva web 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Núria ets molt bona. Hauries d'estar a ACR o a ERC, no a CiU.

Anònim ha dit...

Si al final...lo que importa no és el partit, sino, la gestió i administració que es faci dels recursos de la nostra ciutat. Les ganes que tinguin de tirar endavant i aixecar aquesta situació.

Anònim ha dit...

Carme Conesa????? O Mercè Conesa o Carme Garcia... Però Carme Conesa em sembla que no... Quin 'fallo', senyora Climent!!!!!

Anònim ha dit...

Potser es referix a la Carme Conesa l'actriu.

Ai! quan ho vegi la Carme o la Mercè!!!

Albert ha dit...

obrir la part oest del passeig de la riera per alleugerir el trànsit de la C1413 no crec que sigui la millor opció si CiU pretén fer de la riera el nou eix de centralitat de Rubí. Què volen? 2 carrils-autovia a banda i banda de la riera? P q no s'aprofita per ampliar les voreres i que, realment, esdevingui un eix per passejar amb terrasses per fer un cafè, bancs per seure a petar la xerrada, etc.? Les voreres actuals al barri de Font de la Via no són superiors als 60cm i obliguen en molts casos a haver de caminar per la calçada