dimarts, 10 de maig del 2011

L'obligació de pagar el gual

>> Molts rubinencs continuen sense pagar el seu gual i col·loquen distintius amb un "No aparcar. Avisem a la grua"
A Rubí no tothom paga el gual. Només cal fer un passeig per la ciutat per veure que no tothom té la placa de gual corresponent a la seva entrada i sortida de vehicles... i segurament el servei de recaptació tindrà més d'un i de dos casos de cobraments pendents... és just que a Rubí molta gent no pagui el seu gual?
Fa uns anys l'Ajuntament va posar al dia el tema dels guals. En una carta enviada als ciutadans s'obligava a posar i pagar la placa en un termini de 6 mesos. Si no es feia, es podria multar a aquells ciutadans. Abans, només els veïns del centre de la ciutat i els de bona fe tenien aquesta obligació al dia. Amb aquella campanya, van ser molts ciutadans d'altres barris com Ca n'Oriol, Ca n'Alzamora o Can Fatjó, per exemple, qui es van veure obligats a pagar aquesta taxa.
Avui dia, però, encara són molts els que no tenen el gual. Potser nosaltres estem pagant la taxa però el nostre veí no i això crea situacions d'injustícia. Sobretot els veïns dels barris i urbanitzacions més perifèrics són els que fan cas omís a aquesta obligació de l'ajuntament. El cost d'aquesta taxa és d'un mínim de 118€, segons les característiques del gual. L'ordenança fiscal 14
regula aquesta i altres taxes.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sapiguer si un gual esta al día??? com sapiguem si la placa no está caducada??? es legal que un gual sense pagar el "dueño" pugi trucar a la grua i a sobre s'emportin el cotxe??

Anònim ha dit...

Que el "dueño" d'un gual que no està regularitzat truqui a la grua no és qüestió de legalitat, més aviat de "morro". Suposo que si la grua és cridada a retirar un vehicle d'un gual, en primer lloc haurien de comprovar la legalitat del mateix, i que estigui al corrent de pagament, i no actuar si no es compleixen les dues condicions. A no ser que el "dueño" sigui "amic de"...

D'altra banda, que aquesta situació es mantingui em sembla ridícul. Això no és com perseguir als que fan pintades o es pixen als portals. Els guals estan ben a la vista i no canvien de lloc, així que regularitzar aquesta situació és ben fàcil, i no em puc imaginar cap justificació per no fer-ho. Per què mantenir greuges comparatius? I es que no fan falta diners?

Anònim ha dit...

Senyors del PP i de PxC: què hem de fer amb els propietaris que no paguen els guals? Segons el seu discurs els hauríem de fer fora de la ciutat perquè s’aprofiten dels recursos municipals i de la resta de ciutadans i ciutadanes que sí paguem impostos.

Anònim ha dit...

donç no seria mala idea.....

Anònim ha dit...

alguien ha visto como la policia se pasea por las calles...pues eso es lo unico que hacen: PASEARSE. Si quisieran poner multas a coches, vados, etc tendriamos las arcas llenas! Con la cantidad de incivicos que hay en rubi y se les permite seguir igual. UNA VERGUENZA

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb l´últim post, potser aquests guals, segur que són de més d'un regidor...posaria la mà al foc i no em cremava...algo tant senzill de verificar-se i no es fa...
El que donar ràbia és que uns sí que paguem (i no es barat) i altres amb tota la barra passen de pagar-ho perque no els diuen res...no és just!!!

Anònim ha dit...

D'aquesta no n'hi ha ni un que sigui immigrant. Tots autòctons. Primer els de casa,sí, però per estafar la resta!

Anònim ha dit...

Jo conec d'un que tè la seva furgoneta aparcada sempre davant de casa seva... quan se l'emporta en el seu lloc posa una moto, i quant torna treu la moto i aparca la furgoneta... quina casualitat que aquesta furgoneta no ha sigut mai denunciada per portar mes de 4 anys en el mateix puesto... quina casualitat que el seu amic policia viu al costat de casa seva... i al del últim post se de uns inmigrants que viuen a una casa, tenen gual i sense pagar....

Anònim ha dit...

Aquest tema passa sobretot a les urbanitzacions. Si la llicència de gual són aproximadament 118€ mínim/any i calculem unes 150 vivendes sense gual a cadascuna de les urbanitzacions (4 per exemple). L'Ajuntament deixa d'ingressar un total de 118 x 150 x 4= 70.800€.

Aquests diners es poden destinar a ajudes socials, millora del transport públic, a construir un carril bicicleta, a ampliar les voreres de la ciutat, a millorar la programació de la Sala o continuar finançant el programa de natació de les escoles, per exemple.

Anònim ha dit...

Això ens dona com a resultat la mala gestió d'aquest ajuntament, que només s'omple la boca d'ajudes ajudes i ajudes, i el que realment importa a la gent que no tenim cap tipus d'ajuda paguem per a que els altres s'omplin les seves butxaques, clar a costa dels altres!!!
Ajuntament per a quan una revisió d'aquest tipus?El que això causa és que poc a poc ningú pagui el seu gual!!!

Anònim ha dit...

Si es verdad que se dejan de ingresar cada año 70.000€ porqué no se pagan los vados, ¿cuánto deja de ingresar el ayuntamiento por otros conceptos? multas de aparcamiento impuestas pero no cobradas, permisos de obras, licencias de actividad...

Gestión PSOE = 0

Anònim ha dit...

Sé que ja és fora de termini, però em sembla una bona qüestió a plantejar-li a la candidata del PSC quan se li faci l'entrevista digital, tal i com apareix a l'entrada del blog.

I de pas insistir sobre el tema recurrent de per què des de l'ajuntament no es fan complir les normes, es creen greuges comparatius i es deixen d'ingressar diners que bona falta fan.

ancheneta ha dit...

en la plaza pla i palleja, este honorable ayuntamiento le a puesto a un ciudadano un gual gratuito, vamos por la cara.. si no te lo cres ven y compruebalo tu mismo. esta al lado de los aparcamientos de motos..